Jump to content

Bartje

Members
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Bartje last won the day on January 2 2015

Bartje had the most liked content!

Community Reputation

1 Neutral

About Bartje

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 22-12-1996

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Hallo Wil, sorry voor deze late reactie. Ik was al een tijdje niet meer op deze pagina geweest. We zijn nu een jaar later en zij heeft geen eieren meer gelegd. Helaas voor mij is zij echter in de nacht van maandag op dinsdag, geheel onverwacht, overleden. Ik heb maar 3 jaar van haar mogen genieten. We weten niet waaraan. De avond ervoor was zij nog actief aan het jagen op sprinkhanen met haar maatje, een ander vrouwtje. Ze lag heel vredig onder de lamp te "slapen". We zijn allemaal erg ontdaan hierdoor. We kijken nu even hoe het met de andere dame gaat en/of er niet meer aan de hand is. Op korte termijn gaan we wel weer kijken voor een nieuwe dame. Alleen is maar alleen. Gr. Bart.
 2. thxs, kan ik iets rustiger slapen.
 3. Goedendag, mijn baardje heeft gisteren voor de 3e keer, in drie maanden tijd, eieren gelegd. Wij hebben 2 vrouwtjes, dat is getest! We weten dus ook dat deze eieren niets worden en graven ze dus uit en gooien ze weg. Is dit gedrag normaal/ gezond? We zorgen altijd dat ze kalk genoeg krijgen over de krekels en kakkerlakken. Ook over de andijvie gooien we om de week poeder. Hij ziet er ook niet lusteloos uit of zo maar dit kost natuurlijk heel veel energie. Wat kan ik doen om dit gedrag uit te bannen? Graag jullie reacties! vriendelijke groet, Bartje.
 4. Winterrust; ik zat er zelf ook aan te denken. Ik heb mijn berichten terug gekeken en vorig jaar gingen ze inderdaad eind aug. al in rust. Maar ik ben in verwarring, ik was vorig weekend bij een DA die 12 jaar ervaring heeft met "speciale huisdieren" Zij gaf aan dat een baardje niet in winterrust gaat. Hij of zij zal altijd blijven eten. Waarom zou zij dat zeggen? Ik heb zelf pas 2jaar ervaring met Baardagamen dus ben ik wel benieuwd naar jullie reactie.
 5. Ik ben net gebeld door de DA. Mestonderzoek is goed. Geen wormen e.d. Heb in overleg dwangvoeding toegepast. Ik denk zelf dat de verstopping weg is. Nu moet hij alleen nog gaan eten, zonder dwang. Ook mijn andere baardje heeft geen honger. Deze ligt alleen maar in de grot te slapen.
 6. Mijn baardje heeft dus last van verstopping. Ik ben bij de DA geweest. deze heeft er een stuk ontlasting uitgekregen. Nu 3 dagen later, heeft ondertussen nog een stuk uitgepoept. Had een laxeermiddel meegekregen. Heb nu ook dwangvoer meegekregen want eten doet hij nog niet. In afwachting vandaag op de uitslag van het mestonderzoek. Ook maar even gedaan. Straks weer even in bad en de buik masseren. Hoop dat het beter wordt en dat hij ook weer gaat eten. Wat ik bedoelde met zwart worden; hij loopt regelmatig door de bak, gaat dan weer liggen onder de warmtelamp. Hij heeft van nature een oranje gloed over zich maar nu wordt hij gitzwart en niet alleen z`n baard.
 7. Goedemorgen. Mijn baardje heeft ook last van verstopping. Niet zo erg als hierboven beschreven. Masseren helpt en er is al een groot stuk naar buiten gekomen. Nu wil ik graag weten of verandering van kleur er ook mee te maken heeft. De laatste dagen wordt ze zwarter en zwarter van kleur.Is dit normaal of heeft het met warmte te maken? Temperatuur is rond de 40 graden. 3 dagen geleden at ze bijna en bak andijvie op plus een paar wasmotlarven. Graag jullie mening!
 8. Vakantietijd

  Hallo, Ik was benieuwd hoe jullie het verzorgen van jullie "baardje" doen in vakantietijd. laten jullie hem gewoon thuis en hebben jullie iemand bereid gevonden die het aandurven om levende voedseldieren te voeren? Of brengen jullie hem/ haar naar iemand? Ik ga zelf een kleine week weg en gelukkig iemand gevonden die mijn baardjes wil/ durft te voeren.
 9. Goedemorgen Marc, Nog even over die eieren. We hebben ze opgegraven en netjes in een bakje gelegd. Het viel ons op dat de eierschalen nog steeds zacht zijn. Bij kippen noemen ze dat toch windeieren? Ik denk dus dat dit geen goed legsel is en dat het weinig zin heeft om dit terug te plaatsen in de bak of broedstoof. in de bijlage heb ik een foto bijgevoegd. Kan jij me er iets meer over vertellen? Gr. Ronald en Bart.
 10. Marc, ook de baardagaam van mijn zoon heeft plots eieren. ik schat een stuk of 10. Kon het niet goed zien. Na het leggen probeerde hij het te bedekken met zand, maar dit "aanstampen" ging met bruut geweld. Het leek er daarbij op dat hij ook de eieren indeukte. Nu ligt er een goede laag zand op. Wij willen de eieren op de natuurlijke manier laten uitkomen. Onze vraag is dus de volgende: Hoort dit "beuken" bij het begraven van de eieren? gr Ronald
 11. Winter rust.

  Marc, nog even terugkomend op jouw antwoord; die 2 baardjes van mij zijn van juli 2013. dus nu ruim 1 1/2 jaar oud. Ze zoeken sinds een paar weken wel om beurten de grot op om te overnachten, ipv van te hangen aan de kurkwand. Ben er ook achter dat het waarschijnlijk gaat om broer en zus, dus toch geen 2 vrouwtjes. Ik zal er dus een terrarium bij moeten zetten om geen vrijpartijen te krijgen. Ik merk in ieder geval nog niets van winterrust. Wel hebben we het licht in november gehalveerd naar 6/7 uur per dag. Dit hebben we 5 weken gedaan. ook hebben we in die 5 weken de "hete"lamp van 65 watt verwisseld naar 2 lampen van 25 watt. Dus ook de temp. wat naar beneden gehaald. Op dit moment zijn ze weer actief en volop aan het jagen op de voedseldieren.( en appels en groente)
 12. Een vraag van mij; Dat vervellen, gaat dat in één moeite door of met stukjes en beetjes? Ik heb mijn baardjes nu 4 maanden maar in welke tijd van het jaar begint dat vervellen? Ik heb nog niet echt kunnen ontdekken of het begonnen is. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de winterrust.
 13. Winter rust.

  Die 2 baardjes van mij zijn ook nog actief. De grote is ook nog actief met eten. zit ook echt achter de krekels aan. De kleine is iets terughoudender. Hij eet wel maar niet de hoeveelheden zoals de grote. Ik heb ze nu 4 maanden dus voor mij is het allemaal nieuw. De grote neemt ook appel en bloemkool. Ben nog steeds aan het uitvogelen waar ze gek op zijn.
 14. Tevreden!

  Ikzelf heb nog nooit iets besteld maar ik zie dat de reacties op deze vraag dateren van 2006-2012! Begrijp dus dat jullie nog steeds leveren en weinig tot geen klachten krijgen. Dan zal het wel goed zitten. Misschien dat ik in de toekomst eens wat bij jullie ga bestellen. Nu gebruik ik de site alleen als naslagwerk. De baardagamen zijn van mijn zoon maar ik vind het lezen over het beestje erg leuk. Ben zelfs van plan om ook een "man" aan te schaffen in het nieuwe jaar. Dit zou dan ook de uitdaging zijn om eens te kijken of het ons lukt nakomelingen te krijgen.
 15. Deze zijn nu een maand of 14 oud. Ik heb ze vn iemand overgenomen. Heb ook gekozen voor jaarlingen. Het zijn mijn eerste baardjes en deze hebben al een vast eetpatroon. lusten al groente en fruit en levend voer. Ik bedoel te zeggen; het gaat even makkelijker voor een beginneling, zeg maar.
×