Jump to content

reptielenfreak

Members
 • Content count

  757
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About reptielenfreak

 • Rank
  Gold Member

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.firedragons.nl.tt
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Wattage Uv Lamp

  k zou voor ee acardia gaan 7% die geeft het meeste uv af van de compact lampen. ik zou niet aan een repti glo beginnen dan kun je ze net zo goed het geld geven en niks mee geven.. zo weinig geven die (pruts) lampen af. die werken tot vanaf 15cm... en dan is het nog minimaal..
 2. Eigen Terrarium Bouwen.

  ziet er strak uit. wat voor uv lamp is dat? acardia of reptisun? ( als ht die reptisun is, gaat waarschijnlijk oog klachten geven) ben benieuwd naar het eind resultaat, mvg Luuk
 3. Terrarium Wand.

  kijk eindelijk zien we het totaal plaatje, is strak geworden joh!
 4. Weet Nog Niet Goed Wat Voor Lichten

  daar betaal je dan ook 20euro voor haha als jullie nagaan dat een baardagaam in de natuur 200 tot 300 Mw/cm2 over zich heen kan krijgen. dan is dat dus eigenlijk te triest voor woorden er word een standaart aangehouden van 50mw/cm2 is het minimum.
 5. Weet Nog Niet Goed Wat Voor Lichten

  ik kan die je alleen aanraden beter een megaray te halen want hier heb je veel meer aan. dat is warmte en uv die jaren lang mee gaat. de reptiglo's geven maar UV af tot 15 max 20 cm onder de lamp. en dan heb je echt Minimaal uv afgifte. beter geef je een paar tientjes meer uit. ik heb hier 120x60x60 -> 100w megaray - 25w spotje wil je toch een compact lamp raad ik je een acardia compact 7% aan ( wel een kap eromheen gooien )
 6. Achterwand... Hoe? Wat?

  ik ben zelf geen voorstand van tegellijm, misschien doe ik het niet goed maar bij mij werkt het spul niet goed. ik gebruik daarom altijd epoxy hars! word SUPER hard en ik vind het mooier. kost 30euro per 1,5liter. werkwijze: pur - bewerken - epoxy mengen met kleurstoffen - zand er tegen aan knikkeren en dit een paar keer herhalen tot het droog is ( niet erop laten liggen want dan heb je een grote zand plakkaat.
 7. Naaktmuisjes

  maar je kruist nu dus nudes x nudes? beter doe je Albino moeder x Nude man dan kun je de witte muisjes er tussenuit plukken en hou je de nudes over, deze zullen een stuk sterker zijn
 8. Lampen & Temperatuur.

  ik denk datie die 10.0 een reptiglo is? je moet er dan minimaal voor zorgen dat de afstand tussen lamp en dier + - 30cm is want anders is de afgifte bijna waardeloos.
 9. Te Dik Of Niet ?

  kwestie van observatie. plaats anders is wat foto's de buik moet iig niet over de grond slepen als hij of zij gewoon loopt
 10. Baardje Blaast Belletjes...

  altijd pas na het eten? of tussendoor ook. meestal duidt belletjes en zware ademhaling op long ontsteking. dan moet je de temp iets opschroeven en badderen even achterwegen laten.
 11. ps de lampen zijn ook in de praktijk getest! op de solar glo na die heb ik bij een vriend getest
 12. Ik heb een UV meter 6.2 solartech en verschillende lampen getest, megaray 100w megaray 120w repti glo solar glo 125w solar glo 160w reptisun 10.0 powersun 100w acardia compact acardia tl repti glo tl 10.0 dat waren ze volgens mij wel even uit mijn hoofd:P de reptiglo 10.0 / 5.0 vind ik allebij maar vrij matig. als je bak hoger is dan 30 cm en er is geen plateau zit je eigenlijk al aan zijn max.. de waarde komt voor de gene die wat op de hoogte zijn de waarde van een reptiglo 10.0 is op 30cm afstand van de lamp 22 Mw/cm2 en op 20cm 38 Mw/cm2 - de waarde van een lamp voor reptielen in de woestijn moeten eigenlijk minimaal 50 Mw/cm2 zijn zegt al genoeg. TL's doen het eigenlijk vrij goed, helemaal als je zorgt dat je een reflectorkapje erachter hebt zal de uv afgifte toenemen met 5 Mw/cm2. als je voor tl's gaat is het verschil tussen de lampen niet heel groot. de reptisun 10.0 tl en de acardia tl scoren ongeveer even veel. waardes zijn + - 35 Mw/cm2. het nadeel van tl's vind ik toch dat ze er vrij dicht bij in de buurt moeten zitten voor toch die extra uv. als je niet z'n lange bak hebt of geen tl wilt is een van de betere lampen die ik heb getest zijn bijv. acardia compact 7% als je niet voor een warmte/uv spot kan of wil gaan. met kap om de lamp geen hij ongeveer richting de 50 Mw/cm2 aan. aanraders voor grote bakken blijft in mijn beeld toch de megaray hoge uv waardes icm. relatief lage wattages. zo heeft bijv. de megaray 120w net zo veel afgifte als een 160W SolarGlo ( 30 cm + - 175 Mw/cm2 ) waar woestijn dieren max bloodgesteld mogen worden aan 200-300 Mw/cm2 volgens de site ( UVguide.co.uk ) hebben ze onderzoek gedaan waaruit blijkt dat pieken over de 200 Mw/cm2 niks vreemd is in de woestijn. en dat kan kloppen ook. in de zomertijd hier in nederland heb ik ook waardes van nederland bekeken en in de volle zon gaan die ook dik over de 100 Mw/cm2 heen.
 13. Naaktmuisjes

  ik ken ze wel, de nudes. gevoelige rakkers. hou goed de ogen in de gate want als deze beginnen dicht te knijpen zul je de ogen moeten schoonmaken. manier weet je ? ook moet je opletten dat je ze niet teveel strest want dan zullen ze een bloedneus krijgen. wel apparte beeste verder ja trouwens als je ze wilt fokken moet je het anders aanpakken en ook heb ik een tip over voeren! Je moet iedere dag pap geven. brokjes dat ze normaal krijgen in wat water leggen. zorgen dat het een soort pap word en dat voeren. normale brokjes zijn vaak te hard voor ze en pap waarderen ze zeer zeker.
 14. Red Dachiu X Blood/florida Orange

  kan niet anders zeggen als Prachtig!!
 15. zow hee, dat is echt een hele mooi!
×