Jump to content

Punkybaard

Members
  • Content count

    47
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Punkybaard

  • Rank
    Newbie
  1. Sterilisatie

    Bedankt voor alle informatie Sterilisatie is geen optie die wij in overweging nemen, maar wilden alleen weten of dit op baardagamen wordt toegepast.
  2. Sterilisatie

    Bedankt voor jullie reacties. Lege terraria hebben wij altijd achter de hand...je weet nooit wanneer een noodgeval voor doet. Ik was meer benieuwd of sterilisatie mogelijk is bij baardagamen omdat ik daar nog nooit iets over heb gelezen.
  3. Nestratten

    Mijn baardjes krijgen elke week een nestmuisje aangeboden. Soms weigeren de vrouwtjes en dan eet het mannetje de muisjes op. Ratten en muizen kan je ongeveer tot 6 maanden in de diepvries bewaren. Uit ervaring met onze overige reptielen is gebleken dat na 6 maanden de dieren de ratten/muizen weigeren...vermoedelijk omdat ze "muf" gaan ruiken. Ik geef de baardjes alleen nestmuisjes en geen ratten, omdat ratten een iets wat zwaarder gebouwd skelet hebben, wat taaier is om te verteren.
  4. Poepen?

    Mijn mannetje poept elke dag een flinke hoop, maar dat is dan ook net een kliko wat eten betreft en de vrouwtjes meestal om de dag of als ze in bad gaan.
  5. De stoppelbaardjes zijn inmiddels alweer 5 maanden oud en hebben al een sik ontwikkeld die steeds meer op een baard lijkt (ze waren wel aan het vervellen of bijna aan het vervellen tijdens de "fotosessie") De eerste foto is van mijn kereltje die in het begin ziek is geweest, maar nu weer goed op kracht is
  6. T-rex Uv Lamp

    De vorige lamp was een Repti glow 26wt 10.0 UVB Dessert Terrarium lamp van Exo Terra. Voor de T-Rex heb ik 70,00 euro betaald.
  7. T-rex Uv Lamp

    Sinds ruim een week op aanraden de ExoTerra UV lamp vervangen voor een T-Rex UV Lamp 100 watt en wat een verschil! Oke de prijs scheelt ook veel, maar de baardjes reageren er zo goed op! Bij het vervellen met de ExoTerra lamp leek het wel of de pootjes en de staartjes altijd wat doffer bleven. Sinds de T-Rex in het terrarium hangt zijn ze allemaal verveld en de kleuren zijn nu veel levendiger en ook de dieren zelf zijn veel levendiger (soms tot verveling van ons toe ) en een eetlust die bijna niet te temmen is. (Aan mijn mannetje is niet meer te zien, dat hij pas geleden bijna ten dode was opgeschreven!) Wat zijn jullie ervaringen met de T-Rex lamp?
  8. Ik weet dat ze straks uit elkaar moeten vanwege te vroege zwangerschap, maar daarna kunnen ze weer bijelkaar...dat is wat mij is verteld... Als we twee mannetjes zouden hebben, gaan die voor altijd uit elkaar en dan wil ik voor het mannetje wat alleen komt een vrouwtje erbij, zodat er twee koppeltjes ontstaan.
  9. We wachten tot de baardjes 6 maanden zijn en laten dan het geslacht opnieuw bepalen, omdat wij zelf die kennis niet hebben. Hopelijk is het een mannetje met twee vrouwtjes en kunnen ze bij elkaar blijven en anders zal er een tweede bak worden ingericht en een ander baardje erbij voor de gezelschap. Kan een goede kweker bij ca. 8 weken oude baardjes goed bepalen of het een man of vrouw is of is het dan eigenlijk nog een beetje een gok?
  10. Ziek Baardmannetje

    Ze lijken elkaar allemaal te accepteren op dit moment, maar we twijfelen of
  11. Nieuwe Aanwinst

    Knappe dame Princess en voor jouw een sprookje met een mooi einde
  12. Nieuwe Aanwinst

    Gefeliciteerd! Ben benieuwd naar de foto's, missschien heb ik ook wel naar haar staan kijken op de beurs
  13. Gefeliciteerd!! Wat schattig hoe ze al direct bij elkaar kruipen
  14. Ziek Baardmannetje

    Ik denk dat ik geen ziek baardmannetje meer heb Dit weekend is hij weer verveld, voor het eerst sinds hij ziek was en is zonder problemen verveld. Ook het nageltje aan zijn voorpoot wat al enige tijd was afgebroken, groeit weer aan. En volgens mij is dat wel een goed teken dat hij nu goed calcium opneemt. Dit weekend hebben ze allemaal voor het eerst kleine sprinkhanen op en ze waren er dol op. De Golliwoog in huis gehaald en daar wordt ook flink van gesmuld Hopelijk hebben wij de "kraamziekten" nu gehad
×