Jump to content

lucasw

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About lucasw

  • Rank
    Newbie
  1. Anti-coccidiose Zand/korrels

    Bedankt allemaal voor de antwoorden! Ik gebruik nu ook van dat witte schelp(vogel)zand met als topping een laagje gekleurd calciumzand voor het oog. Tot nu toe altijd goed mee gegaan, maar ik zal binnenkort er nog eens langs gaan en een zak meenemen om te testen. Dan laat ik het zeker weten. Gr, Lucas.
  2. Anti-coccidiose Zand/korrels

    Bedankt voor je snelle reactie, Marc! Wat beviel je dan niet, alleen het stuiven? En hoe beviel het de dieren? Heb je nog wat gemerkt qua gezondheid?
  3. Hallo allemaal, heeft er hier iemand ervaring met anti-coccidiose zand of korrels? Dit wordt voornamelijk in de vogelwereld gebruikt, maar lijkt me, theoretisch althands, ook wel erg geschikt voor reptielen die door het zand banjeren met hun lichaam, ook omdat zand gevoelig is voor coccidioseinfecties. Alvast bedankt!!
  4. Nee, ze zit bij 1 vrouw en 2 mannen . Gaat erg goed met zn 4en. Ze heeft vanmiddag een calcium en een oxitocinespuit gekregen. Echter sloegen deze niet aan. Morgen nog een keer proberen en anders opereren. Ik ga morgen vooer die spuiten idd ook eens proberen met buikmassage en warm badje. Wie weet is dat wel genoeg. De andere dame heeft nu ook alle eieren gelegd . Kan ze nu eindelijk uitgraven.
  5. Tja, gelukkig doet Marja Kik spoedgevallen in het weekend . Ik hou je op de hoogte. Bedankt in ieder geval voor je reacties, Hot-Ice!!
  6. Ze is zo'n 1,5 jaar (ik weet t, iets aan de jonge kant), ik heb de legbak in hun (met 2 mannen en 1 vrouw (ja, de ter is groot genoeg ), welke zich totaal niet in de buurt van de legbak hebben begeven) staan en is 40/25/15 gevuld met een redelijk vochtig mengsel van zand en aarde. De temperatuur zal zo rond de 30 liggen denk ik. Heb straks een afsprak met Marja Kik gelukkig. Heb ook de eieren snel uit de legbak verwijderd en de bak weer terug gezet en dit waren 4 eieren, waarvan 3 er goed uit zagen en 1 waarschijnlijk onbevrucht. Nu dus nog 1 a 2 uit er buikje zien te kijgen
  7. Nee, klopt. Maar ik hoopte dat ze het nog zou afmaken. Is ook mijn eerste legsel met die diersoort, dus het is allemaal nog wat nieuw . Nadat ik haar vandaag even onder de warmtelamp heb gezet en daarna weer op de legbak is ze meteen het gat gaan dichten. Helaas heeft ze haar laatste eitjes niet meer gelegd. Iemand raad? Kan ik hiermee wachten tot maandag of moet ik zsm naar de dierenarts?
  8. Mijn henrylawsoni-dame is gisteren haar eerste legsel gaan leggen. Echter was ze hier nog niet mee klaar s'avonds ondanks dat ik de lichten langer aan het gelaten. Ze is vanochtend uit het gat gekropen, heeft het niet dicht gemaakt en zo te voelen heeft ze nog eieren in zich zitten.... Wat moet ik nu doen? Moet ik nu gelijk naar de spoedkliniek (gewone DA's zijn dicht vandaag...of weet er iemand nog 1 die zaterdags open is?)? Moet ik de legbak nog laten staan met de eieren erin voor het geval ze verder wil? Voor het geval het de dierenarts wordt, wordt het waarschijnlijk een oxitocine (en/of calcium)spuitje, weet iemand hier de juiste dosering voor, aangezien ik zeker weet dat de speodkliniek die niet voor handen heeft? Alvast ENORM bedankt en ik hoop op snelle reacties!
  9. Thanx! Niemand verder? (of wat dit zo'n stomme vraag? )
  10. Hallo allemaal, ik heb op het moment 4 dwergbaardagamen (henrylawsoni) van begin dit jaar. Nu ben ik eindelijk bijna klaar met de behandeling tegen allerlei parasieten (ze bleken bij aanschaf aardig vol te zitten ), dus moet ik weer een beetje gaan bedenken welke bodembedekking ik ga neerleggen, want krant is geen pretje. Nu is mijn vraag dus: welke bodembedekking kan ik het best gebruiken? Al de info die ik overal vind is zo tegenstrijdig met elkaar..... Ik had zelf zilverzand liggen, maar Marja Kik vond hier vrij veel van in de ontlasting. Zij adviseerde me om zacht kunstgras of corbo te gebruiken. Corbo lijkt me echter niet verstandig, omdat ik overal lees dat deze zo snel gaan schimmelen met water en aangezien mijn baardjes nogal aktief zijn in hun grote waterbak gaat dat denk ik niet werken. Een vriend van me had ook kunstgras liggen en die was er tevreden over. Maar zand lijkt me veel mooier en natuurlijker (en praktischer voor de schoonmaak natuurlijk ). Welke soorten zand zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken? Ik hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen! Ik zag vreemd genoeg niets op dit forum hierover... Alvast enorm bedankt!! Groeten, Lucas.
×