Jump to content

onefourseven

Members
  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About onefourseven

  • Rank
    Newbie
  1. Eetlust Jonge Baardagaam

    Mja, hij eet enkel de exotische fruitsoorten graag (mango, kiwi). Als ik het voor zijn neus houd, dan bijt hij er een flink stuk af. Appels eet hij niet echt op, hij likt er alleen maar aan. Andijvie en sla heb ik nog niet geprobeerd. Daar wacht ik mee tot we het vers in huis hebben.
  2. Ik heb een baardagaam van een kleine 4 maanden. Het is dus nog een redelijk jong dier. Vanaf de eerste dag eet hij alles wat er in het terrarium komt. Geen enkele krekel of sprinkhaan leeft langer dan een paar minuten. De meeste krekels hebben zelfs de grond nog niet geraakt (bij wijze van spreken). Er zijn dagen dat hij met gemak 8 insecten eet van ongeveer 2 centimeter (kleine sprinkhanen en krekels maat 8). De laatste krekel gaat ook even makkelijk binnen als de eerste. Hij eet ook zeer graag mango, kiwi en golliwoog, maar vooral uit de hand. Moet ik mij zorgen maken voor overvoeding, of eet hij nooit meer dan hij op kan? De uitwerpselen zijn normaal (geen halve stukken krekel ofzo), dus ik neem aan dat alles verteert. Hij is ook zeer beweeglijk, hij jaagt achter de krekels die los lopen. Soms vraag ik me af hoe het mogelijk is dat zo'n klein dier met korte poten zo hoog kan springen en klimmen
  3. Vraagje

    Ik heb ook mijn siliconen en laatste laklaag van mijn achterwand een paar dagen laten verluchten met de lampen aan. Ook nog nadat alle geurtjes verdwenen waren. Een trukje: als je een vochtigheidsmeter hebt, hang die in het terrarium. Als de luchtvochtigheid omhoog gaat wanneer de lampen aan gezet worden, dan komen er nog dampen vrij.
  4. Warme Steen

    Ik heb de thermometer op de steen gelegd bij de 100W lamp en het steeg tot 46
  5. Warme Steen

    Ik heb een terrarium van 100x50x50. Langs de linkerkant hangt een warmte spot (basking light) van 100W, langs de rechterkant hangt een UVB lamp (Repti glo 5.0). Deze opstelling is ideaal voor de temperatuur. Ik haal in het warme gedeelte 32-36 graden en in het koude gedeelte 25. De luchtvochtigheid blijft ook rond de 50% schommelen (<50% als ik niet sproei). Het probleem is dat de steen die onder de warmte spot ligt, heel warm wordt. Als ik er mijn hand op leg, voelt het heet aan. Een beetje zoals je autostuur in de zomer wanneer je in de zon geparkeerd staat. Je kan het wel blijven vasthouden, maar het voelt heet aan in het begin. Ik denk niet dat het brandwonden kan veroorzaken, maar het is toch heter dan bvb het zand of de hogere plateau's van de achterwand. Kan ik het zo laten, of moet ik een oplossing zoeken? Ik dacht aan een spot van 75W die ik nog heb liggen, maar dan denk ik dat het langer duurt vooraleer ik de 30-35 graden haal. Of is het ook mogelijk om de warmtespot in intervallen te laten werken? bvb 3 uur aan, 1 uur uit. Er zit nog geen dier in, ik ben het terrarium nog aan het "proefdraaien". Ik kan dus ook niet afleiden uit de reactie van het dier of het te warm is.
  6. Welk Soort Badwater?

    Ik vreesde gewoon dat er in kraantjes water eventueel een stof zit die voor baardagamen niet gezond is, maar voor mensen geen kwaad kan. Zoals het ook het geval is voor bepaalde groenten en fruit. Maar ik kan gerust zijn nu, bedankt voor de tips!
  7. Ik heb momenteel nog geen baardagaam, maar het zal niet lang meer duren. Het terrarium is bijna af. Nu ben ik voldoende informatie aan het verzamelen, zodat ik zeker niet voor verrassingen kom te staan. Ik heb gelezen dat de baardagamen op verschillende manieren drinken. Soms uit een bakje, meestal van druppels die uit een plantenspuit komen en ook wanneer ze in bad zitten. Bij dit laatste vraag ik mij af: Is het voor dit bad gevaarlijk om water van de kraan te gebruiken? Daar zit immers veel kalk in en het kan soms slecht zijn voor de spijsvertering. Om die reden kan je als mens ook beter niet van de kraan drinken in het buitenland. Het voordeel van water uit de kraan is dat je het gemakkelijk op een lauwe temperatuur kan krijgen. Het komt gewoon uit de kraan met de juiste temperatuur.
×