Jump to content

jeroenie

Members
  • Content count

    341
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jeroenie

  • Rank
    Advanced Member
  • Birthday 18-12-1984

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    west-vlaanderen(belgie)
  • Interests
    dieren, tuning, voetbal en mijn vriendin
  1. mijn mening, ik geef mijnen hond geen kattebrokken, dus ook mijn baardagamen geen kattebrokken of iets dergelijks. ikzelf voel me ook 10x beter dat ik een goei biefstuk mag eten, dan pakweg een sprinkhaan. het hoofdvoedsel van de mens is vlees, vis, groenten en fruit. bij een baardagaam is dit insecten en groenten en fruit! tevens zitten er in insecten nog vocht ook, die dus ook alleen maar ten goede komen van de beestjes. van grondbedekking zijn er wel verschillende meningen. sommige plaatsen hun baardjes op zand, anderen op calciumbolletjes, ... ik denk hoe fijner de ondergrond is, hoe beter, maar je kan zo ook een baardje op zelfrijzende bloem zetten! is mooi fijn, en mooi wit. je moet er natuurlijk verder bij denken wat het in de maag van het beestje doet! ikzelf heb in mijn beginmaanden zelfs kattebakkorrels gebruikt. op basis van aarde wel te verstaan, maar doordat dit een enorme stofontwikkeling is, ben ik daarvan afgestapt. mijn beestjes moeten geen stoflongen hebben! dus moet je gewoon zoeken tot je het ideale vind, en dit is bij mij momenteel zand. van reptiefarm, vanwege de mooie kleuren die niet afgaan, en er komt geen stof van. mvg jeroenie
  2. Online Shop

    ik ben blijkbaar de eerste die het minder goed vind. de lijst staat nu veel meer uit elkaar, en dus niet meer zo makkelijk om te bekijken, want je moet voortdurend scrollen. mochten de tekeningen iets kleiner zijn, en met een hyperlink actief zijn, zou dit het al terug een stukje beter maken veronderstel ik. mvg jeroenie wel mooie prestatie geleverd, maar niet mijn favoriet.
  3. als je haar nog maar hebt, dan is der veel kans dat ze het al had, maar ze bvb verdooft was door medicatie, waardoor ze toen dit gedrag niet vertoonde. het is mogelijk dat je een vogel voor de kat hebt gekocht, en dan zou ik in ieder geval asap naar de DA gaan hoor!
  4. Stinken

    wow, schitterend zoon groot terra. je kunt eventueel aan de 2 zijkanten bij de luchtroosters ventilatortjes plaatsen die lucht uit de bak blazen/zuigen. dit zal al zeker een groot deel helpen! verder zou ik dan ook nog een lichtpunt erbij plaatsen, want je zult meer warme lucht uit de bak blazen, waardoor je extra zult moeten stoken. doordat er onderaan geen luchtsleuf zit, kun je onmogelijk met een deftige luchtcirculatie zitten. let op, dit is bij veel terra's zo hoor! maar doordat je onderaan geen terra hebt, krijg je geen luchtstroom, vandaar dat het best lijkt om een fan van bvb een pc tegen je rooster te plaatsen.
  5. Nieuwe Uv-spaarlamp

    owla, eens je voorraad toegekomen is, hou ons op de hoogte, zien er vrij goed uit, en nemen minder plaats in dan de gewone uv-b spaarlampen. maar dan had ik wel liefst de 10.0 26watt gehad. aangezien deze toch het zwaarste zijn, en ideaal om in een bak van 50cm te plaatsen. de langwerpige daglichtlampen lijken verder ook wel interresant voor grote terra's van redelijk grote lengte.
  6. Stinken

    wel, ik ruik ook de mest van mijn diertjes, zeker als ze vers zijn, maar bij het uitscheppen van de mest blijft er wel altijd een beetje vocht liggen in de terra's. dit vocht ruik je namelijk, en daar kun je niet veel aan doen. het enige is gewoon weghalen, maar dan ben je telkens een beetje zand kwijt. mijn baardjes staan in een apparte kamer, war ik momenteel zit , en ik heb er op den duur geen last meer van. je raakt aan dat beetje geur wel gewend. echter wanneer ik de uitwerpselen uit de bak schep, die nog vrij vers zijn, dan pas begint mijn maag redelijk te draaien 1 van de optie's is de kamer goed te ventileren. hier staat er continue een kamervenster open, zodat er wat geurtjes kunnen plaats ruimen voor frisse lucht. daarnaast is de bakventilatie ook belangrijk. goe meer ventilatie je door de bak krijgt, des te vlugger verdwijnen de geuren uit de bak. nadelig is dat je dan een zwaardere lamp moet steken, om je temperaturen te blijven halen! daarnaast heb ik ook een luchtverfrisser in de kamer staan die om het half uur een fris geurtje spuit, en dit zorgt toch ook voor een beetje luchtverfrissing. maar deze staat er dan ook maar omdat mijn vriendin een scherpe neus heeft, en alles ruikt ik daarentegen ruik zelfs niet als de pataten staan aan te branden
  7. Wat Te Eten

    kleine sprinkhanen kun je hier bij de online-shop aankopen!!!
  8. Wetgeving Vlarem

    is dus werkelijk vanaf 1 reptiel dat je een vlarem 3 moet aanvragen. vanaf 30 reptielen een vlarem 2. ma denk dat er eerlijk gezegd maar weinig mensen zich met zoon papierwerk bezig houden. want ik wist er niks van, en als ik geen internet had, wist ik het nog niet!
  9. Geschuurde Achterwand

    een oplossing is autolak/vernis erop doen, maar dan krijgt ie een glans over zich heen, en ik weet niet of je dit wel wilt. anders gewoon autolak/vernis kopen, verharder erbij, en lekker uitstrijken. dit enkele dagen laten drogen, met best nog de deurtjes dicht en de lampen aan, zodat dit goed hard kan uitdrogen, en dan terug je diertjes erbij.
  10. Varaan, Uv, Eetgedrag Enz

    ik heb nu al het gedacht dat je bakje begint te klein te worden. een varaan heeft op zijn minste een huisvesting nodig van 4meter bij 3, met ongeveer de helft daarvan met water, die ook nog eens diep genoeg is om er te kunnen in zwemmen. dus je zal toch snel mogen kijken om te verhuizen, als je het beestje een deftige huisvesting wenst te geven. varaantjes komen immers vrij groot en zullen al snel niet meer in een bakje van 150 bij 50 passen.
×