Jump to content

heavenly

Members
  • Content count

    20
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

heavenly last won the day on May 15 2015

heavenly had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About heavenly

  • Rank
    Newbie
  1. Paar vraagjes.

    Haha ik herken je 2e foto van FB! Gaaf Zat al te twijfelen of jij het was XD Inmiddels ook gebeld door de RA, die heeft er vertrouwen in dat ze op goede voet zijn. We moeten ze meer voedseldieren geven als ze dat wel eten, en het hoeft geen 30/70 verdeling van dieren en groente te zijn. Immers eten ze in hun oorspronkelijke woonplek ook merendeel insecten. Dus we hebben vanavond morio's en krekels gehaald en die hebben net te eten gehad. Dus morgen even lekker aan de baardjes voeren. Belangrijkste is nu dat Chuck aan gaat komen (moet lukken met de voedseldieren zou ik zeggen) en volgende week mestonderzoek bij de specialist hier in de omgeving om te kijken of ze verlost zijn van de wormen.
  2. Paar vraagjes.

    Ga ik zeker doen, ik probeer hem inderdaad ook altijd de dingetjes die hij wel lekker vind te voeren, maar helaas is dat meestal fruit, en daar zitten als je het teveel geeft natuurlijk weer teveel suikers in. Dus probeer hem echt aan de groenten te krijgen XD Bob is ook een leuke naam voor een baardje!
  3. Paar vraagjes.

    de tempratuur recht onder de warmtelamp liep op tot 49 graden. Er is inmiddels een dimmer tussen gezet. Heb helaas nog niet echt de tijd gehad om mijn ventje daarmee in de gaten te houden. Dus de komende dagen eens goed opletten. Hij is in mijn opzicht gewoon stronteigenwijs wat betreft het groenvoer. Hij wacht liever op zijn dierlijke voer XD MAar ik ben geen opgever, en al eet hij maar een stukje groente uit de hand per dag dan ben ik al blij. Kaley zit nog steeds apart omdat we nogmaals moesten beginnen met de wormenkuur, we willen ze pas samen zetten als ze volledig gezond zijn. Kaley eet wel wat groentes en is inmiddels eindelijk het laatste stuk van de oude vervelling ingegaan. De tip voor het babyvoer (neem aan dat je olvarit bedoeld?) houd ik zeker nog even in gedachten, wil hem wel weer helemaal op krachten hebben natuurlijk.
  4. Paar vraagjes.

    We zijn inmiddels klaar met de antibiotica van kaley (gisteren de laatste gegeven) En we zitten nu op dag 2 van de 2e keer wormenkuur. Kaley begint weer redelijk de oude te worden, ze loopt weer wat in de rondte, zit weer op haar boomstammetje en eet voornamelijk fruit uit de hand, gisteren ook een keer kattenvoer (senior) gegeven en daar ging ze meteen op af, ze is nog wel dikkig, maar wij voelen zelf niet echt meer iets inde buik zitten. Vandaag of morgen de RA nog een keertje bellen of we nog terug moeten/kunnen voor een eventuele controle. Chuck is ook weer iets actiever, maar die eet nog bar slecht en heeft nog altijd diaree. Dierlijk voedsel eet hij wel goed. Maar vooral de groente gaat slecht. Kattenvoer is hij niet dol op in ieder geval.. Wat jammer is want hij oogt nog steeds magertjes en hij vervelt nog altijd niet door, dus hij kan nog wel wat aansterking gebruiken. Ook hij zit nu op de laatste dag van de 2e keer wormenkuur. Wat me bij Chuck voornamelijk opvalt, is dat hij heel veel op de hoge rots in de terra zit. En hij gaat al tussen 7 en 8 slapen en wordt pas rond deze tijd wakker maar blijft dan nog steeds op de hoge rots zitten. Had het er al met me vriend over gehad dat ik denk dat de temperatuur misschien te hoog is voor hem ofzo? Is dit een mogelijkheid of zie ik spoken?
  5. Paar vraagjes.

    Had inmiddels het vermoeden ook wel dat het zijn penis was, en die is dus wel uitgedroogd inmiddels (was die eigenlijk vanaf het begin al dat we erachter kwamen. Ik ga hier liever zelf niet mee etteren omdat het al in een staat is die niet goed is. Dus ik ga maandag gelijk weer bellen naar de RA en hopelijk kunnen we dezelfde dag nog terecht. Zal in ieder geval eens wat kranten gaan verzamelen her en der (krijg zelf niks in de bus) Gelukkig nog maar 1 dagje en dan is het hopelijk verholpen voor het kereltje. Hij zit nu weer bovenop de rots (nou ja ligt...) straks als we zijn medicatie weer moeten geven dan even kijken hoe het eraan toe is... Zal het wat betreft de krekels eens overleggen met me vriend. Wederom bedankt!
  6. Paar vraagjes.

    Eindelijk even tijd om te gaan ziten en even bij te schrijven... Het bezoek bij de RA viel me even vies tegen, maar ben ook wel opgelucht dat er nu naar hun beide is gekeken, we hadden voor beide een afspraak gemaakt. Op advies van hier hadden we ook de poep meegenomen en dat werd gelukkig gewaardeerd. Kaley werd als eerste bekeken, de RA voelde indd ook wat in het buikje, maar kon het niet duidelijk voelen dus een rontgen foto gemaakt. Daarop was te zien dat de ene kant van haar buikje leeg was en de andere kant was een grote dikke witte massa te zien. Geen duidelijke eitjes in ieder geval. We hebben daarvoor een antibiotica middel meegekregen in de hoop dat dit het oplost. Het kunnen al "rotte" eieren zijn, maar kon volgens de RA net zo makkelijk een abses oid zijn. Dit middel moet zij 10 dagen door haar voedsel gemengt krijgen, we spuiten het in een paar stukjes manderijn gezien zij deze graag lust. Beide diertjes waren aan de lichte en magere kant wat veroorzaakt wordt, wat wij die avond hebben vernomen van de RA na onderzoek van de poep, is dat zij beide "bomvol" wormeneiren zitten... Daarvoor hebben we een kuurtje meegekregen, nu 2 dagen en dan over een week nog een keer 2 dagen. Dan weer contact opnemen met de RA. Ik vermoed dat door vooral het laatste stukje de vorige eigenaar ze niet meer wilde. En daar baal ik van. Het zijn zulke lieve en karaktervolle beestjes en dan krijg je dit omdat je ze niet wilt verzorgen, of niet goed wilt verzorgen... Nu zijn de beestjes lusteloos (zijn ze altijd dus al geweest sinds de bij ons zijn, maar na wat nadenken zijn we wel tot de conclusie dat ze steeds minder actief werden.. Wij doen ons uiterste best om deze beestjes weer goed en wel op de been te krijgen, en ik hoop met heel mijn hart dat dit gaat lukken. Want ondanks dat wij ze nog maar kort hebben, Chuck en Kaley zijn echt onderdeel van ons leventje geworden! Vraagje nog Wil, waarom geef je ze geen krekels? Hier zijn ze er dol op (plus het feit dat de lokale dierenwinkel alleen deze beestjes en meelwormen (die naar ik begreep niet heel goed voor ze zijn) heeft. We gaan maandag naar een winkel wat verder uit de buurt om daar wat andere voedseldieren te halen, ben er heel benieuwd naar! Dus het feit dat Chuck als een malloot gewoon hangt in de achterwand om te slapen is geen probleem? Gewoon laten hangen? Owh ja bijna vergeten! De RA had ook gekeken naar het bekje/wangetje van Kaley (die was door Chuck stukgebeten) en dat heelt volgens de RA mooi Owh ja nog een klein vraagje, sinds gisteren steekt er bij Chuck iets uit zijn gat vandaan. We dachten eerst dat dit poep was en dus hebben we hem in een badje gezet om het te laten weken zodat we het weg konden halen. Maar toen we het zachtjes probeerde weg te halen bleek het vast te zitten en kwam er wat wits mee. Is dit zijn penis? en moet ik me zorgen maken dat dit uitsteekt??
  7. Paar vraagjes.

    Trouwens nog even een vraagje... Ons kereltje (chuck) gaat regelmatig savonds slapen op de hoge rots in de terra (hier zijn geen warmte bronnen aanwezig dus valt onder het koele gedeelte van de terra) Vaak ligt ie schuin over de rand heen, en toch ook wel regelmatig hangt hij gewoon letterlijk in de achterwand daar. Kan ik hem daar gewoon laten slapen? Ik ben bang dat hij valt namelijk... Of omdat hij scheef ligt dat zijn rugje scheef gaat groeien. Tot nu toe haal ik hem dus elke keer daar weg en leg ik hem in het zand neer in de buurt van het warmte matje (in de vorige terra sliep hij namelijk altijd op het warmte matje, enige verschil is dat in de oude bak de mat onder de bak lag, en in de nieuwe bak ligt hij in de terra) Maar ik kan ergens ook wel begrijpen dat ik hem zo stoor in zijn slaap en dat dit ook niet helemaal goed kan zijn (al moet ik er wel bijzeggen dat hij vaak gewoon doorslaapt en zijn ogen niet eens open doet)
  8. Paar vraagjes.

    Inderdaad was de RA vandaag niet te bereiken, morgen gelijk als eerste gaan bellen. Hoe vaak ik het ook lees, ze poepen allebei niet als ze in bad zitten. Daarin tegen wel als we ze los laten lopen, dan gaat vaak na een paar min de staart omhoog en dan weten we genoeg. Zal ik morgen nog even doen voor we met ze terecht kunnen. Nee slijm kan ik het noemen, vocht en de diaree komt er bij ons ventje uit. Vrouwtje poept gewoon goed, eerst wat vocht, dan wit spul en dan de poep. Het vrouwtje heeft ook een beschadiging aan der bekkie door het mannetje toegebracht, daar laat ik de RA dan ook even naar kijken en als hij/zij zegt ze kunnen gewoon samen, dan ga ik ze inderdaad graag samen in de bak zetten, dat was tenslotte wel de insteek van de mooie nieuwe terra. Die extra terra blijft zo ie zo bestaan ivm het voeren van de krekels, die gaan zich in de nieuwe bak verstoppen in de achterwand om vervolgens snachts de baardjes te gaan treiteren, dus in de nieuwe bak krijgen ze zo ie zo geen krekels meer gevoerd. Ik wil bij deze gelijk even zeggen dat ik heel blij met je Wil! heel fijn om hier toch regelmatig terug te komen en zodoende wat advies te lezen over deze prachtige beestjes!
  9. Paar vraagjes.

    Nee, ze heeft nog steeds niet gelegd, en ik kan ook niets meer voelen... Vandaag contact gehad met de RA en die legde 2 opties voor. Na overleg met mijn vriend (van wie de baardjes eigenlijk zijn) en hem te hebben voorgelegd wat de RA heeft gezegd, ga ik indien mogelijk morgen al een afspraak maken, en anders vrijdag als eerste. Better safe then sorry! Het mannetje zit apart in het nieuwe hok, ik had begrepen dat het voor het vrouwtje beter zou zijn als ze zou moeten gaan leggen om dit in bekende omgeving te doen dus vandaar dat zij in de oude bak is gebleven. Wat bedoel je precies met wegkruipen? Doen die wormen dat of het baardje? En misschien een hele rare vraag, maar hoe moet ik die poep afleveren dan? had gelezen dat het niet hard mocht zijn, en niet te oud. Plus wat er de afgelopen 2x bij ons ventje uitkwam leek meer op diaree dan normale poep, helemaal onhandig om te vervoeren dunkt me.... :S
  10. Paar vraagjes.

    Hoihoi, Nou dik is ze nog wel, en soms voel ik nog een hard knikkertje in der buikje. Maar volgens mij zou ze nu toch wel eens moeten gaan leggen... Maar ze graaft al een paar dagen niet meer, ze eet gewoon normaal. En nu las ik iets over het verschijnsel van onbevruchte eitjes, dat die weer door het lichaam worden opgenomen om geen stoffen te verliezen. Heb jij daar ervaring mee? Het mannetje heeft der altijd wel zin in om het maar even zo te noemen, maar ja we weten natuurlijk niet of de eitjes daadwerkelijk bevrucht zijn. Over het mannetje maak ik me toch wel enige zorgen (en weet niet of ze terecht zijn) hij zoekt steeds en vrijwel de hele dag, de koudere plekken van zijn terra op. Ik heb vandaag de warmtemat al de stekker eruit getrokken om te zien of hij het wat minder warm wilt hebben misschien. Hij ligt de hele dag maar op de hoge rots en voelt soms gewoon echt koud aan en hij kleurt donker. Dat laatste is dan normaal omdat ze hoe donkerder ze zijn ze meer warmte opnemen, maar waarom gaat hij dan niet onder de warmtelamp liggen...
  11. Paar vraagjes.

    Ik wil graag foto's toevoegen maar hoe krijg ik me foto's kleiner dan 1 mb?
  12. Ik zie hier ineens druiven tussen staan dat ze dit niet mogen (pitten en steel) maar als je nou pitloze druiven zonder steeltje geeft, mogen ze het dan wel? Mijn baardjes hebben hier vorige week toch aardig van gesmuld.... of moet ik me nu zorgen gaan maken...
  13. Paar vraagjes.

    Vriendlief heeft helaas besloten geen kleintjes te willen hij vind 2 meer dan genoeg. Een lading kleintjes (eenmalig) had mij persoonlijk wel leuk geleken, maar ik snap zijn beslissing wel. Mevrouw heeft gisteren in 1x haar hele buik losgelaten (vervellen wel te verstaan) was heel mooi om te zien, voorheen was het steeds alleen maar kleine stukjes. Zaterdag gaan ze verhuizen naar hun nieuwe bak, daarvoor gaan ze eerst even lekker in bad, hopelijk kunnen we er dan echt achterkomen of ze eitjes draagt. Ik kan ze nog steeds niet voelen of zien, maar ze heeft wel echt een volle dikke buik die we bij hem bv niet zien. Ik houd jullie weer op de hoogte en zal dan ook foto;s plaatsen van hun en de nieuwe bak
  14. Paar vraagjes.

    Ik ga zo gelijk even kijken op youtube. Tja... Daar heb je een punt. Kleintjes lijken me wel heel leuk, maar of het met mijn rare werktijden handig is dat is maar de vraag. Ze blijven natuurlijk ten alle tijden nog van me vriend, dus ik denk dat ik die keuze dan ook maar bij hem laat. Vrijdag of zaterdag is weer tijd voor een badje, dan ga ik zeker even goed voelen! En ik houd je op de hoogte natuurlijk! Jeempig he ruim 200 eieren Sta der even van met een bek vol tanden...
  15. Paar vraagjes.

    Hoi Wil, Heerlijke duidelijke uitleg! Als het goed is gaat vriendlief de bak komende zaterdag ophalen, maakt het dan uit wie van de twee in de oude bak blijft? Is het bv voor het vrouwtje beter als zij daarin blijft? (zit me te bedenken dat er dan ook nog extra lampen en een warmtemat bij moet gaan komen..) Calcium doe ik altijd over de diertjes heen die ze krijgen en ook wat over de groente en fruit, maar dat eten ze lang niet allemaal op, de diertjes wel gelukkig. Misschien een stomme vraag, maar gaan al die eitjes ook uitkomen die ze legt? Wat betreft die berg zand, maakt dat uit waar die ligt? (warme of koude gedeelte van de bak?) Vooralsnog ben ik er niet helemaal zeker van dat ze zwanger is, kan de eitjes nog niet voelen of zien zitten, en het is dus nog maar een vermoeden...) Hoe lang zou het duren voor die eitjes uit gaan komen? Groetjes! PS: Ging nog even kijken voor ik het forum afsloot, er is inderdaad nog steeds niet te voelen, maar wel is haar buik aan het vervellen. Gewoon echt de hele buik, kan het daaraan liggen dat ze veel eet? (sinds ik ze heb heeft zij 2x eerder vervel(d)t (?) maar dit waren kleine stukjes vooral vergeleken bij nu. Schiet me dan ook gelijk nog een andere vraag te binnen, het puntje van haar staart is behoorlijk hard, is dit een teken dat het met vervellen niet is goed gegaan? En kan ik hier nog wat aan doen of kan ik dit gewoon het beste zo laten?
×