Jump to content

JustTanya

Members
  • Content count

    63
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About JustTanya

  • Rank
    Newbie
  • Birthday 15-04-1986

Contact Methods

  • MSN
    just_tanya1986@hotmail.com
  • Website URL
    http://www.justtanya.hyves.nl
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Berghem
  1. Help

    heel vreemd... geen zwart baardje, niet zwaaien... er was wel een verschil in grootte maar niet schrikbarend. het was dat ik ziek thuis zat, en gelukkig dus op tijd kon inspringen. (anders had ik op mijn werk gezeten) het baardje is inmiddels naar een grote baardagaam liefhebster gegaan, zij heeft meerdere "verstoten" baardjes zitten en bij haar zit ze HEEL goed! ik moest snel handelen, en gelukkig bood zij aan om hem bij haar te brengen. vind het heel erg jammer, want je bent gehecht aan je beestje... NOG een terrarium erbij was simpelweg geen optie (woon momenteel nog thuis, en daar was mijn moeder het niet mee eens, gezien het feit dat ik al 2 grote terrariums heb staan). het baardje is verder totaal niet agressief, laat zich netjes in bad zetten, en huppelt regelmatig mijn kamer rond. erg vreemd allemaal, maar op deze manier opgelost...
  2. Help

    Anita, het zijn de baardjes die bij jou vandaan komen...(die we tegelijk met Tari hebben meengenomen). Het zijn 2 vrouwtjes. Ik heb besloten het beestje (na behandeling uiteraard) naar een reptielenopvang te doen, zo weet ik zeker dat deze goed terecht komt... dit niet omdat ik geen baardje wil hebben die een stukje staart mist, maar omdat ik het gevoel heb dat ie daarmee beter af is... heb het wondje eerst goed schoongespoelt in een badje, en vervolgens aangestipt met betadine. ziet er inmiddels weer goed uit gelukkig. (ze zitten uiteraard nog steeds appart) Zou ik nu niets meer bij het bijtertje kunnen plaatsen? of deze wanneer deze groot genoeg is bij mijn volwassen koppel doen? omdat een bijtertje een bijtertje blijft? ontzettend bedankt allemaal!!
  3. Help

    vanaf vandaag teisterd mn baardagaampje het baardagaampje wat erbij zit, hij heeft vandaag een heel stuk van zn staart gebeten... vervolgens heeft hij hem achternagezeten om het nogmaals te doen... dit terwijl zijn voerbak bomvol zat, hij voldoende eten krijgt met alle vitaminen en kalk. ik heb nu (omdat ik niet wist wat ik moest doen) het terrarium door 2en gedeeld door er tijdelijk een kussen in te zetten. zodat ze niet bij elkaar kunnen. maar dit gaat morgen natuurlijk niet meer als de lamp aanmoet. ik heb geen extra terrarium meer.... AAAARGHHH wat is wijsheid? 1 van de 2 baardagaampjes wegdoen? Als ik NOG een terra moet gaan neerzetten word het echt teveel van het goede...en wil uiteraard wel het beste voor beiden!!. please..help!!!
  4. Eitjes

    Helaas...weer niet bevrucht...er liggen nog 4 eitjes in de broedstoof, maar ben er vrijwel zeker van dat ook die kapot gaan... volgende keer weet beter!
  5. Eitjes

    Bedankt voor de info :-) zo doe ik 't normaal altijd... alleen was gister de vermuculiet uitverkocht in de dierenwinkel, kan pas zaterdag naar een andere toe... ik zorg er nu voor dat de aarde constant vochtig blijft (elke keer rondom de eitjes wat vocht toevoegen) eitjes zien er mooi uit, hebben allemaal 'n roze plekje (goed teken??) vanaf wanneer kun je met een lampje zien of ze zijn bevrucht?
  6. Hallo Allemaal!!! Gister heeft mn vrouwtje zeer onverwacht aangegeven dat ze wilde gaan leggen, heb haar direct in een bak gezet met een dikke laag vochtige aarde. in die periode heb ik ervoor gezorgd dat de broedstoof op temperatuur was. 17 eitjes! ze heeft ze in de nacht gelegd (ze begon om 23.00 dus toen wilde ik gaan slapen, heb haar gewoon haar gang laten gaan) dus de eitjes hebben de rest van de nacht koud gelegen (kan dit kwaad?) heb ze vanmorgen meteen in de broedstoof gelegd. EN was mijn vermuculiet op...ik heb nu aarde gebruikt wat ik vochtig heb gemaakt, gaat dit werken??? Het is me nog nooit gelukt een broedsel te laten uitkomen, snap niet wat ik verkeerd doe. Alvast bedankt!!
  7. 8 Eitjes

    Ze heeft geen eitjes meer... Vond het ook weinig, ook zijn alle eitjes inmiddels "dood" (ingedeukt) denk dat ze niet waren bevrucht?!? Ze eet gewoon zoals ze altijd heeft gedaan (veel en gulzig en alles wat ze te pakken kan krijgen haha) Ik ga er dus vanuit dat er niets aan de hand is...maar vond het inderdaad ook erg weinig!
  8. Hallo Allemaal!! Gister heeft mijn vrouwtje eitjes gelegd... Echter heb ik er achteraf maar 8 opgegraven, waarvan er 3 kapot waren... Er liggen nu dus 5 (in mijn ogen flinke/stevige) eitjes in de broedstoof. Is dat niet een beetje weinig? ik wil even zeker weten dat het mogelijk is dat ze een keer een klein legsel heeft, zodat ik me niet druk hoef te maken of ze misschien nog niet alles kwijt is? Alvast Bedankt!!!
  9. Hallo Allemaal Afgelopen woensdag heeft mijn koppeltje voor het eerst gepaard. (na het laten inslapen van mijn lieve King, een nieuw mannetje voor mijn Draco aangeschaft in de hoop daar ooit nog kleintjes van te kunnen krijgen) Echter nu is mijn vraag; hoelang na de paring kan ik eitjes verwachten??? En is het gegarandeerd dat een baardagaam na een paring eitjes legt, of is dit niet altijd het geval? (alle voorbereidingen zijn echter al in huis, gezien het feit dat we 6 baardagamen hebben, dus broedstoof e.d. is aanwezig) Alvast bedankt Groetjes Tanya
  10. Kleintjes

    Deze 2 kleintjes zitten bij mij, ze eten allebei uitstekend, krijgen alle calcium en vitaminen, elke keer als ze eten houd ik ze in de gaten, en de kleinste vreet net zoveel als de grootste, daarnaast vervellen ze ook uitstekend. ik heb echt niet het idee dat er iets mis is met ze..maar zal t in de gaten houden!
  11. Vorige week dinsdag helaas mijn lieve King moeten laten inslapen ivm een ernstige nieraandoening zoals al te lezen is hier ergens in het forum... Ik was van plan om het even te laten zoals t was, en voorlopig even geen nieuwe man te kopen... kom ik sinds tijden weer eens online op msn, word ik aangesproken door de "fokker" van mijn schatje Draco... Hij vond het zo vervelend voor me, hoe het met King was gelopen, dat hij tegen me zei dat hij een schitterend mannetje had zitten, en dat ik maar even moest komen kijken... Toch maar gedaan...en was op slag verliefd :-) Oftewel mijn nieuwe aanwinst, Citrus man (hij is zoooo mooi geel), 9 Maanden oud, en heb hem "Spike" genoemd. Mn vrouwtje is weer helemaal happy, en ze slapen al lekker knus tegen elkaar aan...Oftewel ons aantal baardagamen is weer aangevuld tot 6 Als Spike straks weer is verveld zal ik even wat foto's van m maken en hier plaatsen... Ik = Happy
  12. Spuitje

    wat ik deed toen ik die van mijn antibiotica moest geven en ze t vertikten hun bek open te doen. het spuitmondje tegen de zijkant houden een klein beetje tussen zn bekje duwen, en dan een klein druppeltje daarin laten lopen, dat likken ze vanzelf op, waardoor jij het spuitje in de bek krijgt.
  13. Zwarte Staart

    Dat zn baard zwart word is normaal voor 'n mannetje...mijn King heeft 24/7 een zwarte baard Maar het is toch niet helemaal normaal als de staart van je baartje zwart word... ik las op internet dat dit te maken kan hebben met stress. Dit heb ik van een ander forum gekopieerd, hopelijk heb je er iets aan...succes! als de staart volledig zwart word ga dan wel direct naar de veearts met uitwerpselen,dan kan ze nog behandeld worden(mag je nu ook eventueel doen). tweede optie : kan zijn dat ze daar een wondje heeft en de staart onstoken is,en dan breid het zich uit naar boven toe,ook dan direct naar de dierenarts(eventuele amputatie van de staart) daarom adviseer ik u dierenarts kan nooit geen kwaad.beter een kort staartje dan ...
  14. Leeftijd

    1986 en dus 22 :-D
  15. Broedstoof Stuk

    Heb alleen nog een terrarium van 100x50 ongeveer leeg staan... om die nu helemaal naar boven te slepen voor 2 eitjes... Ze liggen nu bij de medewerker van de dierenwinkel in de broedstoof. tot het moment waarop ik een nieuwe broedstoof heb, is dat wel even prima. Heb alleen niet zo'n geduld, wil ze gewoon thuis hebben in n goedwerkende broedstoof!...*zucht*
×