Jump to content

Lindollie

Members
  • Content count

    30
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Lindollie

  • Rank
    Newbie
  • Birthday 29-12-1982

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Zoetermeer
  1. Help

    Ik heb haar eerst laten uitpuffen, ze is echt in slaap gevallen. Wat zag ze er moet uit... Ik heb haar net een warm badje gegeven en terwijl ze in bad zat heb ik de eitjes eruit gegraven. Het waren er 12. Is dat normaal? Wat een zachte eitjes trouwens. Grappig gevoel! Nu ligt ze lekker op te warmen. Wanneer kan ik die bak uit het terrarium halen??
  2. Help

    Bedankt voor je antwoord. Dat is een duidelijk verhaal! Ze ligt nu uitgeput op haar aangestampte kuil te slapen. Hoe kan ik, met de moedergevoelens die ik zeer voel, die eitjes nou wegdoen? Maar ja, het moet.... Iedereen erg bedankt voor jullie hulp. Ik had anders niet geweten wat ik moest doen!
  3. Eindelijk

    wat schattig!!!
  4. Help

    Jeeeej, ze is nu aan t leggen!!!!! Ik had er wat water op gedaan en ze ging direct aan de gang Wat een mooi gezicht als t eitje eruit komt! Haha. Heb het stiekem gefilmd Ben benieuwd hoeveel t er zijn! Nog een andere vraag; als ik de eitjes laat liggen waar ze nu liggen, wat gebeurt er dan mee?? Komen ze dan uit? Of gaan ze dan dood? Omdat iedereen de eitjes uitbroedt in een broedstoof... ? In t echt gaan ze ook niet in een broedstoof..
  5. Help

    Ik heb nu de bak die Marc zei in het terrarium gezet. Iets zei me dat ik dat moest doen. Ze heeft het zand erin helemaal gevonden en is er druk in aan het graven. Dat gaat wel lukken denk ik Maar nu begrijp ik dus dat het vochtig moet zijn? Dan zal ik er morgenochtend maar een laag water doorheen doen! Ben benieuwd
  6. Help

    Ze eet niet meer, dat al een paar dagen niet. Hoe groot moet die curverbak zijn? En dan gewoon in het terrarium neem ik aan he? Bedankt voor je snelle antwoord!
  7. Help

    Ik maak me misschien zorgen om niets, maar ik word er ook zo zenuwachtig van! Mijn vrouwtje, Joy, heeft voor de eerste keer eitjes en ze is nu al 2 dagen aan t zoeken in t terrarium naar een plekje om te leggen. (zoals velen wel weten was ik hier niet op voorbereid, omdat het niet de bedoeling was.... dus ook nu weet ik niet goed of dit normaal is) Ik heb een hele berg zand neergelegd, zodat ze genoeg plek heeft om de eitjes te leggen. Toch graaft ze elke keer om die berg heen, maar daar ligt dan te weinig zand, waardoor ze vervolgens weer weg gaat. Eerst had ik de berg zand in de hoek van het terrarium gelegd, maar daar groef ze ook weer naast en nu ik het verplaatst heb naar de plek waar ze dus wel groef, graaft ze er weer naast! Verder loopt ze heel zenuwachtig door de bak heen en weer en springt ze tegen het glas aan. Dan rolt ze omver en valt ze op dr rug of zij. Ik weet niet wat ik moet doen! Ze kan toch dood gaan als ze dr eitjes niet legt? Kan iemand me helpen?! Of zit ik me druk te maken om niks? Hoe doen anderen het?? Help!
  8. Sorry! Dat is inderdaad handig. Ik woon in Zoetermeer, Nederland!
  9. Even een update; We voelen de eitjes! Ze is precies vandaag 3 weken zwanger. Je zou bijna gaan twijfelen om de eitjes te houden, maar dat gaan we niet doen! Joy (zo heet ze) is overigens 37 cm lang (8mnd) en zo te zien kan haar lichaam het wel aan. Het gaat dus goed met haar. Dat wilde ik nog even laten weten! Is het overigens normaal dat ze nu zo onrustig door de bak blijft lopen? Ze zit echt geen moment stil... De vader (Jack) is trouwens nu 39,5 cm en ook 8 mnd oud. Ze groeien echt nog steeds als kool! haha. (Als iemand interesse heeft om een of meer eitjes te hebben, dan hoor ik het graag. Je mag ze gratis komen halen . Anders gooi ik ze maar weg....)
  10. Ik heb het vrouwtje eruit gehaald en die zit nu in een tijdelijk terrarium van 60 x 50 x 50... Ik vind dit echt heel moeilijk hoor. Ze ziet er gelijk zo eenzaam uit... Mijn vriend wil echt geen 2 terrariums in huis, dus nu moeten we er 1 weg doen Hoelang kan een vrouwtje alleen in een terrarium? Die hebben toch gezelschap nodig? Waar zou ik terecht kunnen met een vrouwtje van 8 maanden die wellicht zwanger is? Ik vind dit echt niet leuk!!! Maar het moet wel... Ze zit er nu overigens een half uurtje in en zij en de man zitten elkaar alleen maar te zoeken. Ze ziet er gestresst uit! Is dit normaal?
  11. Bedankt voor jullie antwoorden! Op mijn verjaardag hebben ze inderdaad gepaard. Ik kwam beneden en ze waren het aan het doen. Ik heb dus zeker een man en een vrouw... (wel mooi om te zien overigens!) Ik zit nu dus met een probleem. De beste (enige) optie is om ze te scheiden en een extra terrarium neer te zetten. Mijn vriend wil absoluut geen tweede terrarium, maar wellicht kan ik hem nog overtuigen als het tijdelijk is. Als ik het vrouwtje eruit haal, hoelang moet ze dan apart blijven? Hoelang houdt het paargedrag aan? Want hij wil elke dag de hele dag door lijkt het wel. En wanneer mag het vrouwtje dan weer terug? Kan ik niet meteen een vrouwtje erbij doen? Anders ben ik bang dat ik haar moet verkopen
  12. Sorry hoor, het was maar een vraag... Is er iemand die me antwoord kan geven op de andere vragen?
  13. Uit elkaar halen? Maar ze zijn wel grote vriendjes samen... Is dat niet zielig?
  14. Hoi, Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst op het forum was. Het gaat super met onze baardjes Jack (blood x Florida Orange) en John (Citrus x Florida Orange). Ze zijn onderhand al groter dan 35 cm! Maar we beginnen steeds meer te twijfelen of John wel een mannetje is... Het zou een mannetje moeten zijn... maar, nu zit het zo; John is altijd al tengerder geweest, wel even groot in lengte en qua gewicht scheelt het niet veel, maar hij is veel smaller in bouw en zeker in zijn kop is Jack echt al heel breed en John niet echt. Ze schelen maar een paar dagen... daarnaast is Jack de laatste twee weken erg druk in de bak. Rent constant achter John aan en gaat op hem zitten. John loopt wel eens weg, maar Jack blijft er achteraan gaan. Jack doet ook aan zwaar kopknikken en John zwaait zich dan helemaal suf. Ze zijn van mei 2008.... dus net een half jaar allebei. Heb ik nu toch een mannetje en een vrouwtje te pakken? Zo ja, wat moet ik nu, want daar was ik totaal niet op ingesteld! Ow god, straks hebben ze al gepaard?!! Hoe zit dat eruit?? HELP PS de foto is van 1 maand terug... ze zaten toen allebei in de vervelling, dus de kleurtjes zijn een beetje weg.
  15. Oke, geen direct antwoord, maar t kan geen broer zijn, want die van mij weegt nu rond de 50 gram.
×