Jump to content
Sign in to follow this  
nolfke

Groene Leguaan

Recommended Posts

hallo :) ik heb hier al een tijdje 2 groene leguanen het vroutje is vrij schuw maar ik kan ze redelijk gemakkelijk hanteren :) maar het mannetje :( hij is zeer bang hij slaat met zin staart wat kan ik er aan doen ??

 

 

alvast bedankt voor antwoord :)

 

grzzz

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik kan maar een ding zeggen...... geduld

 

ik heb hier vaak wilde mannetjes opgevangen die uiteindelijk supertam de deur uit gingen naar hun nieuwe baasje.

 

ik ga gewoon met een bord vol met andijvie enz enz bij het terrarium zitten en het eten in de bak zetten. net zolang zitten wachten totdat hij vanzelf begon te eten.

zo bouw je vertrouwen bij de leguaan op. de leguaan leert je kennen en begint je te vertrouwen. veel mensen maken de fout dat ze de leguaan gaan pakken. maar dan heeft hij 2 grote handen om zich heen en voelt hij zich alleen maar meer bedreigt. na verloop van tijd zet je de voerbak steeds dichterbij totdat de voerbak eigenlijk gewoon tegen je aan staat. als je zover bent voer je hem uit de hand.. daarna als hij uit je hand eet probeer je hem terwijl hij eet zachtjes te aaien op b.v zijn zij. na veel geduld ben je dan al zover dat je hem mag aaien. na ieder keer voeren en aaien laat je de leguaan langzaam op je arm komen en laat je hem jou een beetje verkennen. op je arm laten zitten en schouder. en als je dat eenmaal kan dan moet je een beetje lef hebben en hem aaien enzo. niet te wild gewoon rustig.

 

als je eenmaal zover bent dan moet je het maar even laten weten want dan kan ik je nog wat tips geven

 

maar in ieder geval VEEL geduld en laat de leguaan naar JOU toe komen. jij niet naar hem

 

ik hoop dat je hier wat mee kan

 

grtjsss

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoi

ik weet niet hoe lang een tijdje is,en je zegd ook niet hoe oud de dieren zijn,of hoe de situatie was bij de oude eigenaren.

aangezien leguanen er hechten aan hun eigenaren hebben ze erg veel tijd nodig om in een nieuwe situatie te wennen.dat is niet in een week of in een maand.

er zit ook veel verschil in nakweek dieren hier uit nederland belgie of duitsland,en import dieren uit een farm in zuid amerika. de import dieren zijn meestal schuwer en valser.om deze dieren helemaal gesocialiseert te krijgen in bijna onmogelijk.dier hier vandaan zijn geboren in gevangenschap uit tamme dieren,en dus ook veel handzamer.op de citus staat de afkomst.

maar zoals lizard al zei,neem de tijd,jaag ze niet op,en geef ze rust.vertrouwen moet groeien.

en als hij met de staart slaat,trek dan niet je hand terug.ze zijn slim,en zal blijven slaan.benader ze met je hand onder de grote kwab,om effe te kriebelen,nooit van boven.

anita

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×