Jump to content

willeke

Members
  • Content count

    54
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About willeke

  • Rank
    Newbie
  • Birthday 13-04-1978

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    kapelle
  1. Winterrust

    Tjonge wat dom van mij, helemaal niet meer bij stil gestaan dat je bij baardjes naar de staartbasis moet kijken. Maar het valt dus wel mee de staartbasis is bij allebei nog goed gevuld. Heb ze wel weer in bad gedaan en ze net zo lang vastgehouden tot ze gingen drinken, de ene is nogal lui dus heb een tijdje op zijn bek staan druppelen haha. Heb er ook een andere lamp bijgezet en ze beginnen nu wel wakkerder te worden, fijn om te zien dat er weer leven in zit. Is voor mij de eerste keer dat ik winterrust mee maak dus vandaar misschien wat overbezorgd. Wat kan ik nu het beste te eten geven lijkt me dat dit niet al te zware kost moet zijn? In ieder geval bedankt voor de reacties en sorry voor het paniek zaaien.....
  2. Wie kan mij vertellen hoe ik mijn baardjes uit hun winterrust kan halen? Ik begin me erge zorgen te maken omdat ze erg afvallen, ze eten en drinken zo goed als niks als ze even wakker zijn, het is even onder de lamp en dan vlug weer terug. Ik heb al een warmere lamp geprobeerd en ze steeds terug onder de lamp zetten maar toch blijven ze terug de grot in kruipen. Wie kan me helpen? Alvast bedankt.
  3. Winterrust Lekker

    misschien een rare vraag hoor maar hoe hou je ze dan wakker? bonny en clyde liggen ook in rust. bonny al vanaf augustus en die moet ik echt zelf wakker maken anders eet ze helemaal niet. tot hoe lang duurt de winterrust eigenlijk?
  4. Vond nog een mooie foto van Bonny en Clyde dus die wil ik graag met jullie delen.
  5. Gezinsuitbreiding...een Koppeltje Gutjes

    hoi, Mooie gutjes hoor. Het kan geen kwaad dat hij nog niet eet, laat hem maar even wennen aan zijn nieuwe omgeving. Beter ook niet te vaak proberen omdat dit nog meer stress oplevert en die heeft hij waarschijnlijk al genoeg van het verhuizen. Liever ook niet in het terrarium voeren omdat er dan houtsnippers mee naar binnen kunnen gaan en dat is niet goed voor het beestje. Beter allebei appart in een bakje zetten en dan voeren en daarna zelf uit het bakje in het terra laten kruipen. Zorgen moet je je pas maken als hij echt zichtbaar magerder word. Kijk anders eens op het slangenforum daar vind je erg veel info. groetjes Willeke
  6. Groene Leguaan

    Hoi Karzan, Denk er wel echt goed over na, het is niet een dier dat je neemt..... het dier moet jou ook nog aardig vinden. Stukjes tenen enzo. die missen is niet zo erg, Tommy van mij mist ook erg veel en kan er prima mee leven. Helaas moet je erg goed opletten als je een iggy zoekt, Tommy is erg verwaarloosd maar begint er weer bovenop te komen gelukkig. Helaas levert dit ook problemen op want ze is nu erg agressief de laatste dagen, kan niet in de buurt van haar terra komen of ze begint al te slaan. Haar terra schoonmaken en eten geven is dus een nog groter probleem, gelukkig ben ik niet bang en vang haar er dus maar uit zodat ik mijn werk veilig kan doen. Ik hoop natuurlijk snel de oorzaak en het liefst oplossing te vinden. Zo zie je maar, wat eerst een tam en vriendelijk diertje leek blijkt van de ene op de andere dag niet meer zo vriendelijk. groetjes willeke
  7. Groene Leguaan

    ja het sproeien gaat al een stuk beter, veel lief praten en wat lekkers doet wonderen.
  8. Groene Leguaan

    helaas touw en lamp nog niet binnen maar ja die update komt later wel. tommy is nu geheel gewend aan haar nieuwe huisje en maakt er erg goed gebruik van, ze blijft klimmen en klauteren. om even tegen je in te gaan anita, tommy gebruikt haar plateaus heel veel hahaha. tommy heeft ook een nieuwe slaapplaats, rechts achter steekt een stuk hot tot in het groen, zodra de lamp uit gaat gaat ze naar boven en steekt haar kop in het groen. zo duurt het 's morgens ook 10 minuten langer voor ze wakker word, blijft lachen. als ze op haar donder krijgt gaat ze ook naar die plek, mooi dus dat ze haar veilige plek al heeft gevonden in deze grotere bak. helaas werkt eten geven op het bovenste plateau niet, ze blijft alles naar beneden gooien dus daar moet ik nog een oplossing voor zoeken al heb ik het idee dat ik het beter kan laten zoals het nu is. bovenste plateau is haar zonneplaats, eind in de middag staat er nu een half uurtje zon in en dan zit ze er ook, zal dus nog wel sjago worden als de boom voor mijn huis in blad komt haha.
  9. Lola

    geweldige foto's anita maar je weet toch dat je een leguaantje niet moet dwingen hahaha. ben benieuwd wat tommy deze week met haar touw gaat doen hahaha.
  10. Groene Leguaan

    de horizontale hangplek onder de lamp komt er deze week in dan komt het touw binnen. er is ook nog een goede lamp onderweg. planten zitten allemaal goed vast dus we zullen zien of die los komen. ja ja lekker buikje he dat krijg je als je goed te eten krijgt.
  11. Groene Leguaan

    Update!!! Tommy is vandaag verhuisd naar haar nieuwe onderkomen en ik geloof dat ze het erg naar haar zin heeft, ze is al de hele dag aan het klimmen en klauteren. Bak is nog niet helemaal klaar omdat nog niet alles geleverd is maar dat komt nog wel goed. Foto's:
  12. nou mijn inzending dan maar. Luna is 19 maanden en had even hiervoor deze slang rond haar nek gehad, ze schrok alleen van hoe koud het was dus hebben we de foto zo laten maken. Ze vond het wel super interessant.
  13. Groene Leguaan

    ja ben zelf ook benieuwd hoe het precies word haha weet het wel ongeveer natuurlijk maar nu zijn het nog planken die in elkaar gezet moeten worden en dan begint het inrichten natuurlijk. en ja het is een hoop tijd en werk maar het moet ook goed worden natuurlijk het is alleen een zooitje met die planken in huis haha overal staat wat zodat mijn jongste er niet bij kan. tja tommy ziet er nu even niet uit met alle losse vellen maar ze word wel steeds mooier hoor. en ze blijft ook erg vriendelijk, doet netjes haar staart aan de kant als ik er even langs moet enzo. sperciboontjes krijgt ze wel vaker van me daar is ze ook erg gek op. tofu zal ik deze week eens proberen.
  14. Nieuwe Aanwinst

    anita, ik zou contact opnemen met de Kameleon in tilburg die heeft deze dieren zitten. kijk anders maar even op de site http://www.kameleon.to/ groetjes willeke
  15. Nieuwe Aanwinst

    wauw!!!! dat is mooi. geniet ervan.
×