Jump to content
Sign in to follow this  
b&s

Vlarem Info Belgie

Recommended Posts

Voor reptielen gelden volgens VLAREM momenteel volgende rubrieken en criteria:

 

9.2.b ) alle gifslangen en krokodillen, vanaf 1 dier: vergunningsplichtig, klasse 2;

 

9.2.c) alle andere niet in sub b ) vermelde dieren die door hun agressiviteit, giftigheid of gedrag een gevaar inhouden (schorpioenen, zwarte weduwe, enz.) vanaf 1 dier: vergunningsplichtig, klasse 2;

 

9.2.d) alle reptielen, andere dan deze vermeld in sub b ) en c): vergunningsplichtig, klasse 2 vanaf meer dan 30 dieren en meldingsplichtig, klasse 3 voor 30 of minder dieren.

 

Wat het gevaarrisico van slangen betreft, kan het volgende gesteld worden: bepaalde gifslangen zijn zeker gevaarlijk voor de mens en hun beet kan zelfs dodelijk zijn.

 

Wat wurgslangen betreft, kan gesteld worden dat volgens vroeger geraadpleegde deskundigen het merendeel van de 60 soorten van de familie der Boidae als ongevaarlijk te beschouwen is, omdat de meeste soorten kleiner zijn dan 2,5m. Enkel de grote reuzenslangen (vanaf 4m) kunnen door hun enorme kracht als potentieel gevaarlijk beschouwd worden en zijn in staat om een mens (kind) te doden door wurging.

 

Het houden van bepaalde slangen brengt wel degelijk (bij ontsnapping of menselijk falen) een gevaarrisico voor de mens mee en rechtvaardigt daardoor reeds een indeling als hinderlijke inrichting volgens het VLAREM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×