Jump to content

Twitch206

Members
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Twitch206

  • Rank
    Newbie
  1. Terrarium Opbouwen

    Allemaal handige tips bedankt! Waterbakjes zijn er ondertussen uit en ben overgestapt naar 2x per week een badje, zze vinden het geen van bijde fijn dus ik moet maar ff iets verzinnen om het aangenamer te maken. Wat de bak betreft. Er komt een tussenschot in wat meteen helpt tegen het doorhangen. Ik zorg dat deze er nog tussenuit kan als de tijd daar is dat ze samen mogen dus komen er tegen de achterwand en de strip aan de voorkant (die het schot afdekt aan de buitenkant) verstevigingen die het doorzakken tegen gaan als het schot er eenmaal uit is. Ik weet dat het moeilijk is een beeld hierbij te krijgen maar ik ben bezig de boel uit te tekennen. Dus als het klaar is zal ik het wel online zetten om mn punt te verduidelijken. Grtzzz Mitch
  2. Vervellen

    Hahaha wat dat achterna lopen zou je wel eens gelijk kunnen hebben ja. Maar dat zou het inderdaad wel verklaren. Spike probeert t altijd richting luna... Luna wil dan denk k weg want die rent de andere kant op Ik ga m zeker in badje doen, hopen dattie mooi vervelt dan maar
  3. Vervellen

    Okay dan blijven we er af. En wat het loslopen betreft, ik heb ze eens in de paar dagen wel op de bank zitten voor wat extra beweging, maar niet dat ze er elke dag de hele dag uit zijn
  4. Vervellen

    Hey hallo allemaal, Spikey is aan t vervellen maar nou hangen er allemaal velletjes rondom zn ogen en bek (logisch natuurlijk) moeten we deze met de hand loshalen of is het beter ze er vanzelf af te laten komen? En hij zit de halve dag tegen de ruit te springen en luna ook. Bakken zijn allebij schoon, temperatuur is goed en de inrichting verder ook. Iemand ideeen? Groetjes mitch
  5. Terrarium Opbouwen

    hele goeie b&s, had ik dus helemaaaaaal niet aan gedacht! dankje
  6. Terrarium Opbouwen

    Ah kijk weer wat bijgeleerd. Dan ga ik is overstappen op 2x inde week een badje.
  7. Terrarium Opbouwen

    Bedankt allemaal voor de handige tips! Ik ga volgende week beginnen met het materiaal verzamellen. Ik zat er aan te denken om een maanlichtlamp bij te hangen voor savonds en snachts. Heeft iemand dit ook? Zo ja wat zijn de ervaringen hiermee? Ik ga dit weekend proberen om een schets te maken. En aangezien dat het nogal rommelmakers zijn heb ik een idee om de voer en waterbakjes in de wanden in te bouwen zodat ze niet steeds mmet bodembedekking e.d. In hun eten en drinken zitten en ik er toch makkelijk bij kan om de boel te verversen. Maar dat plannetje moet ik nog even uitwerken en wat kleine probleempjes oplossen.
  8. Terrarium Opbouwen

    Okay dankje, en waar moet ik echt op letten? Lampje en dingetjes spreken voor zich maar denk aan luchtroosters e.d. Waar kan ik deze het beste plaatsen? En de de vloer en wanden spatwater dicht maken, kan dat ook met tegellijm?
  9. Terrarium Opbouwen

    Hey mensen, Ik wil graag en terrarium gaan bouwen. De bak word 2,20m lang 60 diep en 50 hoog. Precies in het midden wil ik de bak splitsen zodat er 2delen van 1,10m onstaan. Nou wilde ik weten, wat zijn nou DE punten waar echt rekening mee gehouden moet worden? En welke materialen heb ik nodig? De bak word van mdf en 2 glazen schuifruiten aan elke kant. Tips voor de afwerking zijn natuurlijk altijd welkom, ook welke materialen ik zeker niet moet gebruiken (b.v. Soorten verf die dampen afstoten als ze onder de lampen warm worden). Ik hoor het graag, het is de eerste keer dat ik iets in deze vorm aanpak dus alle informatie is welkom!
  10. Duidelijk dankje voor de reacties. Binnekort maar aan het knutsellen gaan dan voor n grote bak, dan deel ik die wel op in 2 stukken van 1,10 met een tussenschot zodat ze niet bij elkaar kunnen komen. Als ze gewoon niet bij elkaar kunnen kommen lijkt me voldoende toch? Lijkt me stug dat er een bepaalde ruimte tussen de bakken moet zitten of zie ik dit verkeerd?
  11. Okay bedankt dan weet ik genoeg. Zou een grote bak met 2 apparte delen wel een optie zijn? Ik kan namelijk een bak van 2,20 maken en opdelen zegmaar.
  12. Nee 2 mannetjes bij elkaar zou ik indd ook niet aanbeginnen, ik wil ze graag langer hebben als een week hahahaha Er is zeker verschil in grote, Spikey (mannetje) is precies 45cm En Luna (vrouwtje) is 32,5cm en ik denk maar half zo breed. Mest onderzoekje was ik inderdaad al van plan. Heb ze gistere avond al wel uit de bak gehad en een beetje bij elkaar gehouden. Ze waren er allebij heel rustig onder dus dat is opzich al best een goed teken.
  13. Hallo allemaal, Ik heb 2 baardjes, Luna en Spikey. Ik heb Luna een paar dagen geleden aangeschaft via marktplaats (niet de beste plek maar ik zag haar zitten terwijl ik naar een nieuw terrarium zocht en kon het gewoon niet laten). De bak waar ze in zit is levensgevaarlijk voor haar, er zit een luchtrooster onderin waar ze met haar teentjes in blijft hangen en mist er daarom ook 3 (deze heb ik afgeplakt, geen zorgen er zit er nog 1) en een cm of 3 van haar staart. Het is allemaal netjes genezen dus dat is het probleem niet. Omdat die bak niet geweldig is wil ik haar en Spike samen zetten in een grotere bak maar durf het niet echt goed aan omdat ik niet weet wat Spikey zal doen. Hoe pak ik dit het beste aan?
  14. Hallo allemaal, Ik ben Mitchell en heb sinds kort 2 baardagaampjes aangeschaft. Ik en mijn vriendin zijn allebij helemaal gek van reptielen en terwijl zij meer van de slangen e.d. Is hou ik persoonlijk meer van de lopende varianten dus heb ik samen met haar gekozen voor de baardjes (dit omdat we nieuw zijn in het verzorgen van reptielen en deze dieren heel makkelijk zijn). Spikey is een mannetje van ongeveer 2jaar oud en Luna is een vrouwtje van 1 jaar. Ik heb veel nagevraagd voor ik er aan ben begonnen maar omdat ik onze dieren toch een zo goed mogelijk bestaan wil bieden wil ik zoveel mogelijk bijleren en aanpassen. Ik zal snel wat fototjes online zetten van de 2 ondeugden.
×