Jump to content

Xenagama

Members
  • Content count

    31
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Xenagama

  • Rank
    Newbie
  • Birthday 21-07-1956

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.xenagama.nl
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Walcheren
  1. Dieren op de 6de foto zijn Cordylus giganteus, de reuzengordelstaarthagedis. En "the Lizard", wat bedoel je met: ja idd. alleen jammer van het water. ?
  2. Smikkelen En Smullen

    Mijn doornstaartagamen genieten ook weer an deze prachtige, gele lekkernijen
  3. Tijgersalamander Dieet

    4 krekels op een dag is veel te veel. Sla eens een of twee dagen over tussen de voederbeurten.
  4. Tevreden!

    Ik ben er tevreden over. Goeie kwaliteit voor een redelijke prijs.
  5. Beurs Leeg Op De Beurs...

    Kousebandslangen eten o.a. vlees, muizen, wormen, vis. Dus toch echte slangen?
  6. Raadje Plaatje Topic

    Saddle Leaf-nosed Snake - Phyllorhynchus browni ***juiste antwoord geveven door JDG/JO*** korte omschrijving: De Phyllorhynchus browni wordt tussen de 30 en 60 cm lang en leeft in woestijngebieden in Arizona (USA) en in Mexico in onora en Sinaloa en voed zich vnl met hagedissen en hun eieren.
  7. Raadje Plaatje Topic

    kassina maculata roodpootrenkikker ***juiste antwoord geveven door BeardieKeeper1*** korte omschrijving: De Gemarmerde Renkikker, Kassina maculata, is een rewoudbewoner uit het zuidelijk deel van Afrika. Wordt een cm of 6-7 lang en is een bodembewonende soort. Mannetjes kwaken zoals kikkers horen te doen.
  8. Raadje Plaatje Topic

    kaaimanteju Dracaena guianensis ***juiste antwoord gegeven door JDG/JO*** Dit dier, een volwassen man, heb ik in Reptielenzoo Iguana gefotografeerd. Op de website heb ik onder "Dierbeschrijvingen" een aardige hoeveelheid info gezet.
  9. Beurs Leeg Op De Beurs...

    En wat zijn dan "echte" slangen?
  10. Beurs Leeg Op De Beurs...

    Het vervolg... Mijn zoon Joey van 14 heeft een Mochlus fernandi gekocht. Mijn zoon Jimi van 11 heeft een paartje Thamnophis sirtalis sirtalis gekocht. En ondanks dat ik naar de beurs ging met de intentie om NIKS te kopen, ben ik uiteindelijk toch gezwicht :cry: Ik heb een paartje Thamnophis atratus atratus gekocht. Deze soort kende ik alleen uit de boeken en toen ik nakweek zag zitten van Nederlands betrouwbaarste Thamnophis/Nerodia-kweker, toen was ik verkocht. Thamnophis is mijn eerste slangenliefde en je weet hoe dat gaat met eerste liefdes... Ik ben erg bang dat het Thamnophis-virus opnieuw heeft toegeslagen en dat de besmetting deze keer "fataal" zal blijken.
  11. Beurs Leeg Op De Beurs...

    Mijn beursbezoek... Was het druk? Ach, wij stonden om 9.30 uur in de rij en toen viel het mee. Natuurlijk was half Zeeland er ook al. Esma en familie, Angelique en familie. Toen we weggingen was het niet leuk meer, zo druk. Na de eerste snuffelronde kwam ik bij de stand van de Gekkowerkgroep met Marlies en Tariq. Er zaten "rare" voedseldieren bij de knaagdieren... Wordt vervolgd...
  12. Ik ben bang dat ik ook aanwezig zal zijn Hopelijk alleen als kijker, maar je weet maar nooit waar je weer mee thuis komt
  13. Wat Eten Dolas?

    Op mijn site www.xenagama.nl staat op de Voeding-pagina een kweekhandleiding voor rozenkevers. Mischien heb je daar wat aan.
  14. Komt goed. Als ik een keer voldoende tijd heb, dan zal ik wel eens wat foto's komen maken.
  15. Is inderdaad een mooi exemplaar Zal ik mijn fototoestel eens meenemen als ik om sprinkhanen kom?
×