Jump to content

Xzor

Members
  • Content count

    41
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Xzor

  • Rank
    Newbie
  1. Als dat zand nat is dan klit het aan elkaar en als het dan opdroogt is het inderdaad een hard bolletje.
  2. Jah, hoe leg je dat uit. Voor zover ik weet is lommelzand eigenlijk metselzand, maar dan met fijnere korrels.
  3. Het is lommelzand. Hij heeft inderdaad zijn ontlasting gedaan bij het naar huis rijden van de RA al. Ik ga inderdaad sowieso de komende dagen een goed warm bad blijven geven en aangepaste voeding. Ik heb een potje met iets van poeder in meegekregen en een ander potje met olie ofzoiets denk ik. Die moest ik mengen met water en babyvoeding tot maandag. Puur informatief: hoort dat agressieve er ook bij? Toen ik hem wou pakken om naar de RA te gaan probeerde ik mijn hand onder zijn borst te schuiven, maar hij begon te grommen/blazen en opende zijn bek precies alsof hij klaar was om te bijten. Ik heb hem dan maar voorzichtig langs achter opgenomen.
  4. Ik gebruik zand als bodembedekking, maar ik hou het altijd goed in het oog dat hij geen zand binnen hapt. Ik voer meestal met pincet, enkel bij de sprinkhanen laat ik hem jagen en dan hapt hij soms wel eens wat zand mee. Volgens de RA zou hij misschien te veel voedseldieren met schild (dubia's, sprinkhanen) binnenkrijgen op te korte tijd? Toen ik thuiskwam van de RA (+- 5 minuten van mn thuis af) had hij wel al serieus zijn best gedaan in de reis-bak waar hij inzat. Dat laxeermiddel heeft dus snel gewerkt. Geen idee of het normaal is of dat het een goed teken is, maar het geeft toch hoop dat er niet geopereerd moet worden ofzo.
  5. Hoi, Mijn baardagaam, Harry, was de afgelopen 2 weken zichzelf niet. Hij zat altijd verscholen onder zn plateau, had helemaal niks eetlust, geen ontlasting en hij was ook vrij agressief als ik hem probeerde te hanteren. Op naar de RA dus voor hulp, en blijkbaar heeft hij last van een verstopping. Ze heeft hem dan iets ingespoten, laxeermiddel veronderstel ik, en een lijstje met advies meegegeven. Concreet: - Elke avond een goed warm bad geven en zn buik masseren - Aangepaste voeding (1/3 water, 1/3 poeder, 1/3 babyvoeding en ook een mespuntje olie inmengen) - Terrarium goed warm houden - Binnen een paar dagen proberen wat wasmotjes te geven - Als alles goed gaat tegen volgende week woensdag weer normaal voeren Ze zei me ook dat als het maandag niks beter was, dat ik dan zeker naar haar moet bellen want dat ze dan eventueel moeten opereren. Daar verschoot ik op zich nogal van, aangezien ik hier ook nog niet van gehoord heb? Ze zei er ook bij dat baardagamen sneller sterven bij zo'n operatie. Wat denken jullie hiervan? Eventueel advies over verzorging ofzo? Mvg, Ben
  6. Kun je deze eigenlijk nog voeren aan de grotere baardagamen? Ik ga ze in ieder geval bij mn volgende bestelling weer opnemen aangezien mijn luipaardgekko's er zot van zijn.
  7. Nieuwe Bewoner

    Bedankt allemaal. Hij doet het goed hoor. Hij is echt super actief en hij heeft toch al iets gegeten.
  8. Nieuwe Bewoner

    Dit is inderdaad het diertje van Sara.
  9. Nieuwe Bewoner

    Hallo, Aangezien we sinds zondag een nieuwe bewoner hebben wil ik hem/haar graag voorstellen: Het is nog een heel klein dotje. In de toekomst komt er misschien nog een vrouwtje bij, maar eerst even afwachten of dit inderdaad een mannetje is. Mvg, Ben
  10. Type Zand

    Bij mij zit er voorlopig nog speelzand in, maar ik ga binnenkort een 150kg leem ophalen.
  11. Wel, ik voer mijn luipaardgekko's ook muisjes en daar is het veel erger. Bij mn baardje is het muisje zo weg, vaak zonder gepiep ofzo. Bij de luipjes daarentegen is het echt zielig.
  12. Ik krijg ze levend binnen dus voer ik ze ook levend.
  13. Ok, wederom bedankt voor de goede raad!
  14. Hoi Marc, Ik heb je in ieder geval alvast via mail een antwoord gegeven. Dat raar gedrag kan inderdaad mss ook van de wormpjes komen, maar ze heeft hem verder ook grondig gevoeld enzo en volgens haar zijn de 2 "pannenkoeken" in zijn buikje veel te groot voor zijn leeftijd, die zijn al bijna even groot als bij een volwassen dier. Ook bij zijn staartje is het was "kwabbig". Vandaar dus het dieet.
  15. Ok, kom dus net thuis van de RA. Op zich was alles eigenlijk heel goed. Hij groeit mooi egaal, spieren ontwikkelen prima, sterke beenderen, ... Alleen krijgt hij een veel te rijke voeding. Ik gaf hem 2 maal per week zijderupsen en ze heeft me nu aangeraden om die helemaal te laten vallen, en in plaats daarvan 2 dagen enkel groenten en fruit te geven. De rest blijft eigenlijk hetzelfde. Door die te vette voeding kon zijn lever niet bijbenen met de verwerking en deed hij nogal raar op het moment dat hij een inspanning moet leveren. Heb ook meteen een mestonderzoek laten doen en blijkbaar heeft hij last van wormpjes. Hij moet daarvoor de komende 3 dagen een spuitje krijgen en over 2 weken herhalen. Ik ben in ieder geval erg blij dat het geen kalk tekort is en dat hij het eigenlijk prima doet.
×