Jump to content

nia

Banned
  • Content count

    1863
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nia

  1. Hallo, ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Reign doet zijn ogen niet open, ligt maar een beetje de hele dag te slapen, eet niet. Wat kan er aan de hand zijn. Hij zit nu een week in de nieuwe bak, met Godzilla gaat het heel erg goed, zij is erg levendig. Wat me ook opvalt aan hem is dat zijn kinzak (ik weet niet of het zo heet), zo slap naar beneden valt. In de nieuwe bak is temp goed, hij heeft ook uv licht, alleen zit dat nu horizontaal ipv verticaal, zou dat het kunnen zijn. Help!!!
  2. GBF, ik heb niet gezegd dat jullie geen ervaring hebben, maar jullie hebben geen ervaring met het geven van kattenvoer aan baardjes, dat heb ik gezegd. LEES AUB WAT ER STAAT Prettige avond iedereen, mijn baardjes hebben zojuist gesmuld van hun 3 gangen-diner, kattenvoer, olvarit fruit en verse loslopende krekels Ik ga me maar eens aanmelden bij Lique op het forum, doeg!!
  3. waarom reageer je nu zo Anita, ik bedoel daar helemaal niks mee hoor, zijn jullie allemaal zo lichtgeraakt op dit forum, of zijn hier ook nog normale mensen bij. Jullie zeggen toch ook allemaal wat je wil, waarom mag ik dat dan niet. Je hebt het echt helemaal verkeerd opgevat, dat vind ik heel jammer. Ik wil je nog bedanken in ieder geval voor je goede adviezen en dat je Lique hebt gevraagd mij de oogzalf toe te sturen. Mensen toch, beetje eelt op de ziel kweken hoor. Niet zo serieus allemaal. We zijn hier om onze diertjes, toch niet om elkaar te kwetsen.
  4. Oh ja, nu ga ik mss een beetje flauw doen, maar zou er andijvie groeien in de woestijn? Ja dit is errug flauw, maar hiermee wil ik aangeven dat het allemaal niet zo zwart-wit is.
  5. Hoi Anita, je weet neem ik aan wat een patholoog anatoom doet? Die snijdt dode dieren open en kan dan precies zien wat er aan de binnenkant zit. Waaraan het dier dood is gegaan. Ze ziet dus heel vaak klonters zand in zo'n beestje zitten. Als je zoutzuur pakt en doet daar zand in dan verdwijnt het niet. Het maagzuur van een baardagaam is vele malen zwakker dan zoutzuur. Ik zeg niet dat dit voor ieder baardje geldt, Godzilla zag er heel schoon uit in bek en keelholte, maar Reign had de klonters al in zijn bek en keel zitten, en dat terwijl ie al een week niet gegeten heeft, en wel gedronken tijdens zijn badje. Die kerel hapt dus veel zand mee naar binnen. Marja Kik is iemand met veel ervaring, ik ga gewoon haar adviezen uitproberen, Lique is voor mij het bewijs dat het goed kan werken. Ik ben heel alert op de gezondheid van mijn dieren, ga naar de DA als dat nodig is, al mijn dieren die ik ooit heb gehad zijn op een paar uitzonderingen na heel oud geworden. Dus ik weet dat ik goed voor ze zorg. Iedereen mag vinden van Marja wat hij/zij wil. Ik zie het wel zitten met wat zij mij verteld heeft. Dus doe ik waar ik mij goed bij voel, als ik merk dat dit het niet is voor mijn baardjes, dan ga ik weer gewoon terug naar de oude manier. Het zou fijn zijn als ik hierin gesteund wordt door iedereen hier op het forum. Ipv de hele handel over me heen krijgen. Wie weet kunnen jullie met z'n allen nog wel iets van een tamelijke leek als ik leren, toch??
  6. Nou Marc, je slaat de spijker op zijn kop, jij geeft hiermee duidelijk aan wat ik bedoel. Altijd die betweterij hier op het forum, terwijl jullie geen van allen ervaring hebben met kattenvoer. Jullie denken altijd alles beter te weten, terwijl die ene die wel ervaring, langdurige ervaring heeft met kattenvoer, hele goede langdurige ervaring, mij meer en betere info geeft dan jullie allemaal bij elkaar. Daarbij, zijn het nog altijd mijn baardjes, en die insinuatie dat ik geen geld uit wil geven aan mijn baardjes, sorry hoor, maar die vind ik beneden alle peil. Ik was vroeger nooit allergisch voor rivierkreeft, sinds een paar jaar wel, als ik het eet en niet tijdig prednison krijg, stik ik. Daarmee wil ik aangeven, dat Reign wel tegen uv-licht kon, en nu niet meer. Ik heb geen zin om het nog eens uit te proberen, zeker niet omdat ik op tal van fora steeds weer lees over problemen met uv-licht. Nu heb ik mijn baardje gelukkig nog, want als ie blind was geworden, had ik hem moeten laten inslapen. Excuse me, als ik dan kies voor geen UV-licht, en ga voor kattenbrokken. Mocht het niet baten bij mijn baardjes, dan ga ik weer terug naar het ouderwetse voeren van levend voer, met alle vitaminepreparaten erbij, maar ik ga zeker deze manier proberen. En dan word jij kwaad, en met jou nog anderen. Jullie weten het allemaal toch veel beter, nou, wees dan blij met al die kennis, maar laat mij ook in mijn waarde. En als ik geen geld uit wil geven aan mijn baardjes, hoe verklaar je het dan dat ik gisteren ruim 2 uur in de auto heb gezeten (hij rijdt niet op water), en een vette rekening heb moeten betalen. Ik zorg heel goed voor al mijn dieren, maar ik blijf wel realistisch. En hou op over die bark, dat was mijn fout, ik had het verkeerd begrepen. Marja heeft het helemaal niet over bark gehad maar over corbo. Ik heb vandaag tal van mailtjes ontvangen van verschillende dierenartsen verspreid over het hele land, en allemaal zijn ze voor gebruik van kattenvoer bij baardagamen. En weet je wat ik ook nog ga geven vanavond, mmmmm Olvarit. Daar zullen ze van smullen hoor!! En nu ga ik mijn baardje zijn oogjes behandelen, en daarna dwangvoeren met kattenbrokken geweekt in water. Oh ja, nog een vraagje, wie bepoedert de krekels in de vrije natuur met kalk????
  7. Kolonisten Agaam

    Ok, dat is dan goed, dan weet ie idd waar ie het over heeft. Gelukkig maar, zelf een beetje dokteren kan gevaarlijk zijn
  8. Jongens toch, ik wist dat dit zou gebeuren. Luister, ze heeft me corbo aangeraden,ikke was zelf te snel en zei bark.Maar het is corbo. Lique, ik heb het al besteld, volgende week za haal ik het op. Zand gaat vandaag uit de bak, tot dat ik de corbo heb krijgen ze kranten onder hun lekkere kontje. Lamp is al verkocht, bij mij geen uv-licht meer. Ik geloof Marja Kik nu eenmaal, heb het her en der nog eens rondgevraagd, ook bij andere dierenartsen, en overal hetzelfde verhaal. Daarnaast ook nog bij de dierenspeciaalzaak gevraagd, van die aardige man een heleboel proefzakjes Hill's meegekregen, daar kunnen ze voorlopig op vooruit. Ieder doet het op zijn manier, ik hou mijn beesten goed in de gaten, ik ben niet voor niks gisteren met ze helemaal naar Nieuwegein geweest, wel een rit van 2 uur heen en weer. Iedereen mag van mij zijn eigen mening hebben, ik vertrouw Lique hierin omdat zij uit eigen ervaring spreekt. En daar gaat het mij om. En dan nog iets, natuurlijk willen voedseldieren verkopers niet dat je kattenvoer gaat geven, dat lijkt me logisch. Marc, niets ten nadele van jou,ik blijf bij je bestellen hoor, alleen zal het wat minder worden.
  9. Hoi Lique, er staat nu ook geen waterbak in mijn terra, ik doe ze een paar keer per week in bad, dus dat is geen probleem. Waar kan ik corbo krijgen? En gebruik jij speciaal kattenvoer, of kan ik ook kattenvoer uit de supermarkt gebruiken, waar al mijn katten heel oud mee zijn geworden en worden.... Geef je blikvoer, of week je harde brokjes? Reign had ook behoorlijk wat zand in zijn bekkie, en hij heeft al een week niet gegeten, zegt ook wel wat. Ik twijfelde nog over dat zand, wilde van de week nieuw gaan kopen, maar jouw berichtje brengt me daar toch weer vanaf. Bedankt voor je info en steun. Kattenvoer roept nogal wat reacties op bij de meesten hier, en daar heb ik niet zoveel aan. Dat iemand roept, ik ben het er niet mee eens en het verder niet onderbouwt. Of zomaar wat roept, terwijl hij/zij er zelf geen ervaring mee heeft. Jij hebt veel ervaring, en goede ervaring, daar heb ik wat aan. En dan idd geen gedonder meer met die lamp, want die arme Reign heeft mazzel gehad dat ie niet blind is geworden, en dan had ik hem moeten laten inslapen, want een blind baardje is niet te doen. Ok, als je me nog even wil doorgeven waar ik aan dat corbo kan komen, dan ben ik helemaal blij
  10. Kolonisten Agaam

    Hoi Hayco, klinkt erg raar allemaal. Ik zeg altijd maar, schoenmaker hou je bij je leest. Een dierenwinkel verkoopt dieren, geeft als het goed is goed advies. Als je beestje wat mankeert ga je naar de dierenarts. En idd, medicijnen geven zonder onderzoek te doen, fout, fout, fout. Als je zomaar medicijnen gaat geven, kan het helemaal fout gaan. Jij bent iig goed bezig, naar de dierenwinkel voor je spulletjes, beestje ziek, dierenarts.
  11. Hoi Hayco, ja het is altijd vervelend als het niet goed gaat met je beestjes, het zal wel een gedoe worden de komende week, want meneer is er absoluut niet van gediend al die heisa aan zijn lijf, maar ik heb vakantie,en mijn kinderen zijn thuis, dus die mogen me helpen. Idd, dat kattenvoer, leuk hoor. Ik heb elders op het net ook al gelezen dat er ook speciaal blikvoer is voor reptielen, maar dat dat hetzelfde is als kattenvoer, en kattenvoer is een stuk goedkoper, dus dan snap jij wel wat ik ga geven. En kattenvoer heb ik met 4 katten altijd in huis. Beschuit met muisjes, ik hoop en denk het niet. Reign ziet de sex niet zo zitten, Godzilla wel, maar alleen buiten de bak, en dan kan je ze goed in de gaten houden. Maar of hij houdt echt niet van sex, of hij is homo, in ieder geval, baby's zie ik op korte termijn niet komen. En dat is goed, want ik wil niet gaan kweken. Mochten er eieren komen dan ga ik die gewoon uitdelen aan de mensen op het forum.
  12. Kolonisten Agaam

    Verbazing alom!!! Een dierenspeciaalzaak die medicijnen geeft, volgens mij mag dan nog eens niet! Daar zou ik zeker niet blind op varen hoor, wat weet zo'n man/vrouw nu. Als hij zoveel verstand heeft van medicijnen en zo, waarom is ie dan geen dierenarts. Klinkt mij allemaal een beetje dubieus. En medicatie die gratis is...... heel vaag hoor. Hoe kan medicatie nu gratis zijn. Of betaal je daar onnoemlijk veel voor alle andere artikelen???
  13. Ik ga zeker Lique om advies vragen, ik sta altijd open voor suggesties, bedankt voor de tip
  14. Volgens Marja Kik is zand vaak een oorzaak van vroegtijdige dood bij een baardje, omdat het zand de boel verstopt en niet oplost in de maag. Zij noemde als alternatieven kunstgras (niet mijn voorkeur, zo'n groene mat) en bark. Nu heb ik even gegoogled, en zie dat bark vnl. gebruikt wordt in tropische terraria, en in verschillende groottes te krijgen is. Heeft iemand van jullie ervaring met bark, en is dat een goede of een slechte ervaring. En hoe maak je het schoon, zand zeef je natuurlijk, maar hoe doe je dat met bark?
  15. Hoi, dat trainen lijkt me vrij makkelijk te gaan hoor, want ik haal ze er regelmatig uit en dan zitten ze ook meteen te poepen, je hoeft dat dan volgens mij maar een paar keer te doen, en ze hebben het door. Het zijn hele slimme beestjes. Ze vertonen bij mij, net als bij die 2 van Wil, ook alleen maar buiten de bak paarneigingen, en dan ook alleen Godzilla naar Reign toe. Reign wil daar helemaal niks van weten, volgens mij is ie of a-seksueel of homo. Op vrouwen vallen doet ie in ieder geval niet, en Godzilla is toch echt een prachtig vrouwtje. Ik heb gisteren een beetje rondgesurfd op internet, en bark is er wel in verschillende formaten, van heel fijn tot grof. Ik ga dit weekend met mijn kids naar de Vogelkelder in Den Haag, ff rondsnuffelen, kan ik het ook allemaal eens in het echt zien. Maar ik ben niet van plan om het te nemen. Er schijnt ook iets nieuws te zijn op reptielengebied, dus daar wil ik ook even naar kijken. Ach ja, zo blijft een mens bezig....
  16. nou Angelique, ik denk dat je me ondertussen wel een beetje kent als iemand die niet zomaar blindelings doet wat iemand tegen me roept. Ik zal zeker goed de etiketten lezen van het kattenvoer, en dingen opzoeken als ik daar vragen over heb. En idd, kunstgras, no way. Lijkt me ook niet lekker liggen voor die beestjes. Kijk, als ik het over kosten heb, dan zeg ik dat omdat het mij persoonlijk heel erg fijn uit zou komen als ik de kosten iets kan drukken, maar de gezondheid van al mijn dieren staat bij mij voorop. Daarnaast is het een misverstand te denken dat nierproblemen bij katten voorkomen door het "slechte" voedsel. Als dat zo is zouden veel meer katten nierproblemen hebben. Het is een kwestie van aanleg, net zoals bij de mensen de ene mens nog nooit een blaasontsteking heeft, en de andere zowat iedere maand. Als je kat aanleg heeft voor nierproblemen krijgt ie die toch wel, je kan de aanmaak van kristallen die voor de problemen zorgen met de blaas verminderen door speciaal voedsel te geven, maar nogmaals, dat heeft niks te maken met de hoeveelheid zout die in de speciale brokken zit. Ik heb een kat gehad die vrij uitzonderlijk dit probleem al op hele jonge leeftijd had, dus al vanaf dat ie een jaar of 5 was op speciaal nierdieet moest. Die brokken waren behoorlijk zout, zouter in ieder geval dan de "gewone" brokken. Het heeft echt te maken met de samenstelling van bepaalde eiwitten. Die eiwitten zorgden ervoor dat de kristallen die in de blaas terechtkwamen als het ware vergruisd werden, zodat ze de blaas makkelijk konden verlaten. Daarnaast had het beestje (het klinkt akelig, vooral onder onze mannelijke lezers haha) een penisamputatie gehad, zodat de plasopening groter werd, en de te grote kristallen toch te blaas konden verlaten. Dit was sowieso nodig, ongeacht het speciale dieet dat hij had. Ik ga gewoon mijn baardjes het voer geven dat mijn katten krijgen, mijn katten zijn supergezond, hebben altijd dit voer gehad, op de ene kat na die dood is gereden toen ze net een jaar was, is er geen een kat bij mij overleden voor zijn 17 jaar. En mijn oudste kat is 22 jaar geworden (diegene nb met het nierprobleem), en ik heb er nu
  17. je hebt mij niet horen zeggen dat er geen zout in kattenvoer zit, maar de hoeveelheid zout is niet schadelijk, zowel voor kat als agaam. Daarbij, zoals eerder gezegd, week je het in water, het moet zacht worden. En door dat water ontzout je de handel. En een nierdieet heeft niet alleen met zout te maken. Ik heb een kat gehad die jaren op een nierdieet stond, daar zat wel degelijk zout in, het gaat bij een nierdieet vnl. om de samenstelling van de eiwitten. Het is al lang achterhaald dat nierproblemen op te lossen zijn met verwijdering van zout uit het voedsel. Ik weet dat als geen ander want tijdens mijn zwangerschap heb ik behoorlijk wat nierproblemen gehad. Mijn vraag toen, moet ik nu zoutloos, was overbodig. Allang achterhaald. Daar zit het hem niet in. Niet bij de mens, en niet bij het dier. Het maakt niet zoveel uit welke kattenbrokken je geeft, dus ze gaan gewoon mee met de katten. Eten wat de pot schaft???? Daarbij, op het moment dat een baardje gedwangvoederd moet worden, grijpen de meeste mensen naar kattenvoer, en dan zou het ineens wel goed zijn, en zodra ie zelf weer kan eten zou hij het niet meer mogen hebben??? Klinkt vaag hoor. Maar ja, iedereen heeft godzijdank recht op zijn eigen mening. Ik ben nog maar een tamelijke leek op baardagamengebied, en ik heb toch wel de neiging om iemand die ervoor gestudeerd heeft, en nb. zelf reptielen heeft, te geloven.
  18. Hoi Marc, zand verteert ook niet in de maag. De maag van een baardagaam bevat een zuur dat minder agressief is als bij de mens. Daarnaast mag je een proef doen met zoutzuur (behoorlijk zuur) met daarin zand. Dat zand zal niet oplossen. Maar ik ben het volledig met je eens, in de natuur is ook zand, dus ik blijf gewoon zand gebruiken. Ik neem niet alles voor zoete koek aan, zo'n nep grasmat moet ik al helemaal niet in mijn terra hebben. Ziet er ten eerste niet uit, en ten tweede lijkt het me een crime om schoon te maken. Nee, als ik zo'n grasmat erin zou leggen, laat ik ze ook meteen op voetballes bij de plaatselijke voetbalclub en zetten we er 2 doelen in
  19. Daar heb ik het idd over gehad met Marja, en zout is voor katten ook niet goed, dus er zit sowieso al weinig zout in kattenvoer. Daarnaast moet je ze altijd weken in water, en iedereen weet dat dat nu juist DE manier is om zout uit voedsel te krijgen, ieder soort voedsel. Dus zout is het probleem niet.
  20. Hoi Marc, het wordt ook geen bark, maar blijft zand. Ik heb hier ook nooit problemen mee gehad, en ik ken niemand met baardjes die problemen met zand heeft. Kattenvoer vind ik zeer geloofwaardig klinken, dus dat ga ik zeker proberen. Zoals gezegd, heb ik nu geen keus omdat ik moet gaan dwangvoederen. En dan gaat Godzilla gewoon mee. Ik heb hier al eerder de discussie over kattenvoer gevolgd, was er toen ook tegen, omdat ik er te weinig van wist, en gewoon mijn "gezonde verstand" volgde. Marja heeft mij gisteren een aantal dingen uitgelegd, die mij zeer logisch lijken, dus ik ga het gewoon proberen. Kattenvoer genoeg in huis. En ik heb de laatste tijd eens op andere fora rondgekeken, en ik ben echt de enige niet die problemen heeft met UV-licht. Het zou mij heerlijk zijn als ik die lamp niet meer nodig heb. Reign zijn oogjes zijn behoorlijk beschadigd, we hebben mazzel dat ie niet blind is geworden, dan was het zeker einde verhaal geweest. Ik snap het gedoe met al die lampen trouwens toch niet, ik zie door de bomen het bos niet meer. Als dat gedoe met D3 en kalk simpel op te lossen is door kattenvoer te geven, waarom niet? En dat mijn baardjes mooiere kleuren krijgen door onder UV licht te zitten, ach, dat maakt mij niet zoveel uit. Ik heb liever baardjes met minder mooie kleuren die gezond oud worden, dan baardjes met mooie kleuren die problemen hebben. En ik denk niet dat het een kwestie is van het ermee eens zijn of niet, ik denk dat bij ons allemaal de gezondheid van onze beestjes voorop staat, en hoe we dat bereiken maakt niet uit. Als je je er zelf maar goed bij voelt, en je dieren ook. Daarbij weten we allemaal dat het een dure zaak is al die voedseldieren, en het levend voer iets verminderen zou mij eerlijk gezegd niet slecht uitkomen.
  21. Die bark ben ik ook niet zeker van hoor, dus daar denk ik nog even goed over na. Maar dat kattenvoer moet ik nu toch gaan geven aan hem, want hij eet niet. En er zal toch wat in zijn maagje moeten komen. Makkelijk is het wel voor me, want ik heb 4 katten rondlopen, brokjes genoeg. Godzilla zal vrij makkelijk aan iets nieuws wennen, zij is nogal nieuwsgierig en probeert alles wel uit. Ik ga het gewoon proberen. Het zou in ieder geval een stuk schelen in de kosten, en als er levend voedsel op is, dan hoef ik niet in de stress te schieten. Kunstgras noemde zij ook, maar ik wil niet zo'n groene mat in mijn terra hebben, wellicht hebben ze dat ook in een andere kleur.
  22. Hey Welletjes, geweekte kattenbrokjes geven, is heel goed voor ze, maakt niet uit welk merk.
  23. Hallo allemaal, vraagje!! Ik ga vanmiddag om 18u met Reign naar Marja Kik. Nou moet ik nogal een eindje rijden, heen en weer, en ik wil ook bijtijds van huis gaan, ivm files en zo, hoe kan ik Reign het beste meenemen, zodat ie zo min mogelijk stress heeft, en warm blijft? De tip van Wil een tijd geleden in een koelbox met een kruik is een goeie, alleen....heb ik geen koelbox. Een kruik kan ik vandaag nog wel gaan kopen. Dus heel graag een paar goeie bruikbare tips, die ik vandaag nog kan realiseren!!
  24. Hoi Esma, het is goed afgelopen, kijk maar bij het topic van Reign. Bedankt voor jullie tips en jullie medeleven
  25. ja, ja, ben thuis. Alles goed gegaan, hij was wel een beetje boos toen Marja hem onderzocht, maar het is allemaal goed gegaan. Het zijn idd lasogen, heb 3 verschillende dingen meegekregen ter behandeling. Een oplossing om de oogleden van elkaar te weken, zoutoplossing om te spoelen, en geneesmiddel. 3x per dag toedienen. Morgen ff met rust laten, laten ontstressen, en zaterdag ermee beginnen, 7 dagen of langer. Ze had nog nooit baardjes gezien zonder parasieten, tot vandaag. Mijn baardjes zijn volkomen gezond, geen parasiet te bekennen. Reign is overduidelijk een man (wist ik al), Godzilla is een vrouwtje, wel moeilijk te zien, maar ze is een zij. Verder zagen ze er goed uit, ze was heel tevreden, vooral Godzilla is een levendig alert dametje. En Reign, ach die arme Reign, heeft veel pijn op het moment, en is sterk vermagerd, dus morgen beginnen met dwangvoeding, geweekte kattenbrokjes. Verder adviseerde ze me om 70 tot 80 procent van de voeding uit kattenvoer te laten bestaan, en daarnaast de beestjes snacks te geven bestaande uit groente, fruit, krekels, sprinkhanen, en ander dierlijk lekkers. UV-lamp weg, ik heb dus een nieuwe UV lamp te koop, wie hem wil hebben mail me maar even, ik kan hem opsturen, ik wil er wel een klein bedragje voor. Ik zal hem ook nog bij aangeboden zetten. Geen kalk met D3 meer geven, dat halen ze dan uit het kattevoer. Verder ook het zand uit het terra, Reign had nogal wat zand in zijn bek en keeltje zitten. Barq is een alternatief. Dus ik ga dit eens proberen. Verder is Marja een leuk mens, lekker druk, zeer begaan met de beestjes, gaf me duidelijke en heldere info, kan ik wat mee. Reign wordt weer helemaal beter, gelukkig maar. Winterdip heeft idd ook te maken met het lusteloze gedrag van hem, dus Jo, daar had je gelijk in. Slechte tijd voor een baardje om ziek te worden omdat door die winterperiode het ziektebeeld nogal vertroebeld kan worden. Jullie snappen dat ik ontzettend blij en opgelucht ben.
×