Jump to content
Sign in to follow this  
Drikus

Jemen Doet Raar..

Recommended Posts

Ik heb een vrouw van een jaar

Ze vertoond de laatste tijd een raar gedrag.

 

Ze eet nu al een paar dagen niet meer en lijkt dik, Ook als ze zich dun maakt dan blijft ze een dik buikje houden.

Wel heeft ze eergisteren nog een paar stukjes mango gegeten maar verder niets.

 

Ze heeft zich 3 dagen schuilgehouden en vanmorgen kwam ze even om een hoekje kijken, bleef daar zitten en deed haar oogjes dicht en hield deze dicht.

 

Vanmiddag kwam ze ineens weer tevoorschijn. Om later ook nog eens door de bak te gaan klauteren en weer later zelfs op de bodem !! (doet ze anders nooit)

Ze heeft de bodem hier en daar verkend en ging weer naar boven.

 

Wat is er toch met haar ?

Eitjes kan ik niet zien en voelen maar ja ik heb het ook nog nooit eerder gezien en/of gevoeld.

 

Kan het zijn dat ze inderdaad eitjes wil gaan leggen of kan er ook iets anders aan de hand zijn??

 

Als ze eitjes wil gaan leggen, hoe lang duurt het dan voordat ze dat ook echt gaat doen na deze verschijnselen?

 

Ik heb op de bodem van die coco-dinges een cm of 10-15 is dat goed en genoeg? of moet ze echt zand oid hebben en dieper? Komt ze anders in legnood? En hoe kan ik dat dan herkennen?

 

pff ik kan wel bezig blijven.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoi

ten eerste,heb je een koppeltje,want dan kan ze zwanger zijn!

en dan zal je toch ook een legbak moetten plaatsteen,ik heb geen kammies,dus kan je niet vertellen waar ze de eitjes kwijt kan.maar als ze moet leggen ,en er is geen bak,kan ze ze niet kwijt,en dat betekend stress,en/of leg nood!

en heb je haar ontwormd,ze kan ook vol met wormen zitten.

ze heeft nog wel wat mango op.heb je poep gevonden??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ze zit nu samen met haar mannie.

Het is niet alleen voor haar maar ook voor mij de eerste keer!

Dus Ik ben een beetje zenuwachtig of ik het allemaal wel goed doe.

 

Ik heb ze nog nooit zien paren maar ja, de beschutting die ze ter beschikking hebben is ook wel erg goed. Soms kan ik ze geeneens vinden...

 

Daarom vroeg ik me ook af, of het ook nog iets anders kan zijn, zoals wormen inderdaad.

Ik heb haar niet ontwormd. Eerlijk gezegd weet ik ook niet hoe dat moet. Ik heb het nog niet eerder aan de hand gehad.

 

Het leek me namelijk een raar gedrag dat ze niets meer eet en stil op krachten zit te komen. Verder lijkt er niks mis te zijn.

Als ze eitjes zou hebben zou je verwachten dat ze juist veel eet, toch?

Dus ik dacht in eerste instantie dat ze iets mankeerde totdat ze ineens op de bodem ging rondscharrelen, toen wist ik het niet meer...

Dat lijkt weer verdacht veel op zwangerschap.

 

Poep genoeg alleen weet ik niet of het van haar of van hem is. Aangezien hij eet als een paard en zij helemaal niet, denk ik dat alle poep op het moment van hem is en niet van haar.

 

Ook weer zoiets raars: Normaal slapen ze in elkaars nabijheid, lekker saampies.

Vannavond schrok ik ervan dat ze ineens aan de andere kant van de bak was gaan slapen. Ik schrok omdat ik met mijn hoofd in de bak zat op poepies te ruimen enzo en ik keek opzij... Oeps... zat zij daar ineens. Ik verwachtte het niet.

 

Maar ze zat nog steeds dik te wezen..

Een plaatje, deze is wat raar genomen en het lijkt dat ze heel ongemakkelijk zit maar dat is niet zo, ze zit heet ontspannen en van de zijkant ziet het er prima uit.. gewoon lekker slapen maar vanaf achter/boven kan je goed zien hoe dik ze is /lijkt:

 

P1000729.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

je moet kameleons nooit bij elkaar in een terra houden, alleen tijdens een paring eventjes. Mits je een super groot terra hebt dat ze elkaar niet konstant in de weg lopen. als ik die foto zo zie zeg ik dat ze drachtig is. je moet zorgen voor wat dikke laag turf op de bodem wat schuil gelegenheid en het mannetje erbij weg halen. ook moet je zorgen voor voldoende voeding voor het vrouwtje. vooral na de eileg is het belangrijk dat ze flink rust heeft en weer op kracht kan komen.

wat het appart slapen betreft dat kan gebeuren toch, dat is geen aanduiding tot iets ernstigs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik geef reptielenfreak gelijk. Kameleons niet samen in een terra houden, maar alleen voor de paring samen zetten. De dieren zijn erg terratoriaal en worden dan ook gestrest van elkaar.

Ik zou zeker een goede legbak maken. Je kan even op internet kijken hoe die eruit moet zien, daar ik geen ervaring heb met kweken van kameleonen.

Je kan ook Gerrit even een pm sturen, hij kweekt al jaren met de panterkameleon, waarschijnlijk kan hij je wel een paar goede tips geven.<

 

Ik heb zelf jaren een yemen vrouw gehad. Als ik na die van jou kijk is ze best dik, dus de kans dat eitjes zijn is heel ree

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik maak me nu toch ernstig zorgen!

Waar ik eigenlijk een beetje overheen heb gekeken is dat ze vaak met haar oogjes dichtzat. In eerste instantie kan dat best een keer. maar vandaag schrok ik toch ! Want ze ging aan het wandelen met haar oogjes dicht !

 

Ik snap er niks van ! Verder is ze regelmatig zelfs heel aktief. Maar vandaag dus met wel haar ogen dicht.

Ik wou vandaag met haar naar de DA maar mijn vaste rept. spec. is dus met vakantie en ik weet verder geen alternatieven in de buurt, hellup !

 

Iemand een reptielen specialist in de buurt van Dordrecht?

 

Dat van dat de kammies niet bij elkaar mogen weet ik maar hoe krijg je anders jonkies? :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zou zoiezo voor grote eileg bak zorgen kdacht dat dat minimaal 15 x 15 x 15 moest zijn mengsel van potgrond en zand, het vrouwtje is zwanger denk ik zo te zien, elke dag sproeien dat ze niet eet is waarscheinlijk niet erg want een week voordat ze eitjes legt eet ze niet maar gaat ze proefgraven, als ze eitjes heeft gelegt begint ze gewoon weer met eten, wel veel water sproeien als ze niet eet want vocht heeft ze wel nodig dat drinkt ze als het goed is ook veel

ik zou mannetje idd snel in ander terrarium zetten waarscheinlijk blijf die erop springen, meschien is vrouwtje moe.

 

na eileg gaat er ongeveer 2/3e gewicht ervanaf, dan moet u haar weer goed bijvoeren zodat ze goed op krachten kan komen, het is mogelijk dat ze dan na een maand of 2 maanden weer eitjes moet leggen omdat vrouwtje sperma kan opslaan en meerdere legsel met kan bevruchten.

 

meschien heeft ze eileg nood dat ze niet goed ruimte heeft om haar eitjes te leggen dat ze daarom met oogjes dicht zit, trouwens mark van dit forum heeft ook verstand van yemen kweken meschien kan die mijn bericht nog verder aanvullen

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik zou gewoon uitgaan van zwangerschap, zoiezo de man wegzetten en eilegbak geven, lijk me verstandigste

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo heb reeds pm's beantwoord en Drikus heeft de aflegbak reeds geplaatst dus nu nog even afwachten tot de eitjes er zijn en dit zal niet lang duren volgens mij :lol:

 

Hou ons wel op de hoogte van het verdere verloop ;)

 

Groetjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

oke mijn kameleon gaat ook leggen volgende week vorige x was scheinzwanger maar nu twijfel ik niet haha;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inmiddels Gerrit om goede raad gevraagd en gedaan wat hij me vertelde.

 

Na mijn werk als een speer zand en een bak gaan halen

Er staat nu een curverbak van 30X30X40 vol met zand in het terrarium dus ze kan haar gang gaan. Ook weet ze inmiddels de bak te staan want ik heb haar er een paar keer voorzichtig in gezet. De eerste keren klom ze er gelijk weer uit maar de laatste keer bleef ze een er een beetje in rondwandelen maar deed nog niets.

Ook is de (cocoshumus of zoiets) op de bodem nu verhoogd tot zo'n 20cm (veel hoger kan niet). dus mocht ze de bak niet leuk vinden kan ze ernaast ook haar gang gaan.

 

Tja en nu is het verder even afwachten.

Verder gaat alles nog goed, ze is in ieder geval niet verzwakt of iets dergelijks want zeker in haar klauwtjes is ze erg sterk. Ze kneep mijn vingers er bijna af! (normaal pak ik haar zo min mogelijk) kracht genoeg dus.

 

Bedankt zover voor alle goede raad !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even een kleine update:

 

Het gaat niet goed.

Kammie (man) zat vanmiddag met zijn oogjes dicht.. :(

Kemmie (vrouw) vanmiddag gepakt en eens uitvoerig bestudeerd. Ze heeft haar oogjes niet dicht vanwege de zwangerschap. Ze heeft heel kalm bij me gezeten heel ontspannen, oogjes dicht....

 

Op gegeven moment ging ze enorm haar best doen haar oogjes open te krijgen. Ze wilde blijkbaar nu toch wel even weten waar ze was.

Het duwen van de oogbol en draaien, lukte eerst niet .

Later probeerde ze met haar achterpoot het oogje open te wrijven. Ze zat toch heel gemakkelijk en ontspannen dus nu had ze die mogelijkheid, was op een tak lastig geweest.

De oogjes zitten niet dichtgeplakt ! Op gegeven moment lukte het haar door oogboldraaien het oogje een klein beetje open te krijgen. Ze wou gewoon zo graag even kijken .. Na een paar keer ging 1 oogje vrijwel helemaal open.

Ik kon goed zien dat ze haar best deed het oogje open te houden, maar de spiertjes van de ooglidjes trokken gewoon weer langzaam samen. Ik kon goed zien dat ze probeerde het te voorkomen maar het ging gewoon niet. Het leek op een verkramping van de ooglid-spieren anders kan ik het niet omschrijven.

 

Ik ben er toen "op uit gegaan" en heb uiteindelijk oogzalf meegekregen. Dit zou ook de verkramping tegengaan/ het doen ontspannen.

 

Ik heb heel voorzichtig er een beetje van opgesmeerd.

Na tien minuten begon ze weer te proberen haar oogjes open te doen. Dat lukte zowaar bijna direct ! Die zalf is dus zo verkeerd nog niet ! Ik had er zelf mijn bedenkingen bij, maar...

 

Ik kon goed zien dat dat veel gemakkelijker ging. En zij was er erg blij mee dat kon ik aan haar gedrag heel goed merken ! Ze begon direct om zich heen te kijken en weer naar me toe te klauteren. NU kon ze weer zien waar ze heen ging of wou !

Ze was direct weer als vanouds. Beide ogen open en direct weer actief.

 

Verontrustend is wel dat het mannetje (kammie) vandaag OOK ineens met zijn oogjes dichtzat !!!

 

Dat kan geen toeval zijn !

 

Er moet dus iets aan de hand zijn in het nieuwe terrarium !! Deze is ingericht met allemaal nieuwe en andere spullen. voedingsbodem, achterwand, begroeiing, planten, enz.

 

Daar MOET iets zijn, dat een soort van vergiftiging of zo veroorzaakt ! Kan niet anders! (volgens mij...)

 

"Oude" terrarium op zolder weer, zo goed en kwaad als het ging, in orde gemaakt en ze beide onmiddelijk weer teruggezet in hun oude verblijf !

Omdat de ruimte het niet toelaat een curverbak neer te zetten heb ik maar een emmer met zand neergezet voor als Kemmie echt moet bevallen. Verre van ideaal maar ik kan nu echt niet anders....

 

Ik ben maar een leek op dit gebied maar volgens mij valt de zwangerschap nog wel mee. Zo dik is ze nu ook weer niet . Op de foto's lijkt het wel dramatisch maar in het echt, gewoon lopend of zo, valt het buikje echt mee. En ziet het er volgens mij nou niet echt uit alsof ze vandaag nog gaat bevallen.

Dat klinkt misschien betweterig maar ik denk dat. Ik kan ook foto's laten zien die dat kunnen onderbouwen. Die ene foto die ik hab laten zien is een verkeerd voorbeeld, achteraf gezien. Daar zit ze helemaal ineengekromd en de foto is nog van bovenaf genomen ook. Zo kan je het magerste scharminkel "dik" doen lijken. Laat ik het zo zeggen: Ik weet niet hoe groot kameleon eitjes eigenlijk zijn maar toch wel 1 cm ? ze leggen toch 10-20 eitjes? Welnu dat past nu echt niet in haar buikje. 10 eitjes van 1 cm had ik echt wel moeten kunnen onderscheiden in haar buikje maar nu kan dat echt nog niet zo zijn....

Maar in ieder geval is er de mogelijkheid mocht het vandaag of morgen gaan gebeuren.

 

Het is nog te kort om te zeggen of het nu beter gaat maar ik zou zeggen van wel .

Als ik er nu bij kwam konden ze beide, als ze wilden, hun ogen opendoen. Dat had ik bij Kemmie al een paar dagen niet meer gezien.

 

Wel zit ik met een probleem: Heb nu een schitterend terrarium staan die vooralsnog is "afgekeurd" om onduidelijke redenen. Ze zitten nu terug in een te klein terrarium 50 *40 * 160 (l*b*h) en vrouwlief moet nog gaan bevallen ook binnenkort . Stresssss!

 

Morgen moet het verlossende woord gaan brengen. Als ze beide verbetering vertonen, heb ik gelijk en is er iets in het nieuwe terrarium aan de hand. Zoniet dan ben ik terug bij af en weet ik het ook niet.

 

Maar ik ben echt overtuigd dat het aan het terrarium cq inrichting ligt ! Er zit gewoon een plastic plant in die nog oplosmiddelen afgeeft of zoiets.... Aan zoiets zit ik te denken....

 

We Wachten het af......

 

Ik hoop niet dat ik de indruk wek meningen van jullie of Gerrit in de wind te willen slaan hoor. Maar op het moment doe ik wat ik kan. ik constateer dingen en concludeer daar uit wat ik kan . Op het moment denk ik dat de zwangerschap oprecht nog meevalt en dat het nog even duurt.

Als ik de mogelijkheid had , had ik haar laten zitten in de "nieuwe bak" waar ze alle mogelijkheden had gehad om te bevallen op wat voor manier dan ook.

 

Maar daar is echt wat loos waar ze aan dood gaan volgens mij. DAAR MOESTEN ZE DUS ECHT UIT ! En wel zo snel mogelijk. Ik heb geen keus !

Ik heb heel veel geld en moeite gestoken in dat terrarium: lampen, automatische verlichting, automatisch UV, sproei-installatie, mooie planten, bodembedekking, achterwand, enz...

Dus: ik doe het niet voor "de leuk", integendeel ik baal ervan als een stekker !!

 

Maar er klopt iets niet in dat terrarium !!!!

 

Pff je zult begrijpen dat het niet in de koude kleren gaat zitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Drikus,

 

Wat voor UV verlichting gebruik je in het nieuwe terrarium?

 

Dit kan wel eens de oorzaak zijn van de oogproblemen.

 

Groeten Marc B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Owja ik probeer morgen even wat andere, recente foto's te laten zien van Kemmie.

Waarvan ik hoop dat jullie zullen zeggen dat het inderdaad "nog meevalt" .

Dat ze zwanger is, ben ik wel van overtuigd. Kammie (De man ) kan zich zo heel smal maken als dat wil of hij wordt gepakt, of loopt of wat dan ook .

Bij Kemmie lukt dat niet meer. ze blijft dan altijd een dik onderbuikje houden. Maar om nou te zeggen 10 eitjes van 1 cm rond??? dat lijkt me echt erg overdreven op het moment..

 

En anders zit ik dus met een probleem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Quote Reptiefarm:

 

Hoi Drikus,

 

Wat voor UV verlichting gebruik je in het nieuwe terrarium?

 

Dit kan wel eens de oorzaak zijn van de oogproblemen.

 

Groeten Marc

 

In het terrarium gebruik ik het alternatief voor de "beste lamp": de Terrasun Cl20 van EuroZoo.

 

Deze heb ik echter de afgelopen 2 dagen Helemaal niet meer aangehad. Omdat ik natuurlijk door de samengeknepen oogjes direct dacht aan lasoogjes. Dat is het dus niet !

Omdat het mannetje vandaag (na 2 dagen geen UV) ineens OOK met dichte oogjes zat .

 

Ik ben ervan overtuigd dat het een andere oorzaak moet hebben, zoals oplosmiddelen uit een nieuwe plastic plant of iets dergelijks. Het is moeilijk te onderzoeken omdat echt alles nieuw is (+/- 3 weken).

 

Lasoogjes zijn inmiddels uitgesloten...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Drikus ;)

 

En toch zou het met de verlichting te maken kunnen hebben :huh:

Heb eens als test een tl lamp van EuroZoo getest destijds en het resultaat was dat de dieren met gesloten ogen zaten en dit heeft een paar weken geduurd alvorens het probleem opgelost was. :angry:

Deze lampen zijn iets goedkoper maar de resultaten zijn er dus ook naar, beter geen lamp dan deze prutsen die je dieren meer kwaad dan goed doen.

Achteraf heb ik nogmaals geprobeerd om deze lamp opbouwend te gebruiken en de dieren er maar een kwartiertje tot een half uur aan bloot te stellen, maar de dieren voelden er zich niet echt goed bij, of ze ontweken het licht door zich te verschuilen of zaten met gesloten ogen.

Dus van mij hoor je zeker niets positief over deze pruts lampen die enkel tot doel hebben om geld uit je zakken te halen.

Wat je bedoeld met het alternatief voor de "beste lamp": de Terrasun Cl20 van EuroZoo begrijp ik dan ook niet goed <_<

 

Grtzzzz :D Jo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Drikus,

 

Ik neem aan dat het over de spaarlamp gaat.

 

Hangt deze verticaal of horizontaal?

 

Heb je de lichturen opgebouwd met deze lamp van EuroZoo?

 

Overigens geeft deze lamp maar 2% UVB.

 

Zelf vind ik de spaarlampen van Exo Terra veel beter, voor kameleons

moet je dan de 5% lampen hebben.

 

Nog beter zijn de Mega Ray Floods.

 

Zelf denk ik dat de oogproblemen komen door de lamp die je nu gebruikt

of gebruikt hebt.

 

Heb je ook al eens een mestonderzoek laten doen?

 

Groetjes Marc B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

zou idd de lamp kunnen wezen

 

u soort kan tot de 60 eitjes in 1 x leggen

 

wat voor bodum matriaal gebruikt u?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo wat fijn dat er zo meegedacht wordt.

 

Maar ik had eigenlijk de verlichting van het lijstje geschrapt omdat het mannetje, die niet mankeerde later ook zijn oogjes dicht ging knijpen. Toen was de uv lamp dus al 2 dagen uit !

 

Kan het dan NOG aan de lamp liggen??

Logisch denkend zou ik dan zeggen dat het niet met de lamp te maken kan hebben of de effecten van lasoogjes moeten na 2 dagen ook nog kunnen onstaan....Lijkt me niet. Maar misschien heb ik dat wel mis?

 

Over de lamp heb ik eens (eigenlijk meerdere keren) gelezen dat het 1 van de betere lampen zou zijn . Er waren maar 2 types die eigenlijk goed voldeden en daar was deze er 1 van. Vandaar dat ik dat had onthouden en in mijn nieuwe terra echt iets goeds wou hebben, deze dus...

Nu kan daaar dus weer een discussie over ontstaan want nu wordt weer het tegendeel beweerd... ik weet het ook niet meer hoor.

 

De lamp heb ik overigens niet "opbouwend " aan laten schakelen omdat hij eigenlijk alleen maar ter vervanging van de oude lamp werd geplaatst die hetzelfde vermogen had. Dus dat leek me niet nodig.

 

Dat de lamp de oorzaak zou zijn heb ik eigenlijk van het begin af aan in twijfel getrokken omdat er eigenlijk al enigszinds sprake was van "knijpen" bij het vrouwtje voordat de lamp werd vervangen. En dan toen de effecten duidelijk zichtbaar werden is de lamp helemaal uitgeschakeld.

Vervolgens 2 dagen later zonder UV krijgt het mannetje er ook last van ??!

 

Hij hangt overigens horizontaal met reflector net zoals de oude... Dat zou ook weer beter zijn?? Ik vraag het me af maar goed...

 

Mestonderzoek zou ik graag laten uitvoeren ware het niet dat het vrouwtje al een tijdje geen ontlasting meer heeft omdat ze ook al een tijdje niet meer eet. Dat waarschijnlijk weer met haar zwangerschap te maken heeft.

 

Het nieuwe bodemmateriaal is "cocos-humus" . Of dat hetzelfde is als cocopeat of zoiets, weet ik niet maar dit is een Speciaal voor kameleonnen geschikt bodemmateriaal. Ik wou weer het beste voor in mijn nieuwe terra he....

Dat het daaraan zou kunnen liggen is ook vergezocht omdat de kammies helemaal niet op de bodem geweest zijn sinds ze in hun nieuwe vervblijf zitten. Dampen ervan of zo? Zou kunnen.... maar geloof ik niet ... Ik ga ervan uit dat de fabrikant wel weet wat wel en niet kan voor kammies.

 

Ik geloof dat ik alle vragen weer beantwoord heb geloof ik .

Ik zou graag vertellen hoe het op het moment met de kammies is maar zit nu nog op het werk en das nog niet gedaan. Als ik straks thuiskom horen jullie ervan...

 

DANK :cheer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPDATE:

 

Goed bericht: Beide kammies gaan weer uitstekend !! :cheer:

 

Echt een pak van mijn hart! Je kan je voorstellen toen ook het mannetje het ziektebeeld liet zien ( ineengekrompen met dichte oogjes, ed) Ik het echt niet meer zag zitten.

 

Gelukkig zijn de 2 nadat ze naar hun oude "bak" zijn verplaatst allebij erbovenop gekomen. Het mannetje heeft eerst nog even een dieptepunt gehad maar kwam er toch ook al weer gauw bovenop.

 

Ze hebben vandaag allebij weer een lekker portie krekels naar binnen gewerkt !

 

Mijn opluchting was ZOOO groot toen ik het vrouwtje ineens interesse zag tonen voor de krekels die ik in een pot voorhield! En uiteindelijk zelfs een paar ging schieten !! :cheer::cheer:

 

Het mannetje was nog te schuw / gestresst dat hij nog geen oog had voor de pot krekels die ik hem voorhield. De pot maar in de bak gezet op het speciale voederplateautje. En gelukkig zag ik hem , toen ik even kwam kijken vanmiddag, van de pot afkruipen en de pot was leeg !

 

Dus het gaat weer goed !

 

Zit ik alleen wel met een probleem: De oorzaak ??

ligt het nou aan het nieuwe terrarium of aan de UV- lamp???

 

Die vraag staat of valt bij het vraagstuk of een verkeerde UV lamp CQ verkeerde belichting ervan tot gevolg kan hebben dat een dier de verschijnselen ervan later pas laat zien??

 

Kortom kan je een verkeerde lamp in je terra hangen , paar dagen gebruiken, De lamp uitzetten en 2 dagen later aan je kammie de verschijnselen van dichtgeknepen ogen zien??

 

Iets anders waar ik aan heb gedacht:

 

De lamp hangt op een plek waar ze niet dicht bij kunnen, aan de voorkant aan het plafond. Wel is het dan zo dat als ze zelf ergens bovenin /achterin zitten en naar "buiten" kijken, ze dan dus min of meer "in " de lamp zitten te kijken.

Op horizontaal vlak zitten ze dus min of meer op de zelfde hoogte.

 

Bij mijn Baardjes is dit anders. De lamp zit op dezelfde manier gemonteerd maar baardjes zitten niet zo hoog. Het UV licht komt dan dus van boven !

 

Ik kan dus de kammies terugzetten in hun nieuwe terra, ervan uitgaan dat het aan de lamp lag en deze even uitlaten. komt het verschijnsel dan niet terug lag het aan de lamp... Komt het wel terug dan komt het door het nieuwe terrarium...

 

Of: de kammies even nog niet terugzetten en de lamp in het oude terra hangen en kijken of ze er weer last van krijgen...

 

Hoe dan ook, wat ik ook doe, de kans dat het terugkomt omdat ik de fout ga herhalen is in beide gevallen aanwezig...

 

Iemand een idee??

 

 

Zwangerschap:

 

Ik heb nog geen plaatjes kunnen schieten maar dat ze zwanger is lijkt me steeds twijfelachtiger. Toen ze aan de beterende hand was nam haar "dikte" ook enorm af.... Als ik haar nu zo zie denk ik dat jullie ook ernstig zouden twijfelen.

 

Alles is in "gereedheid voor het geval dat" maar ik denk dat het vergeefse moeite is geweest....

 

Nog steeds zie ik wel iets van een buikje ..... maar... ik weet het niet hoor...

 

Zodra ik kan zal ik een plaatje proberen schieten

 

 

Enniewee: ik ben allang blij dat het nu even beter gaat met de 2....

 

En voor wie denkt aan kameleonnen te beginnen : bezint eer ge begint...

Het is allemaal zo makkelijk niet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

over lamp weet ik het niet mijn lamp hang in het terra van boven staat vaak aan, hebben nooit last van hun ogen ze zijn gezond en maken het goed,

maak maar is foto, kunnen we weer wat meer zien, mijn vrouwtje heeft ook poos dikke buik gehad toen dacht ik ook dat ze eitjes moest leggen maar dat heeft ze niet gedaan dus zal wel nep weze, voor de rest is ze 4 weken geleden gedekt dus denk dat ik van de week de eitjes kan verwachten mijn vrouwtje is dus echt wel dik haha :cheer::cheer::cheer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×