Jump to content
marvin

Tijdelijk Onderkomen

Recommended Posts

Ik wilde Marvin voorstellen het dier(tje) bij mij te laten komen.

 

Maar een mestonderzoek is voor mij een vereiste

 

En na het lezen van een ander topic van hem had ik daar mijn ernstige twijfels over.

 

Ik mag die vraag best stellen.

 

Dat iemand anders dan gelijk vind dat ik Marvin aanval vind ik erg overdreven.

 

Daarbij lees al mijn posts is die ik gescheven heb over de jaren.

 

Heb ik ooit iemand aangevallen?????????????

 

Dacht het niet.

 

Jammer dat er nu veel geschreeuw is en mensen kwaad zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi allemaal,

 

Ik denk dat we dit beter gewoon allemaal kunnen laten rusten.

 

Paula van dat mestonderzoek heb je zeker gelijk heb ik in eerder al aangegeven.

 

Gr Marc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste iedereen,

 

Ik zal iedereen die ook zijn/haar twijfels heeft, even de twijfels uit de lucht helpen.Toen ik Rossi 3 jaar geleden had aangeschaft, was hij zeer ziek, ik wilde graag een leguaan en had niet genoeg kennis om te zien hoe de staat van het dier was. Onder leiding van Anita heb ik in ong. een jaar Rossi zover gekregen hoe die nu werkelijk is!

 

Daarbij de vraag over zijn 'dikke' buik. Ten eerste gaat er gewoon iedere dag een bak voer doorheen bij hem. En ten tweede is Rossi niet de aller tamste leguaan en zoals op de foto te zien is, staat hij ook wat opgeblazen(van alertheid) op de foto, waardoor het lijkt dat het net Peter Beense is!

 

Tuurlijk snap ik de vraag over een mestonderzoek, maar vraag dit aub even persoonlijk de volgende keer. Je ziet de wormen idd niet in de stront rondzwerven, maar het gedrag dat de leguaan dan zou moeten vertonen is ook iets om dan rekening mee te houden!! En als ik zie dat Rossi momenteel in een super staat verkeert, dan is het verder aan de mensen die zijn/haar twijfels hebben.

 

Ik maak er verder helemaal geen problemen van, maar denk er de volgende keer gewoon even om hoe iets vermeld staat en waar je iets vermeld.

 

Gr. Marvin

Share this post


Link to post
Share on other sites
Het is niet alleen deze discussie er is altijd wel gezeur over iets. Laat iedereen gewoon in zijn eigen waarde en accepteer iemand zoals die is. Altijd maar die haat, nijd en afgunst. Het maakt het er echt niet gezelliger op. Zoals ik al zei gun elkaar het licht in de ogen, niet onder elke steen zit een vijand verstopt!!!!!!!!!!!!!!!

 

Heb het even helemaal gehad met al dat gezeur over de kleinste stomme kinderachtige dingen.

Hoi Cindy,

 

Komt helaas niet alleen op ons forum voor.

 

Gr Marc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klopt Marc, het komt op bijna alle forum's voor.

Iedereen heeft een andere manier van reptielen houden, dat zal altijd blijven.

Daarom zullen er ook altijd discussies blijven over wie het wel goed doet en wie niet.

We moeten er gewoon rekening mee houden dat het een forum is voor reptielen en niet voor ons ego.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nou ben blij dat er dan toch nog iemand is die er iets van snapt.  :D  het is niet alleen de posts. Ik kan er gewoon niet meer tegen. Je komt op het forum omdat je allemaal dezelfde hobbie hebt en ervaringen met elkaar wilt delen. Lekker elkaar een mes in de rug steken daar wordt je wijzer van. Maar dit is gewoon niet leuk meer....... Al die afgunst haat en nijd. Bahhh......... behandel elkaar met respect en gebruik de normen en waarden waarmee je opgevoed bent.

 

'' Als men van dieren gaat houden, leert men de mens kennen''

Ik zou zeggen ... welkom in de reptielenwereld ... het was eigenlijk altijd wel zo ... maar het wordt steeds erger en erger ... Ik denk dat (wellicht onbewust) een ieder er aan meedoet ....een ieder maakt wel eens een fout. Er zijn nou een keer meerdere wegen die naar Rome leiden ! Maar het wordt wel steeds minder leuk. Ik heb altijd een uitgesproken mening dus moet ik ook niet zeuren als mensen daar scherp op reageren en je een spreekwoordelijke "draai om je oren" krijgt. Echter zijn dreigmails e.d. tegenwoordig heel normaal en hoort het er kennelijk bij ... en dat terwijl je alleen een mening hebt ... erg triest ...

Helaas wordt het e.e.a. ook gevoed door een gebrek aan controle of persoonlijkheid van de moderators van een forum. Goede moderators kunnen het e.e.a. in de kiem smoren terwijl ze er soms (wellicht geheel onbewust) keihard aan meedoen.

Ik wil hiermee niet iemand in een kwaad daglicht stellen, het is gewoon een constatering. Ik bezoek al jaren een aantal fora, inmiddels mijd ik er steeds meer door een van de bovengenoemde redenen. Ook op mijn eigen forum gaat het soms mis ... en waarom .... ik denk dat Ryan de spijker op z'n kop slaat ...

 

We moeten er gewoon rekening mee houden dat het een forum is voor reptielen en niet voor ons ego.

@ Ryan : Een verstandige uitspraak en ik denk dat mensen zo ook een forum moeten benaderen ... dat is de enige juiste manier ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helemaal mee eens met ryans uitspraak en een gezonde discussie moet ook gewoon kunnen, maar wel op een normale volwassen manier zonder elkaar woordelijk kapot te maken of zoals sander aanhaalt bedreigingen. Triest gewoon!! Als we dan allemaal ons beste beentje voor zetten kunnen we het weer gezellig hebben onder elkaar. Ik ben er gewoon moe van. En heb de afgelopen dagen echt met de gedachten gelopen met forums te stoppen. Ben het gewoon zo zat!!!! Aan de andere kant heb ik wel zo iets van waarom zou ik mijn plezier laten vergallen door anderen. Dat zijn ze niet waard!!! Weet dat er altijd wel een paar rotte appels tussen zitten, dat is nu eenmaal de reptielen wereld. We zijn allemaal volwassen mensen en daar moet men zich dan ook naar gedragen. We zijn toch geen kleuterklas. Ohh de mijne zijn beter en mooier en ik heb er meer.... al die jaloersie, afgunst, haat en nijd. Waarom elkaar een mes in de rug zetten terwijl het zo gezellig en leuk kan zijn. Tenslotten deel je allemaal dezelfde prachtige hobbie.... waarom het slechtste in elkaar naar boven halen.....bah het komt me mijn neus uit gewoon!!!

 

@ jo ik begrijp het heus wel, maar soms kunnen dingen echt uit hun verband getrokken worden en daar baal ik dan zo van.

 

@ marc ik weet dat het niet alleen hier is het is overal. Wat ik zeg is ook algemeen bedoeld.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik ben er gewoon moe van. En heb de afgelopen dagen echt met de gedachten gelopen met forums te stoppen. Ben het gewoon zo zat!!!!
...

Zo ver ben ik inmiddels al ... ik post alleen hier nog maar en op mijn eigen forum de rest ben ik echt klaar mee !

 

al die jaloersie, afgunst, haat en nijd. Waarom elkaar een mes in de rug zetten terwijl het  zo gezellig en leuk kan zijn. Tenslotten deel je allemaal dezelfde prachtige hobbie....bah het komt me mijn neus uit gewoon!!

Helemaal mee eens ... het is heel simpel te verklaren ... mensen zijn met iets bezig wat ze (vaak) niet kunnen betalen .. en dan wordt de toon van de muziek ineens heel anders ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ging eerst niet reageren maar nu het toch wsat rustiger doe ik het toch maar.

Het klopt dat er zoveel jaloezie, concurrentie is... Ook de verschrikkelijke lage prijzen, mensen die kweken om te kweken en niet beseffen hoeveel onkosten het met zich meebrengt,... maakt het er niet makkelijker op.

 

Wij hebben ook schildpadden en voor zover weten gaat het er in de handel van de schildpadden eerlijker aan toe. Prijzen zitten ongeveer gelijk, er wordt geruild,...

 

Het is spijtig dat er woorden verdraait worden, kinderachtig gedaan wordt maar als ieder voor zich erop toe ziet van daar niet aan mee te doen en andere mensen toch te blijven helpen wordt het misschien niet zo'n chaos.

MAkkelijk gezegd natuurlijk h

Share this post


Link to post
Share on other sites

In grote lijnen zeker mee eens. Maar het ligt er ook een beetje aan hoe sommige mensen zinnen of woorden willen lezen. Het is erg makkelijk om sommige uitspraken verkeerd te begrijpen. Dit heeft denk ik ook te maken met hoe het taalgebruik is in andere delen van het land(en). Beetje rare zin maar ik bedoel hiermee dat iemand uit het zuiden iets anders kan intrepeteren dan bijvoorbeeld iemand uit het noorden van het land.

 

Anyway een beetje meer tolerantie zou geen kwaad kunnen.

 

We hebben het hier allemaal over het houden van reptielen en plezier in onze hobbie, op welke manier dan ook.

 

vr gr Arthur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oja, en dreigmails is inderdaad meer regel dan uitzondering. Maar dat zal er tegenwoordig ook wel bij horen. Vooral sommige oosterburen zijn daar erg bedreven in. Ook vanaf dat eiland in de noordzee komen er geregeld wat bij ons binnen. :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

DDI en 101dragons, (arthur en sander) menen jullie echt dat er dreigmails rond gaan???

Kunnen we daar geen topic over openen???

Echt belachelijk als dat zo is . . . die mensen moet je openbaar maken in een topic!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even voor de duidelijkheid!!!! In mijn geval zijn dit mailtjes vanuit Duitsland en Engeland en die hebben allen te maken met het staan op bepaalde beurzen. Verder ga ik hier geen aandacht aan besteden op dit forum en zeker niet in dit topic!!! Topic ging overigens over opvang voor Marvins dier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat iedereen nu wel zijn zegje heeft gedaan en dat het een en ander wel uitgeklaard is.

Het is inderdaad de taak van een moderator om er op toe te zien dat alles vlotjes verloopt en ieder in zijn waardigheid gelaten wordt.

Het is daarom ook dat ik een reglement opgesteld heb in verband met de topic's aanbod en vraag om enkel te reageren bij interesse.

Zoals dit nu gebeurde meende ik (of zach ik het misschien verkeerd <_< ) dat de vragen niet gepast waren om hier in een topic neer te plaatsen en het beter was om deze vragen en/of aantijgingen per PM te regelen.

Het is natuurlijk jammer dat wij steeds als de boeman worden aanzien, maar er moet toch iemand ingrijpen als men vind dat het de verkeerde kant opgaat.

Je kan natuurlijk de ogen sluiten en maken dat je bij iedereen goed in de markt ligt, maar Marvin is hier een evenwaardig lid zoals iedereen van ons en verdiend dan ook respect als het moet.

Nu vind ik dat het topic hier al genoeg vol met niet relevante post staat dat het beter is dat we het hier sluiten en dat Marvin dan een nieuw topic opent.

 

Groeten

Jo

Share this post


Link to post
Share on other sites
DDI en 101dragons, (arthur en sander) menen jullie echt dat er dreigmails rond gaan???

Kunnen we daar geen topic over openen???

Echt belachelijk als dat zo is . . . die mensen moet je openbaar maken in een topic!

Het is niet alleen sander en arthur daar ken ik er nog een paar van die bedreigd worden/werden via de mail. En dat gebeurd gewoon in ons eigen kikkerlandje. Door mensen die in nederland zelf wonen. triest heel tries en laag als je jezelf daar toe verlaagt. Dan ben je geen knip voor de neus waard.

 

 

@ jo het leven van een MOD gaat nu eenmaal niet altijd over rozen en zal je soms ook minder populaire dingen moeten doen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste mensen dit topic wordt nu gesloten.

Indien je meer wilt weten over de vraag van Marvin i.v.m. de opvang voor zijn leguaan, kan je hem steeds persoonlijk contacteren.

Indien Marvin wilt dat zijn vraag opnieuw in de kijker komt te staan, kan hij best een nieuw topic openen.

In ieder geval wens ik Marvin veel succes op zijn zoektocht naar een opvang.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×