Jump to content

Macy

Members
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Macy

  • Rank
    Newbie
  • Birthday 28-11-1962

Contact Methods

  • Website URL
    http://https://sites.google.com/site/macyspsplessen/system/pages/matur
  • ICQ
    0
  1. 1e Foto

    Dank je wel Maarten.
  2. 1e Foto

    Hier dan de 1e foto van de bak. De schorpioentjes kan je heleaas niet zien,die hebben zich weer verstopt. Maar je kan in ieder geval zien hoe de bak er uit ziet. Is er iets niet goed dan hoor ik dat heel graag.
  3. Temperatuur

    Ik gewoon de lamp uit gedaan en dat scheelde echt wel hoor. Heb het luikje open gezet wat boven zit op de deksel. Ze kunnen er toch niet uit de wand is te hoog voor ze. Ze hebben het overleeft deze warme dagen. Nu heb ik een spotlamp 25 watt er in zitten. Eens kijken wat die doet met de temperatuur en de vochtigheid.
  4. Temperatuur

    Had vorige week al gekeken voor een lamp met minder watt,maar die hadden ze niet. En er zit hier geen reptielenzaak. Ik heb de lamp nu maar uit gedaan,anders worden ze straks nog gekookt. Ze staan vlak voor het raam tegen de muur dus donker is het niet voor ze. Er schijnt geen zon binnen mocht je dat gaan denken nu.
  5. Temperatuur

    Nu het zo warm is loopt de temperatuur wel erg hoor op in de bak en wel tot 30 graden,misschien wel meer. Is dit niet wat te veel voor de roodschaar schorpioentjes van mij. Kan wel meer gaan luchten maar dan zakt de vochtigheid weer onder de 60%. Ben al blij dat die op 60% staat.
  6. Voorstellen

    Dank jullie wel.
  7. Voorstellen

    Dank jullie wel allemaal. Christel: dat is per soort verschillend. Je hebt hele giftige en soorten waar je goed tegen kan zoals die van mij.
  8. Vochtigheid Bak

    Hier zit geen reptielenwinkel in de buurt. Zal ik denk ik toch naar Nijmegen moeten. De temperatuur zit nu op 27 graden nog mooier vindt ik en de vochtigheid zit nu op 70. Dat is 15 meer dan voorheen. Hoger komt die niet want dan zal ik alles dicht moeten plakken en dat is niet goed. Ben al tevree met die 70. Foto's komen er nog aan. Wil ze eerst goed laten wennen aan de bak. Jammer dat ik op het forum van Jeroen niet kan registreren. Geeft elke keer een fout aan,ik doe niks fouts.
  9. Vochtigheid Bak

    De bak is een aqua 65 dus lekker hoog zodat ze er niet uit kunnen. Zelf heeft de bak een oppervlakte van ongeveer 45 bij 46. Er zit een 40 watt lamp in,denk dat die terug moet naar 25 watt. Net wat je zegt dat de lamp teveel watt heeft. De temperatuur is 26 graden en snachts loopt die terug tot 22 graden,dus dat is mooi. En voor mos moet ik nog even kijken of ik die kan krijgen. Dank je voor links,kon zelf weinig vinden. Weet al waar het aan ligt met die vochtigheid. Teveel luchtcirculatie. Heb een aantal dichtgeplakt en nu blijft de vochtigheid zoals die moet zijn. 40 Watt mocht het wel hebben want de temperatuur is zoals die mag zijn. Doe ik minder watt er in dan zakt de temperatuur en wordt die te laag.
  10. Voorstellen

    Dank je wel Maarten
  11. Ik heb sinds 2 dagen schorpioenen. De bodem van de bak bestaat uit cocopeach,schrijf ik dit goed. En achter in de bak en strook bosgrond waar ik 2 plantjes in heb staan. En natuurlijk een rode lamp in het midden hangen. Schuilplekjes gemaakt,maken ze ook gebruik van. De vochtigheid gaat omhoog als de lamp uit is maar zodra die weer aan gaat smorgens dan zakt de vochtigheid onder de 60,en dat vindt ik wel erg weinig. Ik sproei elke morgen en dat helpt maar tijdelijk. De bodem voelt nog vochtig aan. Wat kan ik doen om de vochtigheid omhoog te houden?
  12. Hoi allemaal. Mijn naam is Petra,48 jaar, ben getrouwd en heb 2 kids,3 honden een 100 liter aquarium en sinds kort ook 2 schorpioenen. Heb mij hier aangemeld vanwege die schorpioenen. Het zijn 2 Roodklauw schorpioenen. Oja en ik kom uit N.Limburg. Heb je vragen dan hoor ik dat wel.
×