Jump to content

Nicole

Members
  • Content count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Nicole

  • Rank
    Newbie
  1. Help! Stervend Baardje

    dank jullie wel allemaal! Tja, het enige waar ik mij verwijten over maak is dat ik het diertje niet eerder heb meegenomen. ik zag al dat het slechter er mee ging, maar pas toen ik besefte dat het zo dood zou gaan heb ik het meegenomen. En als ik het eerder had 'geadopteerd'dan had misschien.... maar goed. dat is als. helaas.
  2. Help! Stervend Baardje

    Ze heeft het niet gered. Vanmorgen lag ze dood in een hoekje. Gisteren nog wel wat voeding naar binnen gekregen en het neusje weer open. maar ze was al te ver heen.... Vanmiddag gaan we haar begraven in het bos. Tja, is flink balen. We hebben het mee gekregen naar huis omdat het daar waar we het vandaan haalden sowieso dood zou gaan. En misschien dat wij er nog wat mee konden. wou dat ik het eerder had meegenomen, maar goed. helaas. Bedankt voor de reacties!
  3. Help! Stervend Baardje

    Tja, DA had ik zelf ook al bedacht. Maar ik moet er het weekend wel mee doorkomen. En het is al behoorlijk ver heen. Dus tips voor nu? Het beestje is duidelijk ondervoed. Wel ging het net zelf weg van de plek waar wij het hadden neergelegd. Ook heeft het al een druppel Kaytee op (opfokspul voor baardjes o.a.) Maar goed. praktische tips voor nu, waarik nu wat aan heb?
  4. Liepen vanmiddag tegen een heel klein baardagaampje aan. Vermagerd en half dood zeg maar. We konden het diertje gratis meekrijgen om te proberen of wij het kunnen redden. het heeft 2 dagen geleden nog een krekel gegeten, maar is eigenlijk altijd de zwakste van de groep geweest. Het recht van de sterkste geld uiteraard, maar kon het niet over mijn hart verkrijgen om het dan maar dood te laten gaan. Goed. De oogjes zitten half dicht, het is sterk vermagerd en 1 neusgat zit dicht. Hoe kan ik dat neusgat weer open krijgen? Hoe kan ik het diertje het beste laten eten. Wij hebben hier Kaytee, dat is opfokspul voor baardagamen (o.a) Kan met spuitje naar binnen worden gespoten. Of moet ik het uit zichzelf laten eten? Ook kleine krekeltjes gehaald. Ik vind het zo'n zielig diertje, wil graag dat ht overleefd. wie weet raad? Dit is Mini, ligt op mijn middelvinger
  5. Eten Van Calyptratus

    dus als ze jong zijn eten ze meer als een jonge baardagaam? Tjonge, dan mag ik nog wel een sprinkhanen kweek opzetten. haha. En als ze oud zijn, is dat dan zo'n 1 volwas sprinkhaan per dag? Of moet ik in grotere aantallen denken?
  6. Misschien een domme vraag, maar hoeveel eet een Chameleon Calyptratus, een jemen kameleon dus. Ik heb namelijk geen idee hoeveel die dieren eten, en daar wil i ktoch wel graag van op de hoogte zijn voordat we er 1 gaan aanschaffen (voordat we
  7. Jemen Kameleon

    Leuk zeg! ik wil ook een Yemen Kameleon. Maar eerst meer informatie zoeken, terrarium bouwen, dus dat duurt nog wel even. Mare. ik hoor veel mensen het over zo'n druppelaar hebben. Wat moet ik me daarbij voorstellen? Kan je dat kopen?
  8. Vitamines en dergelijke krijgt ze voldoende binnen. Net als calcium. Het voer dat we haar geven heet Kaytee. Ben even kwijt wat er ook al weer allemaal in zit. Keuze om haar wel of niet te voeren is megamoeilijk. Als we haar een paar dagen niet voeren, zien we dat ze verzwakt. Ze pakt dan soms wel een sprinkhaan (ze verleerd het dus niet gelukkig) maar 1 sprinkhaan per 3-4 dagen is voor Nani niet voldoende. Ze valt dan af en wordt zichtbaar dunner. ik ben dus blij als ze een sprinkhaan pakt of een worm, maar voer haar wel bij. Kweken doe ik met Nani niet. Of ze moet nu ineens een grote, dikke stoere baardagaam worden van 45 cm. Maar dan mag ze wel opschieten. Zal waarschijnlijk nooit gebeuren. Ben bang dat wij de pech hebben dat wij het zwakste baardje uit de groep hebben. De kweker waar we het hebben gekocht staat goed aangeschreven, maar helaas hebben wij pech gehad. De vitamines die wij gebruiken is van Zoo-med's Reptivite, repile vitamines. Is dit goed? of is het verstandig iets anders te gebruiken. Ik moet er nu ook even bijvermelden dat het iets beter lijkt te gaan nu er een nieuwe UV lamp in hangt. Maar misschien komt dat omdat ik dat wil zien. ha
  9. Onze Nani is vanaf het begin dat we haar hebben gekocht ziek, zwak en misselijk. Ze heeft er echter sinds een tijdje iets nieuws bij. Ze trilt soms met haar rechterachterpootje. Ik kreeg toen de tip om haar extra vitamine E te geven. Dat door haar voer gedaan (mevrouw vertikt het om te eten, dus we voeren haar bij met speciaal voer) en het werd stukken minder. nu zag ik het echter weer. Dat pootje ziet er niet echt speciaal anders uit, maar ze gebruikt het ook haast niet. pff. vind het echt super vervelend. Ze zit nu al geruime tijd aan het bijvoer. Een enkele keer doet ze een worm eten of met vee lmoeite een sprinkhaan. Het is een ontzettend mooi diertje (red-gold) maar als we haar niet willen verliezen, moeten we elke dag dwangvoeren. Een mestonderzoek is net gedaan. Ze was ziek, kuurtje gehad en is nu weer beter. Dus dat kan uitgesloten worden. Wie weet er meer van? Onderstaande foto is van Nani. Zo ligt ze er 70% van de dag bij. Ze is nu een jaar oud (okt 2004) en nog maar 34 cm.
×