Jump to content

aliengroenenberg

Members
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About aliengroenenberg

  • Rank
    Newbie
  1. Bloedstolsel Bij Ontlasting

    het stonk naar bloed. verder was het niet een stevig drolletje zoals anders. meer een hoop. het leek er meer op alsof het was neergekwakt en wat uitgesmeerd... ik weet het ook niet...
  2. hallo, vanmorgen ontdekte ik een flinke bloedstolselen wat bloederig vocht bij de ontlasting van mijn baardagaam (4 jaar). hij eet verder goed, reageert normaal en ook actief. hij oogt dus helemaal niet ziek. wat zou het kunnen zijn? zou het nog kunnen wachten tot morgen met naar de dierenarts te gaan of zou het vandaag nog moeten? alvast bedankt voor je reactie! groeten Alien
  3. Het Gaat Niet Goed Met Pyro :-(

    hoi, hoop dat het ondertussen beter gaat. wij hebben dit ook gehad, poepte ook niet. uiteindelijk wel. de veearts zei dat als hij niet poepte, we ook konden komen. hij kon dan toch wel onderzoeken doen, en met een stokje (of zoiets) wat ontlasting te pakken te krijgen. hij had parasieten en wormeieren. met medicijnen was hij met 2 week weer de oude! heel veel succes ermee!. groeten Alien
  4. hallo, een vraagje. we kunnen een vrouwtjes baardagaam krijgen, om onze mannetjes baardagaam te vergezellen. dit vrouwtje is 3 jaar. heeft eerst lang bij 3 vrouwtjes gezeten. was altijd heel lief tegen ze, alleen werd ze onlangs in 1 keer agressief en beet 1 van deze agamen in de staart. zij hebben haar toen bij een mannetje gezet, maar na 4 weken waarin het goed ging, beet ze ook deze agaam. bij de huidige eigenaren is niet bekend waarom ze dit doet. verder is ze goed gezond en naar de eigenaren toe niet agressief. is het verstandig om het met dit vrouwtje te proberen, of beter van niet? ik ben eigenlijk wel benieuwd waarom ze dit doet. heeft iemand hier ideeen over? graag zou ik dat horen. alvast bedankt! groeten Alien
  5. Flexarium Voor Een Baardagaam?

    hallo, onze baardagaam is dol op buiten rondlopen. in onze tuin zijn er echter nog wel een aantal ontsnappingsplekken, zodat we er continu bij moeten zitten om hem in de gaten te houden. nu zijn we aan het nadenken over een buitenterrarium voor hem. eentje die ook het liefst makkelijk te verplaatsen is, zodat we nog wat plek voor onszelf en de kinderen overhouden. is een flexarium iets voor hem? of hebben jullie andere goede ideeen? alvast bedankt!
  6. Alles Goed?

    dank jullie voor de tips. dit ga ik doen. vanmorgen heb ik hem op schoot bijna een 1/8 van een appeltje kunnen geven! zoveel heeft hij al een week lang op 1 dag niet gegeten. misschien dat het dan toch goed komt! echt actief is hij nog niet. nog een vraagje: als hij 's morgens niet uit zichzelf onder de lamp gaat, mag ik hem er dan zelf onder zetten? als de lamp aangaat duurde het de afgelopen dagen nog zeker wel een uur of 4 voor hij ook maar enige intentie toonde. alvast bedankt!
  7. Alles Goed?

    afgelopen vrijdag heeft Sjors van de dierenarts medicatie gehad tegen de wormeieren. afgelopen maandag moesten wij de eerste keer medicijnen geven tegen de coccidiose. ook heeft hij nu alleen kranten in zijn hok, ipv zand. moeten we die ene stok die hij in zijn hok heeft, er nu ook uithalen? het eten is nog steeds niet geweldig. vandaag heeft hij een plakje banaan op en gisteren 1 aardbei. op zich is hij wel allert en wil hij ook nog wel uit zijn hok. maar voor ons gevoel is hij sinds maandag (dat we hem zijn medicijnen hebben gegeven) erg schrikachtig. zodra je bij hem in de buurt komt met je hand kijkt hij je alsof hij erg op zijn tellen past. ook kruipt hij dan wat achteruit. het eten moet ik nog steeds in zijn bek "stoppen", hij hapt pas als ik het tegen zijn bek hou. is dit normaal? ik maak me wel zorgen. over 10 dagen (nu 8) moet hij weer medicatie en een paar dagen later moeten we weer een mestonderzoek laten doen. maar als hij zo reageert en zo weinig eet, is dat erg of is dit normaal en moet dit weer afzakken? hebben jullie tips?
  8. Alles Goed?

    nou, dat is dan wat minder. kreeg net telefonisch de uitslag van het mestonderzoek. sjors heeft wormeieren, en coccidiose (daar had ik nog nooit van gehoord). even zitten zoeken op internet. moet nu een afspraak maken met de dierenarts, en aangezien die niet naast onze deur is, moet ik vervoer regelen. nou, hopelijk kan ik snel terecht. op zich is sjors nog niet helemaal lusteloos, hij loopt nog door het hok en vanmorgen nog even in bad gezeten en gelopen. hij eet nog een beetje. er wordt gesproken over het hok ontsmetten. moet ik dat elke dag doen, of pas als hij medicijnen heeft gehad? ehm, als hij nu in ons bad heeft gezeten, moet ik die dan ook desinfecteren?
  9. Alles Goed?

    dan gaan we dat maar eens doen. dat hij zo weinig eet zou dan met die winterrust te maken kunnen hebben? en gebeurt het wel vaker dat ze alleen uit je hand eten? mijn krekels eten ondertussen zichzelf op. moet ik dat blijven proberen om te geven? hij draait er echt zijn kop voor weg. in ieder geval alvast bedankt voor je antwoord! gr. Alien
  10. Alles Goed?

    hallo, sinds anderhalve week hebben wij een baardagaam van 3 jaar oud. sinds die tijd heeft hij 4 keer gepoept, zo om de 2 a 3 dagen. de laatste 2 keer zag het er grijzig uit met wat stukjes onverteerde moriowormpjes, met daarin een dik stuk wit, het witte voelde wat kalkachtig aan. dit was ongeveer anderhalf bij een halve centimeter. is dit normaal? wat zou het kunnen zijn? verder eet hij volgens mij niet veel. hij wil absoluut geen krekels (at die bij de vorige eigenaar wel). in het begin wilde hij alleen wasmotlarven, maar nu niet meer. hij eet drie plakjes banaan, of een paar stukjes appel of een paar reepjes kool. hij eet alleen uit mijn hand, uit zichzelf eet hij nu niets. ik moet het voor zijn bek houden. de ene dag is hij actiever dan de andere. hij houdt ervan door de kamer te lopen. de ene dag is hij om 6 uur 's avonds al aan het slapen, de volgende dag pas om 11 uur. verder moeten we hem 'smorgens zelf onder de lamp leggen om warm te worden. in het begin ging hij zelf onder de lamp liggen als de lamp aan ging en hij wakker werd. ik spuit elke dag water op hem, en geef hem van voedingssuplementen nekton-MSA (mineraalstof, vitamine D3 (calcium, fosfor, aminozuren, spore elementen en vit. D3)) wie heeft tips voor mij?
  11. hallo, sinds zaterdag hebben we een baardagaam van ong. 3 jaar. vandaag had ik hem er even uitgehaald, omdat hij zo zat te kijken en te zoeken. maar doordat ik alleen was en hij telkens op mijn rug ging zitten was ik bang dat hij zou vallen. dus maar weer terug gezet. opeens begon hij als een gek door het terrarium te rennen en te krabben aan het glas. alsof hij er uit wilde. zijn onderkant van zijn bek begon helemaal te verkleuren, naar het zwarte toe. ik ben bang dat als ik hem er dan uit haal, hij uit mijn handen valt omdat hij dan zo wild is. is dit normaal? is hij dan boos? wat kan ik dan het beste doen? hij loopt nu al een half uur te crossen en te bonken. help!
  12. Voeding En Vitaminen

    dus als ik het goed begruip, is dit dus niet zo'n goed middel. (als er dus vitaminen, calcium en mineralen in 1 potje zitten.) kan ik dan het beste alles apart geven? misschien heel simpel: in krijtjes zit ook kalk. mag dat ook?
  13. Voeding En Vitaminen

    hoi, bedankt voor je hulp. maar hoe zit het dan met de calcium die in dit potje zit, samen met de vitaminen enzo? is dit wat anders van samenstelling? moet ik er dan apart kalk bij geven?
  14. Voeding En Vitaminen

    hallo! nog even een paar vraagjes. moet ik aan het eind van de dag de nog levende krekels weer uit de bak halen? moet je al het eten (behalve het droogvoer) 's avonds weer uit het terrarium halen? mag ik krekels tegelijk met wasmotten geven? de krekels eten ze ook op. wij hebben de krekels in hun bakje naast het terrarium staan. kan het geluid van deze beestjes ook vervelend zijn voor de baardagaam in zijn nachtrust? hoe bepaal je hoeveel vitamines/mineralen en kalk hij moet hebben? alvast bedankt voor jullie hulp! groetjes Alien
  15. Voeding En Vitaminen

    hallo! sinds vandaag zijn we de trotse eigenaars van een baardagaam! we hadden een potje gekocht met vitaminen, mineralen en er zit ook calcium in. (nekton msa). zit hier genoeg kalk in, of moeten we extra kalk erbij geven? alvast bedankt voor de hulp!
×