Jump to content

Frieda

Members
  • Content count

    26
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Frieda

  • Rank
    Newbie
  1. Ziek?

    Na maanden slecht of nauwelijks eten, behandeling tegen coccidiose en wormen, 10 dagen nutribird, 1 week zonder iets, bezoek Kik, een nieuwe UV lamp en medicijn tegen hoge urinezuur, opnieuw 3 dagen nutribird dwangvoeren en vervolgens 3 dagen 'vasten' eet ze weer! Karel is weer actief en heeft gisteren voor het eerst 5 krekels gegeten en vandaag andijvie en 9 krekels. Dus we hebben er weer alle vertrouwen in! Iedereen nogmaals bedankt voor alle reacties, het meedenken en de goede adviezen!
  2. Ziek?

    Hallo allemaal, Het gaat nog steeds niet beter met Karel, dus gisteren toch maar de reis naar nieuwegein ondernomen, naar Marja Kik. Toch maar naar haar omdat ik al via mail contact had en ze ook het mestonderzoek gedaan had en de medicatie voor de coccidiose en wormen voorgeschreven heeft. Mest is nu goed, en lichamelijk is er geen afwijkends gevonden, behalve dat Karel een vrouwtje blijkt te zijn (Erwin... je kijkt ze niet goed na hoor!) Bloedonderzoek wees uit dat zijn ehh haar urinezuur te hoog is (5), de andere waardes zijn goed. Dwangvoeren met kattevoer, nutribird of i.d. waarvoor we meteen een truukje geleerd hebben. Nutribird lust ze wel (druppels via een pipetje)maar hooguit een ml. en er moet ong. 3 of 4 ml per dag in, dus dat moet dus echt wel onder dwang helaas Kik stuurt medicatie of om het urinezuur gehalte naar beneden te krijgen en dan is het hopen dat ze het weer oppakt. Nu wil ik (op advies) i.p.v. onze Sera Terra UV special lamp (tl 15 watt/45 cm) een Repti Sun 5.0 kopen (15 watt/45 cm). Iemand enig idee welk bedrijf deze op voorraad heeft? Heb al drie zaken gevraagd die moesten bestellen en dat duurt een week of 3. Hoor het graag! Wordt vervolgd...
  3. Ziek?

    Hallo Sonja, Heel erg bedankt voor je uitgebreide reactie en je tips! Dinsdag en woensdag de tweede baycox kuur en aansluitend heb ik nu 2 dagen nutribird A19 gegeven. Daar zit ook probiotica in heb ik begrepen, dus dat moet goed zijn hoop ik. Vandaag at Karel zomaar 1 krekel, en lijkt iets minder sloom. Hopelijk zet het door de goede kant op. Hou jullie op de hoogte!
  4. Ziek?

    Hallo Marc, Bedankt voor je reactie (en je toevoeging Anita). Vond wel dat z'n ontlasting vorige keer en vandaag waterig was met een raar wit 'stokje'met draadjes eraan (iemend enig idee wat dat is??) Voor de kuur had hij geen diarree. Maar aangezien hij zo ongeveer alleen nutribird eet en de afgelopen twee dagen alleen het medicijn (baycox) is dat waterige misschien normaal. We wachten het maar even weer af.
  5. Ziek?

    Hallo allemaal, Het is nog hetzelfde met Karel. De ene dag een beetje actief, de andere de hele dag in een hoekje. Niet eten, hoewel hij vandaag toehapte bij
  6. Ziek?

    Inmiddels ruim een week verder. Afgelopen maandag en dinsdag heeft Karel medicijnen gehad voor de coccidiose, maar behalve het oplikken van ong. 1 ml nutribird wil hij niets eten. Ook de nutribird wil hij vandaag niet. Zelfs geen wasmotje de laatste dagen. Het terrarium is maandag schoongemaakt en ontsmet. Keukenpapier erin en de temp. opgekrikt tot 30-35 graden in de hele bak (warmer op z'n zonneplek). Hij leek wat drukker en levendiger toen hij na een halve dag weer terug mocht in z'n terra na het schoonmaken, of hij had een opleving van de medicijnen, maar dat is helemaal over. Hij ligt het grootste deel van de dag plat in een hoekje. Vraag me af of hij het medicijn voldoende binnengekregen heeft. A.s. woensdag moeten we de baycox 2 dagen herhalen. (we moesten op voorschrift van Kik 2ml baycox- 2,5%- verdunnen met 3 ml water. hiervan 2 dagen 0.15 ml toedienen) Karel weegt 165 gram en is ca. 8 maand oud. Wat kunnen we nog doen?? behalve naar Nieuwegein voor onderzoek..
  7. Ziek?

    Vandaag uitslag mestonderzoek: Normaal uitziende ontlasting met microscopisch enkele wormeieren maar erg veel o
  8. Ziek?

    Gisteren weer alleen 2 wasmotten Geen enkele interesse voor ander voer, en kattevoer al helemaal niet. Ermee wapperen helpt ook niet. Hij doet z'ogen dicht en draait z'n koppie weg. Heb hem dus maar met rust gelaten verder. Hij is weer aan het graven af en toe, maar ging om 3 uur al naar s'n slaapplek. Ga nutribird geven (Anita alvast bedankt voor het opsturen!) en het wachten is op de mest voor onderzoek.
  9. Ziek?

    Gelukkig, dus hij ziet er echt niet te mager uit. Voor zover ik weet is het niet echt een achterblijvertje. Niet gedrongen ofzo qua bouw, al lijkt dat misschien op deze foto's een beetje. Hij heeft vandaag weer een paar keer z'n zonneplekje opgezocht. Gegeten nog niet en kattevoer wil hij ook niet. Wel een paar kleine stukjes erin gestopt toen hij met de bek open zat onder de lamp en dat gaat dan wel naar binnen. Heb inderdaad zo'n klein 'duur' blikje gekocht, maar niet voor senioren. Zal ik de volgende keer doen, als hij het tenminste gaat eten. Zag een adres waar ik die nutribird A19 kan bestellen (papagaaienvoer?) Is dat ter vervanging van het kattevoer
  10. Ziek?

    Wat betreft het voeradvies: kattevoer uit blik Hij heeft hiervoor niets meegegeven, alleen het medicijn dat erdoor moet.
  11. Ziek?

    Bij deze een foto van het terrarium. De foto van Karel is vanmiddag genomen, nadat hij in bad is geweest zette ik hem op de tak, waar hij nu nog ligt.
  12. Ziek?

    Alweer bedankt voor jullie meedenken! Weet ook dat nergens meer ervaringsdeskundigen zijn dan hier, dus vandaar dat ik maar doorvraag. Harstikke fijn dat jullie elke keer weer de moeite willen nemen te reageren. Hierbij een paar foto's. Temperatuur is in de koudste hoek (overdag) ong. 25 graden en op het hoogste plateautje aan de linkerwand 45 tot 50 graden. Warmte/daglichtlampen branden van 9.00 tot 22.00 uur, uv lamp van 10.00 tot 18.00 uur. De eerstvolgende mest ga ik toch laten onderzoeken op parasieten. Als de da het niet nodig vindt, dan maar naar Marja Kik.
  13. Ziek?

    2 dagen verder. Gisteren behalve 2 wasmotten niks gegeten. Vandaag tot dusver ook niet. Ligt maar in een hoekje in het terra. Krekels voor z'n koppie laten spartelen helpt ook niet. Heb zelf ook het gevoel dat je dwangvoeren alleen tot uiterste gevallen moet beperken, maar na hoeveel dagen niet of nauwelijks eten is het w
  14. Ziek?

    Hallo allemaal Kwam er gisterochtend achter dat er een da in Hellendoorn zit die gespecialiseerd is in reptielen. Mooi in de buurt, dus meteen maar gebeld. Kon meteen komen 's avonds op het spreekuur (leek hun beter dan alleen mestonderzoek). Bij de da was Karel behoorlijk actief(boos door het onderzoek) en maakte een gezonde indruk, al moet ie wel weer gaan eten natuurlijk. In z'n terra ligt hij doorgaans de hele dag in een hoekje. Het advies was: voedzamer eten geven dan krekels, hoofdmenu kattevoer en krekels alleen voor erbij (samen met groente en fruit natuurlijk, maar daar kijkt hij de laatste weken al helemaal niet naar om). Lust hij het niet, dan dwangvoeren (!) Het soort ge
  15. Ziek?

    Allemaal harstikke bedankt. Zodra ik mest heb, stuur ik het meteen op. Wordt vervolgd...
×