Jump to content
Sign in to follow this  
Cindy010

Eindelijk Is Het Zover....

Recommended Posts

Mensen die menen dierenleed te bespeuren, kunnen vanaf 15 november alarm slaan via het speciale meldnummer 144. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft dat maandag laten weten.

 

Het meldpunt '144, red een dier' wordt ondergebracht bij het Korps landelijk politiediensten (KLPD).

 

Speciaal opgeleide politiemensen gaan de meldingen beoordelen en sturen indien nodig meteen het regionale politiekorps op een dier in nood af.

 

Ook kunnen ze een dierenambulance of gespecialiseerde diensten zoals de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) inschakelen.

 

De nVWA houdt zich vooral met dieren in bedrijven bezig, de LID met dieren als hobby.

 

Dierenleed

 

De ministeries van Veiligheid en Economische Zaken hebben afspraken gemaakt over de gezamenlijk bestrijding van dierenleed met de Dierenbescherming, de Federatie Dierenambulances Nederland en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde.

 

Dierenmishandeling

 

Het meldnummer is onderdeel van een centrum bij het KLPD dat ook onderzoek doet naar internationale illegale dierenhandel en verbanden tussen dierenmishandeling en andere strafbare feiten zoals partner- en kindermishandeling.

 

De bestrijding van dierenleed is belangrijk voor het huidige kabinet. De eerste 'animal cops' zijn in aantocht. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft per 1 oktober ook besloten zwaardere strafeisen wegens dierenleed te vorderen.

 

Tevens wordt voortaan een reclasseringsrapport gevraagd bij delicten met een sadistische inslag of in gevallen waarin sprake is van grote maatschappelijke verontwaardiging.

 

Bron: nu.nl

 

Groetjes Cindy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is goed om te horen! SPijtig natuurlijk dat er zo'n nummer moet zijn maar hopelijk worden de mensen die zulke vreselijke dingen doen met dieren dan wel gestrafd!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×