Jump to content
Sign in to follow this  
sandy

Baardjes

Recommended Posts

hoi allemaal

 

ik wou eens vragen wat jullie doen met jullie baardjes als je voor 3 weken op vakantie gaat? familie hebben bang voor te voeden en buren ook. bestaat er zoiets als reptielenhotel?

 

groetjes sandy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb een kameraad die ook baardjes kweekt. hij komt langs als ik op vakantie ben en ik ga langs als hij op vakantie is. Kijk es of je niemand in de buurt vindt die ook baardjes heeft. Misschien wil die ze wel verzorgen.?.?.?.?

Share this post


Link to post
Share on other sites
mijn baardjes gaan mee op vakantie (camping) en hebben daar hun "vakantieterra" staan :D

:o Ook hun parasol en zonnecreme hoop ik :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

kijken of er iemand hier van dit forum in de buurt woond van je gewoon oproepje doen en vragen of ze er voor willen zorgen mss krijgt u reactie

 

groetne ingel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi sandy ;)

 

Als familie of vrienden geen optie zijn als oppas zou je eens kunnen rondvragen of er een zaak is die dit doet.

Zo weet ik dat Joerie van gekko reptiles dit soms doet, en ik denk dat Lier niet zover af is voor jou.

 

Grtzzzz :D Jo

Share this post


Link to post
Share on other sites

wij wonen in Hoboken dat is inderdaad niet zover van lier.we zoude pas volgend jaar in de grote vakantie willen weg gaan. maar ben nu al aan opvang aan denken. omdat me dat niet simpel lijkt.eerst opvang vinden en dan pas een reis boeken dat vind ik. bedankt al voor de paar ideeen.

groetjes sandy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inderdaad kan je vaak een "deal" maken met je reptielenshop.

Ik weet dat de reptielenspecialzaak bij ons dat ook doet :voor een acceptabel bedrag per dag mag je de dieren bij hen stallen en zorgen ze er goed voor.

Ik weet ook dat de betreffende zaak dat wel een beetje "stil houd" anders zou de vraag veel te groot worden dus ze lopen er niet mee te koop dat je de dieren bij hun kan laten verzorgen.

Maar als je er bekend bent en het gewoon vraagt kan het vaak best wel.

 

Ook weet ik dat er gespecialiseerde reptielen opvanghuizen zijn, daar is het hun "core-business" en is het dus helemaal geen probleem. Maar daar zijn de kosten dan vaak weer veel hoger....

Ik heb even gezocht naar een link helaas kan ik die niet zo snel vinden maar ze zijn er wel.

Dan moet je je vervolgens afvragen hoe de kwaliteit van de verzorging - en de kennis van de verzorger is want dat weet je natuurlijk niet.

 

Ik had mij daar vorig jaar, voor de vakantie, ook in verdiept - was toch allemaal wel wat lastig-

 

Toch maar besloten dat pa en ma het allemaal maar moesten doen (of ze nou wilden of niet... :P ... ja ...hallo...waar heb je ouders voor? :o )

 

Na een spoedcursus van een hele middag over hoe de verzorging zo eenvoudig mogelijk kon verlopen, hoe de sprinkhanen gehanteerd konden worden, waar voer te verkrijgen was, enz..enz..

Inklusief een theorie en praktijk cursus !!!

 

Bovendien voor elk diersoort een "how-to" van minstens vier A-4'tjes voor het naslagwerk.

En een paar keer proefverzorgen van alle diersoorten.

Dat verliep allemaal vlekkeloos

 

Toch verliep de uiteindelijke verzorging niet lekker. De dieren zijn prima verzorgt, dat was het niet maar het heeft die mensen minstens 5 jaar van hun leven gekost.....en heel veel stress.... :blink:

 

Ongelukjes, ontsnappingen, ziekteverschijnselen ( die niet echt waren maar zij dachten van wel) kortom het is een veel grotere opgave dan wij denken voor een leek.

 

Drie weken bijvoorbeeld is erg lang. Hoe komen ze aan voedseldieren?

Ik kweek zelf voedseldieren en had de kweek daarvan stopgezet tijdens vakantie zodat de verzorgers zich daar geen zorgen over hoefden te maken. Ik had dus een enorme hoeveelheid voedseldieren ter beschikking voor tijdens de vakantieverzorging, een bakje of 50 met sprinkhanen, krekels, morio's, noem maar op , van verschillende formaten.

Zelfs een kweek gestart voor de vakantie IN !! de bak van de hagedissen (nl steppekrekels), deze zouden uitkomen in de eerste en tweede weekvan mijn vakantie zodat de hagedissen vrijwel automatisch van voer werden voorzien. Dat werkte heel goed.

Zo veel mogelijk automatisch gemaakt: verlichting , UV, vochtregulering, zelfs voeding, enz.

 

De problemen onstonden bijvoorbeeld doordat pa en ma niet goed begrepen hadden dat deze bak dus wel heel goed afgesloten moest blijven...foutje... :huh:

 

Resultaat was dat ze dagen hebben lopen zoeken naar de onstsnapte hagedissen.

Die arme mensen dagen in de stress omdat ze moesten vertellen dat de beestjes weg waren....

Gelukkig 2 gevonden in de huiskamer en 1 gevangen in de tuin !! (kan je je dat voorstellen ? vang zo'n beestje dan maar eens !!)

De 2 laatsten hebben wij na de vakantie elders in het huis weer teruggevonden, verzwakt, dat wel maar alles is goedgekomen.

 

De kameleonnen hadden zo weer hun eigen verhaal.

En de baardagamen ook ...... Ik zal niet alles precies opsommen maar ik denk dat het wel duidelijk is : voor ons is het allemaal gesneden koek. Maar voor iemand die niet precies de kneepjes kent is het een verschrikkelijke opgave !

Ik was er echt van overtuigd dat de verzorging helemaal goed zou komen, alles was geregeld tot in de puntjes. Proefverzorgingen... naslagwerk.... enz, enz.

We hadden allemaal ons best gedaan. En toch.....

 

Kortom het is allmaal zo makkelijk niet voor iemand die het allemaal niet precies weet en die lopen zeker tegen onvoorziene dingen aan !

Wat het voor hen natuurlijk niet prettig maakt om die verantwoordelijkheid te hebben.

 

Ik wou dat toch even gezegd hebben om jullie erop te wijzen dat het niet makkelijk is en je dus echt een ervaren iemand nodig hebt, hoe goed je de voorbereiding ook doet...

Tis een lang verhaal geworden...maar voor de duidelijkheid.... en het welzijn van onze dieren !

Nou weet ik wel dat ik een hele dierentuin heb zitten wat het allemaal veel gecompliceerder maakt maar ook als je maar 1 diersoort hebt, lopen je verzorgers echt tegen problemen aan....

De dieren komen daar waarschijnlijk wel overheen maar je moet ook een beetje aan de tijdelijke verzorgers denken...ze moeten het wel leuk (blijven) vinden....

 

Groeten Drikus ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×