Jump to content

lique

Members
  • Content count

    268
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About lique

  • Rank
    Advanced Member

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.Dragonyard.nl
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    IJsselstein
  1. Hoi Marc, Dat bedoel ik hetzelfde, dat je idd vitamine indoor kan geven, en geen UV meer nodig zult hebben. En idd toen ikzelf net begon met kattenbrokken was het voor zieke of zwakke baardjes. Maar je blijft altijd leren, en zo ben ik later overgestapt om het als 'hoofdvoer' te geven. Zo vaak zit ik hier niet op het forum, dus niet alles wat ik deed kan door jullie gevolgt zijn tog? Maar goed, ik vind wel dat we genoeg gediscuseerd hebben. Ieder zijn/haar mening. Verder wil ik hier ook niet in betrokken worden, ik ben het alleen met Marja eens. En dat is mijn goed recht, en daar geef ik mijn mening over. Ik kan verder alleen maar zeggen, dat jullie advies ook goed is, maar ook daar zal vast niet iedereen het mee eens zijn. Gelukkig maar, want anders waren we allemaal hetzelfde. Ik heb geen hardfeelings, maar wilde gewoon mijn mening geven, meer niet. Ik ben alleen in dit topic gekomen vanwege een tube zalf, maar de omstandige heden zijn erg opgelopen. Ps, mochten er negatieve dingen over Marc of over reptie-farm op ons forum terecht komen, zal ik onmiddelijk dat soort berichten verwijderen. Daar hou ik nl niet van. Dit is een goed forum, en ik heb geen negatieve gevoelens over dit forum of over Marc. Ik hoop iig dat ik dit topic goed afsluit.
  2. Ik heb zelf ook nooit bespaard op kosten voor een baardje hoor, zeker niet wat voeding betreft. Daar ben ik heel makkelijk in, als je geen kosten wilt maken voor je dier, moet je er geen 1 nemen. Daarom kocht ik dus ook idd altijd een kwalieteit kattenbrok, idd van Hills senior, of nature's best. Een zakje van 300 gram kost ook al gauw 3 a 4 euro. Maar goed. Ik volgde dus wel de adviezen van Marja op, en ook ik gaf mijn baaden tussen door gewoon krekels of sprinkhanen of een ander levend insect. Ik wilde niet dat mijn baardjes 'lui' werden, doordat ze kattenbrokken aten, het is tog altijd leuk om je dier te zien jagen. Om dat te doen, liet ik nog wel eens maden ontpoppen tot vlieg, en liet een partijtje vliegen los, gewoon voor de lol, en een vlieg bevat geen voedingswaarden. Maar goed, de 1 doet het zus de ander zo, en ieder kiest voor een verzorging die het beste bij jou past. Maar dat wil niet zeggen dat de 1 het dus beter doet dan de ander. En ik zeg niet dat jij GBF of Marc Marja de grond intrapt, maar wel Anita, met haar manier van 'Mevrouwtje katten voer' of dat Marja maar een patholoog anatoom is. Het is heel duidelijk dat marja een gespecialiseerde reptielen arts is, en mss daarnaast ook patholoog anatoom. En als iemand zo over Marja praat, vind ik dat ze de grond in wordt getrapt. Marja heeft wel meer kwaliteiten, ze is vanaf haar 10 jaar al bezig met reptielen.
  3. Mijn ervaring met katten voer, is gewoon goed. Je kan het overal verkrijgen. Tuurlijk zijn er ook brokjes voor baardjes, maar die zijn gelijk een stuk duurder, en verscheelt ook niet zoveel van kattenbrokken. Net zoals bv kalk, dit kan je ook kopen speciaal voor baardjes, maar je kan ook bv sepia gebruiken (wat voor vogels is) is ook een stuk goedkoper, dat de reptielenkalk, of vitamine, kan je speciaal reptielen vitamine kopen, wat ook weer duurder is, maar je kan ook druppel van davitamon gebruiken, wat net zo goed is, maar dat is voor kinderen. Zo zijn er zoveel dingen die ergens anders voor bedoelt zijn, gebruiken voor baardjes. Net als bv nutribird, dat is ontwikkelt voor baby vogels, maar baardjes lusten het ook graag en daar zit ook van alles in. Wat de corbo betreft, ik heb er geen onderzoek na gedaan of het verteerd in de maag of niet. Maar het zal wel degelijk verteerbaarder zijn dan zand, of mss gedeeltelijk verteerbaar, en komt het via de ontlasting er weer uit. Net als je je baardje (heb ik het wel over een volwas baardje) een muis geeft, de muis wordt bijna geheel verteerd, en komt er ook weer via de ontlasting uit. Maar waar ik zo'n hekel aan heb, is dat vaak mensen over de werkwijze of de adviezen van Marja de grond in trappen, terwijl Marja hier niet op het forum zit, en dus geen weerwoord kan geven. Marja wordt hier totaal de grond ingetrapt, maar als 1 van jullie dieren ziek is, dan mag ze wel adviezen voor het dier geven, of iig klaar staan. Een beetje respect mag men tog wel hebben voor Marja, ze is gewoon een goed mens, en zeer begaant met 'de dieren. Ik kom al jaren bij d'r, en veel met 'opknap' baardjes ben ik bij d'r geweest, bijna alle baardjes zijn door haar weer genezen, of er iig bovenop gekomen. 1 baardje is in al die tijd overleden, maar die was ook al bijna niet meer te redden. En tuurlijk hoef je het nooit helemaal met iemand eens te zijn. Ik gebruikte altijd corbo, en Wil, ook een member van hier, gebruikt weer wel kunstgras. Ieder zijn eigen keus. Jullie, of de meeste van hier gebruiken zand, moeten jullie zelf weten, ik dring mijn mening niet aan iemand op, ik laat de mensen gewoon in hun waarde, en een mening geven mag. Maar trap niet iemand de grond in, zonder dat zij zichzelf kan verdedigen.
  4. Het groeit natuurlijk niet in de woestijn, daar zijn we het allemaal over eens. Maar iemand vertelde mij eens, dat baardjes daarvoor naar een boerderij vertrekken, waar het op het land groeit??????? Maar goed, we kunnen nu wel geinen enzo, maar Christel je moet doen wat jou het beste lijkt. En betweters heb je helaas overal. Dat is ook zo leuk aan discuseren vind ik. Maar je bent vrij om te geven wat jij wilt. Ik moet wel zeggen, dat ik nooit zulke discussie heb gehad op zoeizo mijn forum of andere forums. De mensen weten dat ik altijd geod voor mij dieren heb gezorgt en nog zorgt. (ps, mijn poezenbeest is trouwens 25 jaar geworden op wiskas voer)
  5. Wat ik nog eventjes kwijt wilt, gecko pap is tog voor gecko's ontwikkelt??? Nitribird tog voor baby vogels???? Dat is dus wel goed maar katten/hondenbrokken dus niet. Nu snap ik het eventjes niet meer??? Leg het me eventjes uit alstublieft.
  6. @ Mark, ik heb van jou ook wel eens gelezen dat je ook gewoon indoor vitamine kan geven. Via brokken kan dit ook heel goed, ik kan ook alleen maar mijn ervaring geven, niets meer en niets minder. Ik heb jaren corbo, of eigenlijk was het micro mais, gebruikt, en nooit ergens last van gehad, mss verteerd het niet, maar het leid iig niet tot een verstopping zoals zand, ze poepen het iig wel uit. Er zitten veel mensen hier op het forum, de 1 doet het zo met de baardjes de ander zus. Zelf heb ik gewoon gekozen voor het geen het beste bij mij paste, en daar moet men het gewoon mee doen. Ieder verzorgt zijn dieren op hun eigen manier, en onze liefde voor onze dieren blijft even groot. Wat een leuk voorbeeldje is, mijn hond, terveurense herder, mag bv geen gekookte aardappels, of zuivel producten, schijnt slecht te zijn voor hun vacht. Mijn hond is echt een kliko en vreet alles en krijgt van alles, en nooit ergens een probleem mee gehad. Dit noem ik maar als voorbeeld, het 1ne baardje is de andere niet. Het 1ne baasje is ook de andere niet. Katten of hondenbrokken zijn ontwikkelt voor honden of katten, maar mijn muizen doen het er ook heel erg goed op. Medicatie, voor reptielen worden ook gebruikt voor vogels of zoogdieren. Met andere woorden, je kan eigenlijk wel van alles gebruiken tot op zekere hoogte. En kat/hondenbrok is in iemand anders zijn ogen niet voor reptielen, maar wie zegt dat het daarom ook niet voor reptielen gebruikt kan worden???? Mijn ervaringen zijn altijd heel goed geweest. Zelfs me gerbils en afrikaanse dwergjes doen het er goed op. Maar ik zeg altijd, kies de methode waarvan jij vind die bij jou past en waarvan jij denkt dat het goed is. Marja is gewoon een hele goede arts, die weet meer dan jij en ik bij elkaar van reptielen.
  7. @ Anita, ik heb jaren lang kattenvoer gebruikt voor mijn baarden, en ze deden het er prima op, ook mijn nakweek kreeg kattenbrokken, en deden het er ook altijd zeer goed op. Tuurlijk adviseerd Marja dat al jaren, als het goed is waarom zou ze het veranderen????? Christel is of zou echt niet de 1nige zijn die het gebruikt, en het als hoofdvoer zal gebruiken. Ik heb dat ook altijd als hoofdvoer gebruikt. Ook heb ik es navraag gedaan bij een ander die veel van reptielen en baardjes weet, ook hij is het ermee eens dat het zeer goed dieet is om katten/hondenbrokken te gebruiken voor baardjes. Daarbij, als jij Marja niet goed genoeg vind, waarom ga je dan naar haar toe, je kan tog ook bij de universiteit in utrecht terecht????? Tog ook raar dat bijna alle reptielen artsen, om raad vragen bij Marja, als ze er zelf niet uitkomen. @ Christel, ik denk dat bark een vergissing is, want dat zal Marja nooit adviseren om dat als bodembedekking te gebruiken, voor baardjes.
  8. Hoi, Ik gebruikte altijd dit. Dit is te verkrijgen bij een betere dierenspeciaalzaak, en anders kunnen ze het wel bestellen. Ik gaf de baardjes altijd het harde brokken voer (weken in water)van Hills nature's best, voor baardjes is dat nog betaalbaar, maar voor 4 katten wordt het een beetje duur. Ik gaf ze het standaard 3 a 4 keer per week. En tuurlijk verschillen de meningen hierover, maar wie weet het nou beter???? En gespecialiseerde reptielenarts, of een kweker/hobbyist? Vaak geven de mensen er al een oordeel over, terwijl ze het niet eens geprobeerd hebben, of er idd geen ervaring mee hebben. En meningen mogen verschillen, daaruit kies jij gewoon voor jezelf, wat het beste bij jou past.
  9. Hahahaha wat sex betreft, moet je het ook eerst ff voordoen, Christel.
  10. Hoi, Ik zou het zand vervangen door corbo, of een ander mais product. Mochten ze dit binnen krijgen word het weer verteerd, en poepen ze het uit. Zelf heb ik het jaren gebruikt en ging altijd goed, ik was er zeer tevreden mee, en het stond ook mooi. 1 nadeel, geen water in de bak gebruiken want dat mais product kan schimmelen. Een keertje sproeien kan heus wel, maar een waterbak (waar ik tog tegen ben) is niet te doen, op mais bodem. Zand welke dan ook lost nooi op in de maag. Ik ken zat mensen die al een baardje zijn verloren, omdat ze verstopt zaten met zand. Jaren is het goed gegaan totdat..... Zelf heb ik ook mijn baardjes jaren met kattenvoer gevoerd, mijn dieren zijn altijd harstikke gezond gebleven. Idd geen UV lamp meer, en geen geklooi met poedertjes of druppeltjes vitamine en kalk. Mijn baardjes heb ik allemaal over gekregen op de brokken, ook opvang baardjes, of opknap baardjes kreeg ik allemaal over. Jij kan bepalen wat jou dier moet eten. Ik hoor vaak mensen zeggen, dat ze liever geen kattenbrokken gebruiken, tot dat ze met een ziek baardje bij de DA komen, dan proberen ze het tog. Het dier sterkt er van aan. Of mensen geven wel brokjes als een vrouwtje zwanger is of net bevallen, waarom dan wel??? Denk ik dan. Brokken is een harstikke goed dieet.
  11. Marja krijgt heus wel wat ontlasting uit hem hoor. Das zo handig mens met reptielen. Dat het koud is in de oto is niet zo erg, tocht is veel gevaalijker. Voor dat je vertrekt zou ik ze een uur van te voren al uit het terra halen, dan is het warmte verschil van ter naar oto ook niet zo groot. Als ze maar niet onder de 15 graden komen, kan het weinig tot geen kwaad. Tjaaaaah en Lique is op meerdere fora's actief.
  12. Zorg iig wel dat het niet TE warm is, en hou het donker voor hem. Koel en donker, betekens slapen, slapen betekend weinig tot geen stress.
  13. Voordat je opnieuw de zalf aanbrengt, zou ik wel eerst het oogje schoonmaken met uitgekookt water. Dit kan nooit geen kwaad.
  14. Hoi, Ben blij dat de zalf nog voor de kerst binnen is gekomen. Lees wel ff goed de gebruiks aanwijzing op het doosje, de rest wijst zich vanzelf. Ik hoop dat de zalf zal weken voor hem/haar. Iig veel succes.
  15. Laat me ff weten of je vandaag de zalf heb gekregen, ok
×