Jump to content

jordy & mika

Members
  • Content count

    94
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jordy & mika

  • Rank
    Member
  1. Vandaag Begonnen Met Nieuw Terrarium

    Heel flauw om die kleine van je de schuld te geven.......
  2. Halogeen

    Hoi jordy Je hebt helemaal gelijk, het is inderdaad de Uvb dat hier voor zorgt. Was een beetje te snel om te reageren en danig in de war zo blijkt. Als we het fout hebben zeggen we het ook No problem Ik heb 't voor de zekerheid ook opgezocht hoor!
  3. Eindelijk Mijn Terrarium Is Bij Klaar

    Nep.... dan hoef je niet steeds nieuwe te halen!!!
  4. Halogeen

    Wikipedia: Effecten op de huid Door veel UV kan de huid rood kleuren of verbranden, het kan zelfs huidkanker veroorzaken. UV-B licht is in dit verband het meest schadelijke. UV-A licht heeft dezelfde effecten als UV-B licht, maar in veel mindere mate. UV-C licht wordt door de atmosfeer gefilterd. Zonnebrandcr
  5. Halogeen

    Ik denk dat je heel goed gelijkt kan hebben jordy of mika? Maar waarom zou hij daar nooit geen problemen van hebben ondervonden bij zijn dieren?? Mocht ik hem eens spreken zal ik er toch een naar vragen. Gr Raymond. de naam is jordy (mika was mijn eerste draak ) Waarom hij er geen problemen mee heeft weet ik niet, niet iedereen wordt ziek bij de een griep epidimie immers
  6. De producent (sticky tongue) is er helemaal niet bij gebaat om onjuiste getallen te vermelden. Dat kost ze namelijk omzet! Ze hadden dan moeten zeggen dat 't maar 1,5 dag houdbaar is. Dan koop je tenminste een beetje door!
  7. Halogeen

    UV licht komt er zeker vrij maar het gaat om de dosis, UV C kennen levende wezens niet omdat dat door de ozonlaag wordt gefilterd. De link ozonlaag - huidkanker is makkelijk gelegd. De levende wezens hebben alleen UV A en UV B nodig. Er zijn UV C lampen te koop. Speciaal voor dieren......... om ze te doden! (algen worden er mee gedood waardoor de vijver lekker schoon blijft, ook wordt er lucht mee gereinigt aangezien bacillen/bacterien de sterkte niet kunnen verdragen.
  8. Halogeen

    Dat denk ik wel! Ik heb 't ooit eens uitgezocht hoe 't zat. Als ik de link kan vinden zet ik m hierop maar mijn dringende advies is; geen glaasjes eraf en een speciale Uv A+B lamp kopen. (Waarom denk je dat die lampen geen UV C bevatten?)
  9. Eindelijk Mijn Terrarium Is Bij Klaar

    Ik zie zo snel geen ventilatie, hoe zit dat?
  10. Halogeen

    Dat is wel het allerdomste wat je kunt doen. NOOIT het glaasje er af halen!!! Bij halogeen lampen komt er een hoge dosis UV C straling vrij dat erg slecht is voor de diertjes! Altijd een speciale UV lamp kopen!!!!
  11. Nieuw Golliwoog Plant

    Fantastisch spul dat golliwoog, ze vinden 't heerlijk. Kostte 2,50 net over de grens bij Enschede. (terramucha)
  12. Vandaag Begonnen Met Nieuw Terrarium

    vwb de steunbalk heb ik een bamboe paal van 100 mm doorsnee gebruikt. die staat midden in mijn terra met wat kunstplanten er aan gemaakt.
  13. Vandaag Begonnen Met Nieuw Terrarium

    Hey, Ik heb een terrarium dat erg op de jouwe lijkt. vwb de luchtdoorstroom heb ik aan de voorzijde gebruik gemaakt van huis-tuin- en keuken luchtroosters. Daar waar jij de spots hebt geplaatst heb ik tussen de spots door, doorboorde metalen roosters gemonteerd met daarweer op pc ventilatoren (2 stuks) deze zuigen lucht uit het terra het bovenste gedeelte in waarna het dus (dmv overdruk die er onstaat) door nog 2 roosters naar buiten wordt geblazen. Als ik nog even tijd heb maak ik even wat foto's dan is het duidelijk. het werkt uitstekend trouwens
  14. Verbouwing

    tegellijm op glas blijft niet zitten, maar waarom zou je dat doen? Gewoon werken met piepschuim in combinatie met tegellijm en daarna een finish als botenlak of speciale "steen"look verf van de Praxis werkt erg goed. Succes ermee
  15. Terug Op 't Nest

    Dank voor de reacties. Fijn om weer terug te zijn.
×