Jump to content

Kannegieter

Members
  • Content count

    633
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Kannegieter


  1. Ik gebruik zilverzand, nadat ik speelzand had gebruikt. Speelzand heeft als nadeel dat het een hoekige structuur heeft, waardoor het makelijk in de darmen kan ophopen, wat verstoppingen tot gevolg heeft. Nu gebruik ik zilverzand wat een rondere structuur heeft en ook fijner is. Door deze eigenschappen hebben mijn baardjes geen verstoppingen meer gehad.

     

    Grts Martin :)


  2. Hallo allemaal,

     

    daar ben ik weer eens. Ik ben de laatste maanden heel erg actief voor de RoParun, waardoor ik weinig tijd heb om te discuseren op fora.

     

    Maar goed ik heb weer een paar vragen.

     

    Mijn vrouwtjes baardje is nu ongeveer 11 maanden oud, en is een aantal keer bij haar mannetje aan de overkant wezen kijken. Ik heb ze nooit betrapt op paring, tenzij ze een kamer hebben genomen, en ik het effe gemist heb. Nu is het zo dat ze de laatste tijd veel in haar grotje zit, en dan bedoel ik ook echt uren. Eten doet ze, wel alleen minder groenvoer. Haar krekels en sprinkhanen blijft ze besluipen. Verder maakt ze geen ongezonde indruk.

     

    Mijn vragen:

     

    # Veranderd het eetpatroon van een zwanger baardje?

    # Trekt een zwanger baardje zich terug in een koele donkere omgeving?

    # Denken jullie ook dat de mogelijkheid bestaat dat ze toch zwanger is naar aanleiding van de genoemde symptonen?

     

    Grts Martin :)


  3. bij deze let ik heel goed waar ik mijn sprinkhanen haal
    Helaas kan je vanaf de buitenkant niet zien welke voedseldieren besmet zijn en welke niet. Al vind je je voedselleverancier nog zo goed, het kan altijd een keer voorkomen.

     

     

    Het valt mij op dat vrijwel iedereen preventief onderzoek laat doen. Heel jammer maar dat geloof ik niet. Ik denk dat veel mensen bang zijn om te vermelden dat ze het sporadisch doen wanneer ze de boel niet vertrouwen. Ik zelf doe ook zo'n 4x per jaar mestonderzoek, maar dan wel alleen wanneer ik de boel niet vertrouw. 4x per jaar lijkt mij voldoende, en doe ik het dus niet meer preventief.

     

    Grts Martin :)


  4. Flagyl voor de kleine Baardagaam (130gr.) 1x daags 0,15ml gedurende 1 week.

    Flagyl voor de grote Baardagaam (310gr.) 1x daags 0,3ml gedurende 1 week.

     

    Panacur 2,5% voor de kleine 1x daags 0,5ml gedurende 2 dagen, en na 10 dagen herhalen.

    Panacur 2,5% voor de grote 1x daags 1ml gedurende 2 dagen, en na 10 dagen herhalen.

     

    Tussen de Flagyl en de Panacur behandeling moeten een paar dagen zitten.

     

     

    De Amoeben zijn zulke vervelende dieren, dat zelfs de krekels die van de poep van de baardjes eten dood neervallen.

     

    Grts Martin :)


  5. Het is inderdaad zoals ik al dacht Gastro-enteritis. Bij mensen beter bekend als buikgriep. De DA schreef mij een week kuur Flagyl voor, voor beiden dieren. Ook werden wormeieren geconstateerd, welke ik ga bestreiden met een kuurtje Panacur.

     

    Al met al zouden mijn baardjes de komende week al op moeten knappen. Een aantal dagen nadit geef ik voor de eerste maal Panacur.

     

    Weet iemand hoelang Panacur en Flagyl houdbaar is?

     

    Grts Martin :)


  6. Hallo,

     

    ik vermoed dat mijn twee baardjes last hebben van Gastro-enteritis. Een ziekte veroorzaakt door de entamoebe Invadens. De symptonen van mijn baardjes zijn:

     

    #slijmerige (met belletjes), wit/grijze, stinkende ontlasting.

    #uitbraken van bijna complete onverteerde moriowormen.

    #geen eetlust.

     

    De kleur van beiden Agamen is wel goed, al valt het mij wel op dat het mannetje vrijwel constant een zwarte baard heeft.

     

    Herkent iemand deze symptonen? Zo ja, hoe te handelen?

     

    Vanmiddag heb ik een afspraak met de DA in Schiedam. Ik ben benieuwd wat de uitkomst hiervan is.

     

    Grts Martin


  7. Het was super!!!!!!

     

    We zijn 's avonds om 20.06 uur gestart met de eerste loper. De eerste paar honderd kilometer ging zonder problemen. Totdat de vermoeidheid echt toe ging slaan, en de eerste blessures zich gingen aanmelden (we waren inmiddels al wel gevorderd tot Antwerpen-haven Noorderlaan). We haalden de opgegeven 12 km/u niet meer, en de verwachte finishtijd van 16.00 uur zouden we niet meer kunnen halen. Bij de volgende honderd kilometer stop (krammersluizen), bleek dat we weer wat inliepen.

     

    Vanaf Rotterdam Langehorst kruising Slinge, ben ik mee gaan lopen (8 km). Dat deed ik omdat we bij de Daniel den Hoed kliniek rode rozen uit zouden gaan delen. Dat hebben we dan ook gedaan, al waren de meeste kankerpati


  8. vandaag 2 bakjes sprinkhanen voor 10 euro waarvan voor 5 euro dood was!!!!! :o Voor dat geld kreeg je er dan zeker ook wel een Parelhagedis bij!! Asociaal!! Vooral nooit meer kopen bij die bloedzuigers!! Al was dat al je bedoeling begreep ik. ;)

     

    Grts Martin :)


  9. Ik sproei inderdaad in mijn terrarium, ik moet daarbij zeggen dat het hout gespaard blijft, al kan ik me zeer goed in je argument vinden. Ik neem deze tip zeker mee.

     

    Ik heb mijn hout nu gekookt (althans in gekookt water laten staan voor een paar uur). Megelijk dat ik het hout nu nog in de magnetron ga zetten. Of het helpt? De tijd zal het leren.

     

    Grts Martin :)


  10. Ik zag tot overmaat van ramp steeds een vliegend insect met een lange angel door mijn terra vliegen. Hij leek ook mijn baardje aan te boren. Ik drukte hem dood, maar er volgde er meer. Nu blijkt dat er ook gaten in mijn druivenhout zijn bijgekomen. Het blijkt dus dat er houtlangpootmuglarve in mijn druiven hout zitten. Heeft iemand hier over tips of wellicht ervaring mee?

     

    houtlangpootmug

     

    Spanwijdte 30-40 mm, juni-juli.

     

    Kenmerken

    Mannetje met gekamde voelsprieten en geelbruin of zwart achterlijf. Vrouwtje (208 4 g) met sterk glanzend, bijna rood achterlijf, dat telescopisch uitschuifbaar is.

     

    Voorkomen

    In vochtige bossen. Lokaal algemeen in Nederland en Belgi

×