Jump to content

Tortuga

Members
  • Content count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tortuga

  • Rank
    Newbie
  1. Landschildpadden Winterslaap

    Je moet wel opletten wat je verteld... Alle Moorse landschildpadden ( Testudo graeca ) doen geen winterslaap. Er zijn enkele van de 9 ondersoorten die van noord-Afrika komen. Als je deze een winterslaap geeft zullen ze sterven. Enkel een korte winterrust van een 6-tal weken zou kunnen. Als je niet zeker weet vanwaar je moor afkomstig is mag je ze dus geen winterslaap laten doen. Moren kunnen over het algemeen minder goed tegen de koude dan grieken. Je mag geslachtsrijpe Moren ook niet samen houden met grieken. Kan problemen opleveren omdat moren veel dominanter zijn dan grieken.
  2. Cites

    CITES Aanvraag AANVRAAG CERTIFICAAT aanklikken en je hebt een blanco CITES-aanvraag.
  3. Testudo Marginata

    Het terrarium is veel te klein. De schildpad zou beter in een goed buitenterrarium zitten maar dan moet je wel een verwarmd nachthok hebben. Marginata's kunnen iets minder goed tegen de koude temperaturen dan de griekse landschildpad. Binnenterrarium zou minstens 1m X 2m moeten zijn en hij zal nog groter worden. De Marginata kan tot 35cm worden.
  4. Testudo Marginata

    Hoe groot is het terrarium? Heb je voldoende schuilplaatsen in het terrarium. Veel stenen en schuilplaatsen kan helpen. Een soortgenootje kan ook voor afleiding zorgen maar dat is niet altijd het geval. Hoe groot is de schildpad ongeveer?
  5. Zijn de eitjes al uit gekomen?
×