Jump to content

Xenagama

Members
  • Content count

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Xenagama

  1. Dieren op de 6de foto zijn Cordylus giganteus, de reuzengordelstaarthagedis. En "the Lizard", wat bedoel je met: ja idd. alleen jammer van het water. ?
  2. Smikkelen En Smullen

    Mijn doornstaartagamen genieten ook weer an deze prachtige, gele lekkernijen
  3. Tijgersalamander Dieet

    4 krekels op een dag is veel te veel. Sla eens een of twee dagen over tussen de voederbeurten.
  4. Tevreden!

    Ik ben er tevreden over. Goeie kwaliteit voor een redelijke prijs.
  5. Beurs Leeg Op De Beurs...

    Mijn beursbezoek... Was het druk? Ach, wij stonden om 9.30 uur in de rij en toen viel het mee. Natuurlijk was half Zeeland er ook al. Esma en familie, Angelique en familie. Toen we weggingen was het niet leuk meer, zo druk. Na de eerste snuffelronde kwam ik bij de stand van de Gekkowerkgroep met Marlies en Tariq. Er zaten "rare" voedseldieren bij de knaagdieren... Wordt vervolgd...
  6. Beurs Leeg Op De Beurs...

    Kousebandslangen eten o.a. vlees, muizen, wormen, vis. Dus toch echte slangen?
  7. Raadje Plaatje Topic

    Saddle Leaf-nosed Snake - Phyllorhynchus browni ***juiste antwoord geveven door JDG/JO*** korte omschrijving: De Phyllorhynchus browni wordt tussen de 30 en 60 cm lang en leeft in woestijngebieden in Arizona (USA) en in Mexico in onora en Sinaloa en voed zich vnl met hagedissen en hun eieren.
  8. Raadje Plaatje Topic

    kassina maculata roodpootrenkikker ***juiste antwoord geveven door BeardieKeeper1*** korte omschrijving: De Gemarmerde Renkikker, Kassina maculata, is een rewoudbewoner uit het zuidelijk deel van Afrika. Wordt een cm of 6-7 lang en is een bodembewonende soort. Mannetjes kwaken zoals kikkers horen te doen.
  9. Raadje Plaatje Topic

    kaaimanteju Dracaena guianensis ***juiste antwoord gegeven door JDG/JO*** Dit dier, een volwassen man, heb ik in Reptielenzoo Iguana gefotografeerd. Op de website heb ik onder "Dierbeschrijvingen" een aardige hoeveelheid info gezet.
  10. Beurs Leeg Op De Beurs...

    En wat zijn dan "echte" slangen?
  11. Beurs Leeg Op De Beurs...

    Het vervolg... Mijn zoon Joey van 14 heeft een Mochlus fernandi gekocht. Mijn zoon Jimi van 11 heeft een paartje Thamnophis sirtalis sirtalis gekocht. En ondanks dat ik naar de beurs ging met de intentie om NIKS te kopen, ben ik uiteindelijk toch gezwicht :cry: Ik heb een paartje Thamnophis atratus atratus gekocht. Deze soort kende ik alleen uit de boeken en toen ik nakweek zag zitten van Nederlands betrouwbaarste Thamnophis/Nerodia-kweker, toen was ik verkocht. Thamnophis is mijn eerste slangenliefde en je weet hoe dat gaat met eerste liefdes... Ik ben erg bang dat het Thamnophis-virus opnieuw heeft toegeslagen en dat de besmetting deze keer "fataal" zal blijken.
  12. Ik ben bang dat ik ook aanwezig zal zijn Hopelijk alleen als kijker, maar je weet maar nooit waar je weer mee thuis komt
  13. Wat Eten Dolas?

    Op mijn site www.xenagama.nl staat op de Voeding-pagina een kweekhandleiding voor rozenkevers. Mischien heb je daar wat aan.
  14. Komt goed. Als ik een keer voldoende tijd heb, dan zal ik wel eens wat foto's komen maken.
  15. Is inderdaad een mooi exemplaar Zal ik mijn fototoestel eens meenemen als ik om sprinkhanen kom?
  16. Rattlesnake Roundups...

    In de Verenigde Staten worden jaarlijks zgn. Ratelslangen-roundups gehouden. Wat dit inhoudt, zie de foto's... Een linkje hierover... Nog een linkje hierover... En de laatste... Vind je ook dat hiertegen iets gedaan moet worden, dan kun je online een petitie ondertekenen. De petitie
  17. Rattlesnake Roundups...

    Amerika is inderdaad erg groot. En toch willen veel mensen precies in het gebied leven waar o.a. ratelslangen leven. Dus dan moet je niet zeveren dat er wel eens eentje in je tuin kruipt. Zoals ik al zei, er vallen jaarlijks in de USA 9 tot 15 doden door een gifslangenbeet. Mensen kunnen "overal" wonen, terwijl reptielen "gedwongen" zijn om in een bepaald gebied te blijven.Dit heeft met het leefgebied te maken. En wanneer je dan toch "overtollige" dieren gaat verwijderen, dan kan ik daar begrip voor opbrengen. Je laat ze vangen en weer uitzetten, zo ver mogelijk weg van de menselijke woongebieden. Dat gebeurt trouwens ook al. Maar dat heeft helemaal niks met de Roundups te maken. Dat is niks meer dan dierenmishandeling ter vermaak van domme rednecks.
  18. Rattlesnake Roundups...

    Volgens de F.D.A. (Food and Drug Administration) in de USA worden er jaarlijks ca. 8000 mensen door gifslangen gebeten. Dit levert 9 tot 15 doden per jaar op. Jaarlijks worden er tussen de 15.000 en 20.000 mensen vermoord door andere mensen in de USA. Dus waar hebben we het over? De mensen gaan in het leefgebied van bijv. ratelslangen wonen en gaan dan zeuren over slangen in hun tuin? Dat is net zoiets als iemand die uit de Randstad naar het platteland gaat wonen en dan gaat klagen over de stank van mest. (en ook die sukkels bestaan) Komop nou, deze slangen worden puur voor het vermaak gevangen en gedood. Als er "teveel" zijn, dan regelt de natuur dat zelf wel. Dan is er niet genoeg voedsel en dan blijven alleen de "beste" over. Ergens kwam de opmerking: ze worden weer terug gezet in de natuur. En dat terwijl ze gevangen worden om dat er teveel zijn? Hier klopt iets niet.
  19. Rattlesnake Roundups...

    Oh ja, weer loslaten...
  20. Ik ben Fons, 49 jaar, getrouwd met Yvonne en vader van drie zonen. Ben al met reptielen bezig vanaf dat ik een klein ventje was en er ben er ook nooit meer vanaf geraakt. Eind jaren zeventig heb ik samen met een bevriend echtpaar de stichting Iguana opgericht en begin jaren tachtig leidde dit tot de opening van Reptielenzoo Iguana in Vlissingen. Nog steeds ben ik daar bestuurslid (secretaris), webmaster, redacteur van Iguana Magazine en per 1 februari a.s. ook nog eens werknemer voor 20 uur in de week. Daarnaast werk ik ook in een verpleeghuis als "nachtbroeder" voor een veertigtal lichamelijk gehandicapte mensen. Thuis heb ik momenteel de volgende dieren: 1.1 Xenagama taylori 1.3 Xenagama batilifera 1.1 Uromastyx acanthinura nigriventris 1.2 Gallotia galloti eisentrauti
  21. Ook van deze dieren een paar foto
  22. Gallotia Galloti Eisentrauti

    Nee, deze soort wordt nauwelijks gehouden. Het schijnt dat als je ze in een buitenterrium houdt ze minder schuw worden. Wie weet probeer ik dat nog eens. Deze dieren zijn afkomstig uit een inbeslagname. Worden normaal gesproken niet ge
  23. Xenagama Taylori...

    De man... De vrouw...
  24. Xenagama Batilifera...

    Om duidelijk te maken wat Xenagama batilifera voor beestje is, hier wat foto
  25. Gallotia Galloti Eisentrauti

    Deze soort is alleen zo verschrikkelijk schuw en onderling onverdraagzaam dat het niet echt een geschikt terrariumdier is. Althans, niet een die je vaak zal zien. Zo zie ik mijn mannetje eigenlijk nooit. Het is dat zijn eten verdwijnt en ik zie dat het terrarium overhoop gehaald wordt, maar echt zien... nee, dat zit er niet in.
×