Jump to content
Sign in to follow this  
jewel dragons

Herpetofauna

Recommended Posts

Beste terrariumliefhebbers,

 

Stichting Herpetofauna is buiten het verlenen van medewerking bij conservatiewerk, ook zeer betrokken bij de verbetering binnen het hobbymatig houden van terrariumdieren.

Gelukkig zijn er verschillende dierenwelzijnsorganisaties en platformen al geruime tijd bezig om hier overleg over te plegen en via deze wijze de overheid te informeren over de uitkomst van dit overleg. Dit moet in de nabije toekomst gaan leiden tot het tot stand komen van een certificering voor de dierenbranche.

Helaas berust deze certificering erg op de welwillendheid van de dierenspeciaalzaak en zal in beginsel op vrijwillige basis worden uitgevoerd. Stichting Herpetofauna gelooft sterk in een goede certificering in combinatie met een gedegen opleiding van dierenspeciaalzaken, alleen zouden we liever zien dat een certificaat verplicht gesteld zou moeten worden.

Op dit moment zijn er echter geen richtlijnen voor particulieren die dieren kweken en te koop aanbieden. Ook is het erg onduidelijk in hoeverre deze in de toekomst, binnen zo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×