Jump to content

Mausk

Members
  • Content count

    6
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Mausk

  • Rank
    Newbie
  1. Mausk

    Bedankt voor jullie reactie (En Jo, heel fijn je commentaar. Je ben dan misschien geschokt; ik kan hier wel wat mee ). Heb, zoals gezegd, gisteren direct een lamp gekocht en de warmtemat weggedaan. Over de voeding: sla willen ze nog niet eten, krekels wel en ook meelwormen wel (maar die hebben ze beide 1 van gehad... omdat ik weet dat dit niet veel bijdraagt, maar wel voor schade kan zorgen). Leeftijd vergeten was inderdaad niet slim, maar helaas nu niets meer aan te doen. Heb helaas geen gegevens van de kweker. Oke de lamp die erin zit is een Sun Glo Tight Beam Basking Spot lamp van exo terra. (ik denk dat dit een veelvoorkomende lamp is want ik zag deze ook op de beurs zien langs komen). UV-B-straling missen ze nu nog wel helaas. Nou ik merk inderdaad dat ik misschien toch eerst wat beter me had moeten inlichten. Ook jammer dat een ervaren(?) kweker op een terrarium beurs je dan niet helpt, terwijl hem wel verteld word dat iemand (ik dus) nieuw is met terraria... Maar ik ga er in ieder geval het beste van maken!
  2. Mausk

    Oke ik heb ze gemeten en de kleinste is 22 cm.. (de grootste zal 25 cm zijn)
  3. Mausk

    Nou... eerste indrukken en dergelijken... Vandaag gekocht op de beurs, helaas vergeten te vragen hoe oud de beestjes zijn. Het gaat om een mannetje en vrouwtje. De eerste foto's... Misschien dat jullie aan de hand v/d tweede foto kunnen inschatten hoe oud de beestjes zijn? Heb wat groente en paar krekels in het terrarium gedaan... Nog niet gegeten alleen, maar dit zal toch ook zijn omdat ze moeten wennen. Ook heb ik al meelwormen in huis.. die moeten alleen nog vervellen. Verder moet ik nog even lamp kopen en installeren.. Hebben jullie voorkeur wat voor lamp ik erin doe? er ligt een warmtemat onder terrarium. Als ik meer vragen heb zal ik ze stellen:)
  4. Mausk

    Sorry dubbele post.. deze kan dus weg
  5. Mausk

    Nou ik heb 2 weken geleden mijn eerste 2 huisdieren gekocht (2 roodkeelanolissen).. en vandaag in Nijmegen 2 baardagamen... Eerste indruk is goed.. leuke en ongelooflijke nieuwsgierige beestjes!(Y)
  6. Mausk

    Hallo allen, ik ben Maurice, 22 jaar uit Zwolle. Ik heb gisteren via een neef (voor mij ervaren; vele hagedissen en 18 slangen (+jongen) een terrarium gekocht van 60x40x40 cm (L x B x H). Ik heb hier nog geen bewoners voor.. Eerst wil ik het terrarium goed schoonmaken en naar eigen smaak inrichten, om vervolgens op de beurs in Nijmegen (samen met die neef) op 14 november mijn eerste hagedissen te kopen. Het zal kunnen dat ik alleen niet tot 14 november kan wachten en dus al wel eerder wat koop. In dat geval is er een kans dat ik in Nijmegen mijn tweede terrarium koop omdat je daar toch iets leuks wilt halen (haha). Ik ben ook van plan in de toekomst een baardagaam aan te schaffen. Ik heb een aantal boeken meegenomen, en al het een en ander op internet bekeken. Ik wil hier namelijk wel serieus mee bezig gaan, het lijkt me namelijk een erg leuke bezigheid (en verslaving). Mvg, Maurice
×