Jump to content

Recommended Posts

Ik doe dit op de volgende manier: Nog maar 2x in de week insecten voeren, en alle dagen bv. beginnen met reepjes onbespoten vers gesneden kropandijvie. Leg om het aantrekkelijk te maken er maar eens een paar paardenbloemkoppen erbij.

 

2012-03-10-014.jpg

 

paardenbloem.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baardagamen die op latere leeftijd moeilijkheden hebben met het eten van plantaardig voedsel is meestal te wijten aan het voedingspatroon die ze meekregen vanaf baby.

Hier krijgen de kleintjes na drie dagen dat ze het ei verlaten hebben iedere dag groenten voorgeschoteld.

Indien het mogelijk is kun je dit het beste aanbieden in de morgen zodat ze niets anders hebben totdat ze het dierlijk voedsel hebben, wel kan je er wat wormpjes doorheen mengen zodat ze bij het nemen naar de wormpjes ook groenten meehappen en zo er aan gewend raken.

Wat jouw baardagaam betreft deze zit ook nog in de groeifase en heeft dus nog zijn portie dierlijk voedsel hoog nodig voor de ontwikkeling en dus vasten dagen is moelijk in te lassen.

Wel zou ik proberen om eerst de groenten/fruit voor te schotelen met desnoods wat wormpjes doorheen en te wachten tot de late namidag voor het dierlijk voedsel.

Dit moet je wel volhouden en het na een paar dagen niet opgeven.

Groenten die meestal in de smaak vallen zijn andijvie, veldsla, rucola, paksoi, witloof......en je kan er ook wat stukjes fruit of paardebloem door mengen.

Succes ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×