Jump to content

Raymond41

Members
  • Content count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Raymond41

  • Rank
    Newbie
  1. Even Voorstellen

    Bedankt voor jullie welkomstberichten.
  2. Welke Lampen?

  3. Even Voorstellen

    Hierbij een aantal foto's van Spike: http://www.mijnalbum.nl/index.php?m=fto&a=...13&key=QCUOBPAL http://www.mijnalbum.nl/index.php?m=fto&a=...51&key=VKMOUEEW
  4. Welke Lampen?

    Ik heb de lamp nu 1,5 uur aan; de temperatuur onder de lamp bedraagt 51 graden; is m.i. te warm. Het terrarium staat in de sere, waar het nu 24 graden is. Omdat de temperatuur in de zomer hier nog zal stijgen, wordt het in het terrarium nog warmer. Toepassing van de 120W Megaray lijkt mij dus niet mogelijk; resteert m.i. alleen nog de reptisun 5.0 TL buis van 1,20m. Heeft iemand nog een ander idee?
  5. Welke Lampen?

    Ik ben momenteel met een 100W warmtelamp aan het testen hoe warm het in het terrarium wordt als ik de Megaray 120 W gebruik. Als dit te warm wordt ben ik genoodzaakt om de reptisun te gebruiken.
  6. Mijn naam is Raymond. Ik ben 43 jaar en heb samen met mijn zoon van 13 een baardagaam, genaamd Spike.
  7. Welke Lampen?

    Momenteel woont mijn baardagaam in een terrarium van 1 m x 0,5 x 0,5 m. De UV verlichting wordt verzorgd door de Reptisun 5.0 UVB. De warmtevoorziening geschieft d.m.v. 2 reflectorlampen (winter 2x 60W / zomer 2 x 40 W). De baardagaam krijgt nu een nieuw terrarium van 1,30 m x 0,5 m x 0,6 m. Mbt de UV verlichting twijfel ik tussen de TL buis of de Powersun. Mijn voorkeur gaat uit naar de Powersun, maar het probleem schuilt evt. in de warmtevoorziening. De lamp is minimaal 100W en ik vraag me af of het dan niet te warm wordt in het terrarium )m'n in de zomer'. Als ik ivm de temperatuur de lamp moet uitdoen is er helemaal geen UV voorziening. Verder wil ik graag weten hoeveel verlichtingspunten raadzaam is (2 of 3)? Wat zouden jullie doen?
×