Jump to content

Samida

Members
 • Content count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Samida

 • Rank
  Newbie
 1. Ik ben van de week bezig weer geweest met mn mannetje (tenminste dat dacht ik) Blijkt dat ik het vanaf het begin goed had en dat Jesse een mannetje is en de andere Eloisse een vrouwtje. Van de zomer zeiden ze bij de Vogelkelder dat ik 2 mannen had en dat blijkt dus toch een vrouwtje en een mannetje te zijn. Het mannetje had ik aan vrienden weggedaan en het vrouwtje had ik zelf gehouden. Nu dacht ik vd week nog dat ik een mannetje had dus ging ik op zoek naar een vrouwtje. Ik had mn man meegenomen naar het vrouwtje maar het vrouwtje ging het niet worden. Ik naar de Intratuin waar ik regelmatig kom om te vragen of zij aan een vrouwtje kunnen komen. Kijken ze naar mijn baaragaam zeggen ze dat ik een vrouwtje heb en dus geen mannetje........... Ik bij de vrienden van mij gekeken of de andere baardagaam van mij (die bij mn vrienden) een mannetje of vrouwtje is. Dat is wel een mannetje. Ik heb de man een paar dagen nu weer bij mn vrouwtje gezet maar het is weer alleen bijten in de nek en staart dus gaat hij weer terug naar mn vrienden. Nu heb ik een vraagje of iemand toevallig een vrouwtje weet of een over heeft van ongeveer een jaar voor mijn vrouwtje. Ze is licht van kleur (zie foto) en ik zou ook graag een lichte erbij willen. Ik hoop dat iemand mij hierin kan en wil helpen.
 2. Gedrag

  Oke duidelijk. Hij gaat telkens voor de ramen vh terrarium lopen en dan ertegen aan net zolang dat ik het terrarium open doet zodat hij eruit kan. Vandaar dat ik het terrarium open doet en dan gaat hij eruit. Het terrarium is 1.30 breed dus echt klein ook niet. Ik zal hem dan maar vaker in het terrarium houden.
 3. Gedrag

  Als hij rond loopt in de woonkamer. Dan gaat hij onder een speaker liggen op de plavuizen hij is dan echt ijskoud.
 4. Gedrag

  Hartelijk bedankt voor alle reacties en adviezen. Ik was al aan het rond kijken voor een vrouwtje maar dat laat ik nu nog wel even zitten. Laat mn man maar even bij komen nu zo alleen. Ik was alleen bang dat hij alleen zou zijn. Maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn. Ik laat hem uit het terrarium om hem rond te laten lopen en hij komt dan ook wel bij mij zitten daar ben ik erg blij mee. Alleen blijft hij ook vaak in een hoek zitten op de grond en dan is hij helemaal ijskoud, is dat nog iets waar ik me zorgen om moet maken? Ik warm hem dan op met mn handen en zet hem onder de warmte lamp om hem op te warmen. Van de winter gaat de vloerverwarming aan dus dat zal hij dan wel lekker vinden.
 5. Gedrag

  Ik heb bevestiging gekregen van Marja Kik dat ik 2 mannetjes heb (snik snik). Hieroor heb ik een keuze moeten maken door er 1 weg te doen. Blijkt dat nieuwe vrienden er een willen hebben. Jesse gaat komende zondag met terrarium naar zijn nieuwe huis toe. Ik baal echt wel maar gelukkig kan ik hem blijven zien. Nu heb ik een vraagje; Sonic is nu bijna 10 maanden oud kan ik al een vrouwtje bij hem plaatsen of zal ik eerst een tijdje wachten en dan kijken voor een vrouwtje of kan een mannetje ook goed alleen blijven??? Hij heeft een terrarium van 1.30 breed dus ruimte zat.
 6. Gedrag

  Bedankt voor het filmpje dat was heel herkenbaar. Alleen bij mij doen ze wel wat drukker. Ik zag een lijst met diverse da in Zuid Holland en ik ga daar een afspraak bij maken. Dat zal worden na mn vakantie. Ik heb mn glazen terrarium meegenomen naar de camping zodat ik mn baardjes mee kan nemen en dat niemand anders zo voor ze hoeven te zorgen. Alvast bedankt voor de tips.
 7. Gedrag

  Jammer dat ik niks heb gehoord van iemand. Ik zit er nog steeds mee. In het terrarium gaat het goed maar erbuiten lopen ze rondjes achter elkaar aan en bijten ze in de staarten. Ik heb nog geen wondjes gezien dus of het speels is weet ik niet. Kan iemand aangeven wat het betekend als er er op zn buik gaat liggen en de voorpoten optilt en dan trilt met deze voorpoten. Ik hoop dit keer wel wat te horen
 8. Baardagamen!

  Ik zit met tranen in mn ogen het verhaal te lezen. Onbergijpelijk dat mensen dieren nemen en er dan niet voor zorgen. Je krijg er ook zoveel voor terug. Heel veel sterkte met het verlies en veel leifde voor de anderen
 9. Vandaag had ik beide baardagamen op de grond gezet in de woonkamer. Jesse zette een baard op en ging achter Eloisse aan. Hierdoor had Eloisse ook een grote baard en ging achter Jesse aan. Bijten deden ze niet echt maar dat ze een beetje rondjes achter elkaar gingen lopen en toch een beetje agressief vond ik niet leuk. Ik heb ze beide weer in het terrarium gedaan en daar gingen ze naast elkaar op een steen liggen. Nu weten we we wel bijna zeker dat het 2 mannen zijn (DA Vogelkelder wist het alleen niet echt zeker) en zijn ze nu 7 maanden oud maar dit is voor het eerst zo'n raar gedrag. Toch blijf ik twijfelen of Eloisse een jongen of een meisje is. Als ik het boek erbij hou dan denk ik toch een meisje. Stel dat het wel 2 mannen zijn zou ik dan kunnen ruilen met iemand voor een vrouwtje
 10. Ik ben bij de Vogelkelder in Den Haag geweest bij de reptielenarts daar Maja Kik in Nieuwegein afwezig was. De da heeft bevestigd waar ik al bang voor was dat ik dus 2 mannen heb. Ze kon niet aangeven waarom Jesse zoveel kleiner nu is dan Eloisse maar dat ik hem apart eten moet geven anders eet de andere alles op. Ook ga ik bij hun nog opnieuw een mestonderzoek laten doen daar zij er meer verstand van hebben dan een gewone da. Het gaat op zich nog steeds wel goed zo met zn 2en want ze vechten niet en ze hebben al hun tenen nog. Ook liggen ze soms bij elkaar. Misschien heeft iemand tips waaraan ik kan herkennen als de een de nader pest. Ik zit momenteel veel thuis en ik heb niks van vechten e.d. gezien.
 11. Hallo, Het gaat beter met Jesse. Hij laat zich weer vaker zien en zit nu ook samen met Eloisse op de boomstronk. Kan ook zo zijn dat ik de kurk achterwand uit het terrarium heb gehaald en een nieuwe achterwand heb gemaakt. De nieuwe wand loopt niet helemaal door naar boven en nu liggen ze soms op de rand boven aan vlak bij de warmte lamp. Echt heel lief. En het voordeel dat het kurk nu weg is is dat de krekels daar ook niet meer kunnen verschuilen. Nu moeten ze achter de krekels aan wat een leuk gezicht is.
 12. Snel Een Foto

  hallo mensen van reptie-farm Ik heb snel een foto van een baardagaam die aan het zwaaien is het is voor mijn spreekbeurd die ik op 26-4 heb dus ik heb hem vanavond al nodig en op google afbeeldingen staat ook niks. van michael [ zoon van samida ]
 13. Ik heb ze tot op heden nog niet zien vechten of lelijk naar elkaar zien doen. Nu zitten ze ook samen op de boomstam naast elkaar.... Ik kijk het nog even aan en laat in de tussen tijd controleren of het echt 2 mannetjes zijn ik kan er echt niet een weg doen. Ik denk er aan om ze dan wel beide te houden maar dan 1 mannetje in het glazen terrarium die ik heb van 1 meter breed en dan in het nieuwe terrarium een mannetje samen met een vrouwtje want die word 1.40 breed.
 14. Ik ben nog maar eens goed naar mn kindjes gaan kijken en ik ben bang dat ik 2 mannetjes heb. Vandaar dat Jesse waarschijnlijk ook wat minder gaat omdat Eloisse dominant is. Ik kan er echt geen een weg doen maar wat ik nu moet doen.....???? Mijn vriend zegt al geen 2 terrariums te willen ik weet het echt even niet ..........
 15. Minder Aanwezig

  Heel veel sterkte toegewenst. Een leven met veel pijn is geen pretje. Bedankt dat je nog wel berichtjes beantwoord. Maar blijf goed aan je gezondheid denken.
×