Jump to content

hot-ice

Members
  • Content count

    1109
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by hot-ice


  1. ik zou een andere bodembeddekking gebruiken... ze kunnen er niet in graven of niets en het houd niet goed vocht vast :o

     

    probeer eens gewoon naar het bos te gaan en letterlijk een "blok" uit de graven zodat je precies net een stukje bos in het terra hebt(als je begrijpt wat ik bedoel) :rolleyes: ( zodat de grond lagen hetzelfde zijn, eerst bladeren, dan takjes, humus en dan grond)

     

    stukje mos is ook zeer leuk!


  2. mooie foto's, en de diadema's :cheer:

     

    hier doen ze het goed hoor! laten zich vaak zien, en hebben ze hun vaste bakje gekregen. Ik heb er alvast een schuildoos met veenmos in gelegt met de hoop voor een eileg... alleen gaan ze er steeds met zen 3'n in zitten :P sociale beestjes zo te zien!

     

    kun je me trouwens nog een zeggen hoe de kleuren van het mannetje eruit zagen? ik weet het al niet meet :huh: (en nog een tipje voor de kweek zou mooi zijn B) )


  3. Ik smeer mijn hout enkele keren goed in met vernis. en nooit problemen gehad.

    Een achterwand laat ik gewoon zo, tegelijm dus.

     

    Op de vraag over UV ga ik geen antwoord geven, loop een beetje achter op dit gebied <_<

     

    de dieren moeten gewoon niet rechstreeks in de lamp kunnen kijken. Als die lamp nu op ooghoogte hangt gaan er idd problemen ontstaan :angry:


  4. hey mijn vrouwtje kameleon is ziek, ze heeft mondrot, iemand ervaring mee?van dierenarts moet ik dagelijks bek schoon maken, met waterstofperoxyde op een watten staafje

    naspoelen met gezuurd water iemand ervaring mee?

    omdat dierenarts denkt dat ze long aandoening heeft valt er waarscheinlijk niks meer aan te doen, kan je een antibiotium kuur gewoon vragen bij dierenarts of kan je die ook ergenst anders halen wand hier heeft hij het niet overgehad en heb ik wel nodig,

     

    iemand tips?

     

    groetne ingel

    Anti-biotica kan je gaan halen bij de apotheker. Ik dacht dat dit voor bij mensen op voorschrift moest, zal dan bij dieren ook zo zijn :unsure:


  5. Ik heb lang een site gehad waar ik al mijn ervaringen op plaatste met de hobby. maar na een comuter crash waardoor ik al men gegevens verloor en ik de site ook niet van het internet kom recupereren ben ik dan maar opnieuw begonnen <_<

     

    Deze keer is exoshelter veel persoonlijker. vroeger gaf ik veel aandacht aan care sheets maar tegenwoordig kan je ze tog overal vinden!

     

    Met persoonlijker wil ik zegge dat ik via mijn site laat zien met wat ik bezig ben inverband mijn hobby(kweekverlsagen, projecten, ...) Ik begin ook steeds meer en meer dieren te houden waar men niet altijd even simpel aan informatie over geraakt, dus hier ga ik in de toekomst ook aandacht aan besteden met het maken van care sheets ;)

     

    Ik zou zeggen, ga eens kijken en geef me jullie mening :cheer:

    verwacht aub niet teveel, hij staat er pas sinds vandaag op :P

     

    PS: aan mensen die zelf een site hebben, stuur ma aub een mailtje zodat we links kunnen uitwisselen! Tommycaenen@hotmail.com

    Mijn banner kunnen julie alvast hier vinden: http://www.exoshelter.be/banner.html


  6. Zou u 2 soorten bij elkaar zetten?

    Luipjes zijn nacht dieren dus moet je er nacht dieren bij zetten

    (luipjes zijn mooi maar bijna nooit zichtbaar)

     

    Groetjes Tim B)

    wie zei iets van luipjes? :huh: er zijn ook nog andere soorten :P (je hebt wrs fout gelezen ofzo ;)

     

    Een hoek terrarium zeg je... Wel voor een leguaan of wateragamen zul je tog wel een heel grote hoek nodig hebben :unsure: ...

     

    Persoonlijk zou ik voor een subtielere dieren gaan, gewoo een stukje natuur in huis halen. Een tropisch terrarium met mooie planten enz(eventueel een waterval) en als het groot genoeg is kan je mess wel enkele soorten combineren. Ik ben vanplan zo iets te doen in de toekomst en dit zijn soorten die ik in gedachten had:

     

    -langstaart hagedissen

    -roodkeelanolissen

    -platstaartgekko's

    -wimpergekko's

    -...

     

    deze dieren kan je wel combineren en als je ze per trio koopt zul je zoiso nakweek verwachten wat ook mooi bijgenomen is!!

     

    anders zijn dagekko's ook zeer mooi :o

×