Jump to content

Marcel & Petal

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Marcel & Petal

  • Rank
    Newbie
  1. Nageltjes

    thnx voor de info, hier kan ik weer even mee vooruit
  2. Steeds Tegen Glas Krassen Of Opzet Botsen

    tja een antwoord heb ik hierop niet, omdat ik ook deze symptomen wel eens heb bij ons baardje, ik weet wel dat als die van ons voor de deurtjes heen en weer rent en graaft dat hij aandacht wil, en dan voornamelijk een wasmotlarfje wil hebben. Ook zit hij eigentlijk constant aan de warme kant van het terra, de andere kant komt hij zelden of nooit eigentlijk.
  3. Nageltjes

    ok thnx aan alle voor de hulp, maar wat is "te lang", en ons agaampje is een luie donder Hij verrekt het nog om een sprinkhaan te vangen als hij voor z'n neus zit, dus veel beweegt hij niet, daarom haal ik hem er al regelmatig uit en laat hem ongeveer 5 minuutjes (op koude tegels dus vind ik dit lang genoeg) in de kamer op de vloer rondrennen.
  4. Nageltjes

    Hi, Ik merkte dat de nageljes van ons agaampje erg lang zijn, tenminste dat denk ik. We hebben vroeger parkieten e.d. gehad, en die kregen ook regelmatig de nageltjes geknipt als ze te lang werden. Nu vroeg ik mij af of dit ook bij agaampjes het geval is, en hoe dit in zijn werk gaat, aangezien je geen bloedvaatjes ziet lopen in die zwarte klauwtjes.
  5. 1 Of 2 Agaamen

    pff je maakt het ons er niet makkelijker op om een beslissing te nemen
  6. 1 Of 2 Agaamen

    dus als ik het goed begrijp kan ik beter wachten totdat zwelgje ongeveer 1.5 jaar is voordat ik er een 2e bij zet ?
  7. 1 Of 2 Agaamen

    Hallo, Onze Zwelgje is ongeveer 6mnd oud, maar nu zijn we aan het denken om er een 2e bij te zetten omdat het ons beter lijkt dan dat ie maar alleen zit. Zwelgje is naar alle waarschijnlijkheid, zeg maar voor 80% zeker, een mannetje, nu kan ik aan een vrouwtje komen die ongeveer even oud is en ook dezelfde grootte heeft als zwelgje. Is het verstandig om deze er bij te zetten of kan ik beter 2 vrouwtjes bij zwelgje zetten, mocht het 100% een mannetje zijn. Want ik heb ooit eens ergens gelezen dat 1 vrouwtje bij een mannetje niet goed is voor de gezondheid van het vrouwtje. Zwelgje zit nu in een terra van 100x50x50, maar er is een nieuw terrarium onderweg van 185x80x60 dus ruimte zat voor 2 dacht ik zo Ik had al op dit forum gezogd maar niet gevonden wat ik wilde weten, dit geld ook voor diverse andere fora die ik gegoogled had.
  8. Nieuwe Terra's

    ziet er mooi uit, maar waar haal je de ruiten ?? wat voor iets moet dat zijn ?
  9. Belichting

    Bedankt voor het advies, ik zal er zeker gebruik van maken ;-) Op het moment heb ik het als volgt opglost: De sunglo van 150W heb ik laten hangen maar dan wel met een dimmer die iets meer dan de helft open staat. De IR lamp heb ik vrwijderd en vervangen door een repisun 5.0 uvb TL balkje. De temperatuur, gemeten op de linkerzijkant van de "bak" ongeveer 10cm van de sunglo af, staat constant rond de 30 graden. snachts gaan de lampen uit en daalt de temp tot rond de 20 graden.
  10. Belichting

    Hallo, wij hebben ook een baardje aangeschaft. Voor de aanschaf heel veel info gevonden op internet, bij de dierenzaak en bij de kweker. Maar nu blijf ik toch mijn twijfels houden over de verlichting. Ik heb in principe mijn antwoord al gevonden op deze zite maar wilde voor de zekerheid toch nog even de vraag stellen We hebben in baardje, deze zit in een terrarium van 100x50x50, ik heb er 2 lampen in zitten, aanbevolen door de speciaalzaak : Nocturnal Infra red heatlamp van 150W Exo terra Sun glo tight beam 150W toen ik aan de drinkbak voelde, stond in de buurt van de IR lamp, vond ik dat deze toch wel erg warm was, dit gold ook voor het etens bakje, ik ben een leek dus ik kan me vergissen. Heb nog eens op internet nagekeken, maar ben toch nog niet zeker wat te doen. Ik heb ondertussen voor de zekerheid de sunglo vervangen door een 100W spot (enrich spot R80). de Temp met de sunglo lag rond de 35 graden, ongeveer 10cm van de lamp af. Nu met de 100W spot ligt het rond de 30. Wat kan ik het beste doen ?? * de 150W lampen laten hangen en op de sunglo een dimmer zetten ? * beide vervangen voor lagere watage lampen van dezelfde soort ? * de IR lamp laten hangen en alleen de sunglo vervangen voor een normale huis tuin en keuken spot van rond de 75W ? * ander advies ;-) Tevens wilde ik graag weten hoe lang welke lamp(en) aan te hebben, nu heb ik de sunglo ongeveer van 0800u tot 1900u aan, en de IR tot ongeveer 2100u.
×