Jump to content
Sign in to follow this  
hot-ice

Recepten

Recommended Posts

hiz, ik zou graag eens sprinkhanen willen eten :P of krekels. maar weet niet goed hoe ik dat moet eten of klaarmaken.... heeft iemand recepten,; of al geprobeerd?

 

enne,...kan ik de krekels van de winkel eten, of is eigen kweek aan te raden...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo hot-ice

 

Misschien heeft je baardagame tips? :rolleyes:

 

Nee je moet eens googlen daar vind je wel site's met insectenmaaltijden ;)

Ik zou ze zowieso zelf kweken, kijk als het je bevalt zul je er al gauw een hoop van nodig hebben en de voedingswaarde ligt hoger B)

 

Succes en........smakelijk! :D

 

Groeten Olly

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) heb es zo'n moriowormen geproeft dak gebakken heb in olijfolie en een beetje zout erop

en er een klein beetje sweet chili saus opdoen :)

dat hebben ik en men maat geprobeert te maken

weleuh de smaak is niet slecht

wel vettig en zwaar hoor

toch wel voor zo'n kleine portie

is wel ideal als hapje ;)

 

ps ik zit op een hotelschool;)

ik durf wel e iet nieuws te proberen :)

 

ga binnenkort es iets proberen dat ik op internet vond (maar war weet ik niet meer)

en ms krekels bakken en dan overgieten met fondant chocolade lijkt wel lekker :)

grtz jelle

Share this post


Link to post
Share on other sites

GADVER damme.

Ik weet dat het delicatessen zijn hoor in sommige landen, maar mij niet gezien :)

Maar vind het wel leuk dat jullie uitproberen, en kwaad zal het niet kunnen neem ik aan.

Maar mijn boterham die ik net aan het eten was smaakt me niet meer :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nee is inderdaad ook niks voor mij.

 

Ps als jullie het lekker vinden laat ook wat over voor de beestjes he :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

sprinkhanen bakken en met sjokolade saus serveren.

 

( volgens een surinamer kan je een leguaan ook eten )

 

wordt daar boomkip genoemt. rara waar smaak die naar ?

 

peter

Share this post


Link to post
Share on other sites
sprinkhanen bakken en met sjokolade saus serveren.

 

( volgens een surinamer kan je een leguaan ook eten )

 

wordt daar boomkip genoemt. rara waar smaak die naar ?

 

peter

Uh kip ...... LOL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Net als sprinkhanen zijn wormen ook erg voedzaam. Ze zitten vol met mineralen en vitaminen. Ik zou zeggen bak ze in een omelet ofzo. Het ei neutraliseerd de grondsmaak een beetje.

Gesmolten chocolade ( valrona 73% ) geeft wel een lekkere smaak. Deze chocolade is bitter. Dus proef je die insecten ook niet wanneer je bek vertrekt van de bitterheid.

 

Cavia schijnt net als hond ook een delicatesse te zijn.

 

Iemand nog interesse in 2 beagles?

 

Marco.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sprinkhanen bakken en met sjokolade saus serveren.

 

( volgens een surinamer kan je een leguaan ook eten )

 

wordt daar boomkip genoemt. rara waar smaak die naar ?

 

peter

jaja is echt waar ... wij hebben hier in Rotterdam een surinamer bij de tramhokjes zitten die is altijd heel luidruchtig en die noemen wij al jaren Boomkip.... dat komt nog voort uit een tv serie die ik zat te kijken en dat ging over suriname en de antillen en daar was een dame die BoomipSOEP stond te verkopen en de reporter vroeg heel beleefd wat een Boomkip was. En toen wees ze naar een soort van leguaan die verderop rondliep en ze zei als uitleg.... Zit in een boom smaakt als kip: Boomkip!!!!

 

Dus ja elke "gekke neger" die wij tegenwoordig zien lopen noemen we nog steeds Boomkip! hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites
( volgens een surinamer kan je een leguaan ook eten )

In een hoop landen zijn Leguanen, en in het bijzonder de staart, een delicatesse.

 

Anyway, on topic; Je zou in feite alles kunnen eten (sprinkhanen, wormen, etcetera) maar ik geef toe dat ik zelf ook een beetje vies d'r van ben om het te proberen. Heb in het verleden een keer Escargot (slakken) gegeten en vond het walgelijk.

 

Misschien dat ik ooit nog eens een keer sprinkhanen probeer. :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

op de beurs in berchem

kon je sprinkhanen,wasmotten,krekels,morio,s ed gebakken gefrituurd enz enz

proeven

eerlijk is eerlijk ik durfde het niet te proberen

maar er waren wat waaghaalzen die er met smaak op aten

zij liever als ik :lol:

grtjssssssss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recept mangosprinkhaanchutney

 

400 gram sprinkhanen (alle soorten)

een fijngesnipperde ui

vijf fijngesnipperde teentjes knoflook

een theelepel kerriepoeder

mespunt gemalen kruidnagel

mespunt zout

sap van drie citroenen

mespunt gemalen komijn

een pot mangochutney

 

Kook de sprinkhanen in gezouten water circa tien minuten tot ze roze kleuren. Giet ze af, spreid ze uit op keukenpapier en laat ze drogen. Verhit de olie, bak de ui en knoflook hierin ongeveer vijf minuten. Voeg de sprinkhanen toe en bak ze tot ze knapperig zijn. Voeg kerrie, kruidnagel, zout, citroensap, komijn en mangochutney toe. Laat het geheel afkoelen.

Lekker bij rijstgerechten.

 

 

 

 

Of kijk eens hier: http://www.food-insects.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×