Jump to content

desloovere

Members
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About desloovere

  • Rank
    Newbie
  1. Koppig

    Ik had op dit forum jullie idee
  2. Honger

    Bij onze Anubis is het ook nog steeds zo. Hij weigert nog steeds om zelf te eten. Geen krekels of wasmotlarven, fruit of groenten. We moeten hem enkele dagen met rust laten van de dierenarts en dan weer zelf eten aan hem aanbieden. Van de handen eet meneer wel ! (en soms schrokt hij zo dat hij ook in de vingers bijt !)
  3. Jullie hadden gelijk, hoor. Vanavond is Anubis naar de dierenarts geweest en die vond hem gewoon "te vet". Hij mag maar om de drie dagen nog spuitjes gemixt eten en verder moet hij het alleen rooien. Dank !
  4. ok, we proberen het zo. Voor alle zekerheid maak ik nog een afspraak bij de dierenarts, dan kunnen we zeker op beide oren slapen. Dank voor jullie antwoorden !
  5. Onze Anubis heeft zeker een krekelfobie ? Hij ziet er allerminst ziek uit, is levendig. Hij gaat weer goed naar het toilet. Maar hij wil niet alleen eten. Hij is wel heel ferm verveld de laatste week. De spuitjes dwangvoer eet hij met veel smaak op, hij zou zelfs al met zijn mond openzitten als we eraan komen met zijn hapjes en hij sabbelt het spuitje stuk in enkele dagen. Amaai, gelukkig zijn baardagaampjes zo vreedzaam, ik kan me voorstellen dat een beet lelijk zou zijn ! Maar hij weigert het fruit/groenten uit zijn bordje, zelfs niet als het dezelfde smurrie is als uit zijn spuitje. (gemixte groenten/fruit/krekels/moriowormen/wasmotlarven) Als je hem een doosje krekels aanbiedt, doet hij zijn ogen dicht en draait hij zijn kopje weg. Pas als je de krekel in zijn mond stopt, eet hij die op ! Van zodra we kunnen, maak ik een nieuwe afspraak bij de dierenarts, maar morgen moeten we naar de dokter, vrijdag staat er een vergadering op het programma en zaterdagmorgen is er bijscholing... Anubis ziet er wel gelukkig en weldoorvoed uit, dus denk ik niet dat we ons zorgen moeten maken.
  6. Baardagame Eet Niet Goed

    Anubis eet nu goed van zijn spuitje : hij knabbelt het zelfs stuk. En warempel : vanmiddag een flink hoopje stoelgang in zijn zand. Daarna at hij uit zichzelf enkele wasmotlarven. Hij moet ook twee maal per dag in een lauw badje om de darmen te stimuleren. Dus we denken dat het toch wel snor zit. Duimen maar ! De dierenarts heet Yves Debosschere in de Churchilllaan in Waregem en hij heeft zelf nog baardagames gehad. Groetjes, Brigitte.
  7. Baardagame Eet Niet Goed

    Gisterenavond naar de dierenarts geweest met Anubis, maar er is niks aan de hand met hem, behalve dat hij "verstopt" zit : als ze geen stoelgang produceren, gaan ze ook niet meer eten. We moeten hem nu dwangvoederen, maar dat lust hij wel graag. Hij eet toch telkens 2 spuitjes op. Allez, de inhoud ervan dan. Als hij tegen woensdag nog geen stoelgang heeft geproduceerd, moeten we terug en dan moet hij toch antibiotica. Elke dag moet hij nu twee maal in een lauw badje. Hij blijft er goed uit zien, dus maar duimen dat het goed blijft gaan !
  8. Ff Voorstellen

    Ik denk niet dat onze dochter voorkeuren heeft. Liefst een gemakkelijk te houden soort. Het is ook de bedoeling dat ze wat raad kan vragen aan de kweker bij de aanschaf, ze kan dan al haar vragen even op papier zetten. We zijn niet overhaast om een kameleon te houden. Liever even wachten en het dan goed proberen te doen dan er weer eentje uit de winkel te halen en dan enkele maanden later in
  9. Baardagame Eet Niet Goed

    Morgenavond moet ik naar het ziekenhuis in Aalst en ik weet nog niet wanneer we er buiten zullen zijn, maar ik heb ook vertrouwen in de dokter waar we gaan als er iets scheelt aan een reptiel. Hij heet yves Debosschere en hij heeft zelf nog baardagames gehad, dus zal hij wel voldoende ervaring hebben. Dank jullie voor de tips !
  10. Baardagame Eet Niet Goed

    Ik heb een afspraak gemaakt voor vrijdagavond, kwart voor zeven : morgenmiddag zit al afgeladen vol, donderdagavond heb ik al een afspraak in Aalst,... Onze eigen dierenarts doet geen reptielen, dus moeten we naar Waregem met Anubis, dat is niet bij de deur en het is hier nogal druk met zeven pagadders en nog een stel andere huisdieren ! Inderdaad, langer wachten zou hem misschien echt ziek maken en dan is het misschien te laat.
  11. Ff Voorstellen

    Hallo, Jonah, Hier eveneens een berichtje uit Belgi
  12. Baardagame Eet Niet Goed

    Dank voor je antwoord ! Ik maak meteen een afspraak voor volgende week. Groetjes !
  13. Onze baardagame van anderhalf jaar, gedraagt zich sinds twee weken niet zoals anders. Hij gaat voortdurend op of rond zijn slaapplaats liggen en terwijl hij vroeger gulzig een hele doos krekels "nummer 3" opschrokte, eet hij nu nauwelijks krekels of zelfs niet. Ook van zijn groenten en fruit eet hij veel minder. Hij maakt geen zieke indruk en aan zijn leefomstandigheden is niets veranderd. Maak ik voor volgende week een afspraak bij de dierenarts ?
×