Jump to content

NiteSpeed

Members
  • Content count

    42
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About NiteSpeed

  • Rank
    Newbie
  • Birthday 06-04-1986

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.nitespeed.nl
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Rotterdam
  1. Om eerlijk te zijn, 6 tot 8 sprinkhanen per week leek ons altijd wel genoeg. Er zit hier ook een volwassen mannetje en die is heel tam en rustig. Die eet bijna nog minder en heeft vaak ook geen zin om meer te eten dan we hem aanbieden. Daarom zijn we de kleinere vrouw ongeveer even veel gaan geven. Plus dat je nog af en toe verhalen hoort over mensen die hun baardje enorm overvoeden omdat ze vaak veel meer eten dan goed voor ze is. Toch maar eens kijken wat er gebeurt als ik ze wat meer eten geef dan. Ik ben benieuwd.
  2. Mijn baardagaam is niet echt agressief als je hem uit haar bakje haalt, maar zolang zij in haar terrarium zit vliegt ze echt op alles af wat maar beweegt en probeert het op te eten. Het is een volwassen vrouwtje, niet bevrucht, en ook niet erg groot. Ze eet soms 3 flinke sprinkhanen op een dag en dan nog probeert ze alles op te eten wat maar in haar bereik komt. Haar bekje begint zelfs licht af te stompen en te vervormen omdat ze zo vaak tegen het glas aan hapt. Mijn broer denkt dat het wormen zijn waardoor ze veel meer eten nodig heeft dan normale agamen. Zit hier een kern van waarheid in of is ze gewoon gek in d'r hoofd? Oh, en ja, zodra ze verse poep legt breng ik dat zo snel mogelijk naar de shop om het te laten controleren.
  3. Nieuwe Bak Voor Bj

    Hij is inderdaad al een heel stuk meer gewend aan al die ruimte. Dat vocht zal alleen nog wel een paar dagen blijven hangen.
  4. Nieuwe Bak Voor Bj

    Dit is best vervelend, het is half twee 's nachts en Bj
  5. Achterwand

    Dat ziet er echt heel goed uit. Ik ben net van plan om een nieuw terrarium te kopen en zelf een achterwand te gaan maken. Heb je heel toevallig wat tips voor me? Bijvoorbeeld materialen, tijdsduur, hoe je het zo grillig krijgt en dergelijke
  6. Diepvrieskrekels

    Het lijkt mij erg handig om te hebben, zeker als je er weer eens achter komt dat je krekels op zijn en je hebt geen tijd meer om naar de winkel te gaan, of in het weekend. Zo vaak zijn die speciaalzaken niet open, helaas.
  7. Diepvrieskrekels

    Ik heb net rondgekeken, en zag dat je normale diepvries krekels kan kopen, en ook gevriesdroogde krekels. Gevriesdroogde krekels zijn bijna de helft duurder, maar er wordt wel gezegd dat de voedingswaarde van deze krekels veel beter is. Iemand die ook ervaring heeft met vriesdrogen of niet? En waar haal jij je krekels, Anita?
  8. Ik zit er sterk aan te denken om in een keer een hele zooi diepvrieskrekels te bestellen. Ze kunnen niet ontsnappen, ik heb er dan altijd genoeg in voorraad en ik hoef niet naar de winkel 15 km. verderop te gaan met het OV als mijn krekels weer eens op zijn (en dat gaat snel met die levende krengen). Hebben deze beesten genoeg voedingswaarde (lijkt mij van wel, aangezien ze gezond en al in de diepvries worden gegooid en niet honger lijden in een winkel). Waar kan je ze het makkelijkste bestellen, en weet ik veel wie er nog wat meer over te vertellen heeft .
  9. Schuilplaats

    Ja hoor, die van mij graaft ook vaak genoeg een holletje. Om het uren later weer dicht te gooien en ergens anders te graven. Dit doet hij als hij lekker wilt slapen, of soms als hij lekker vrolijk rond huppelt in zijn bakje.
  10. Helaas

    De eerste dagen kan het opzwellen, water enzo. Tot 25%. Daarna blijven ze zo een tijdje op dezelfde grootte.
  11. Eten

    Het blijven reptielen, en die kunnen best een tijdje zonder eten. Nou zou ik ze geen week zonder voedsel willen houden natuurlijk, maar een paar dagen kan makkelijk.
  12. Je kan ook ingevroren krekels nemen .
  13. Rare houdingen om te slapen? Zo heb ik er nog wel
×