Jump to content

Ray

Members
  • Content count

    232
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ray

  • Rank
    Member
  • Birthday 06-02-1970

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.raysreptiles.nl
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Rheden
  • Interests
    Natuurlijk me vrouw en kids op de eerste plaats !! <br>Daarnaarst<br>Reptielen algemeen /aquaria/ (vechtsport K1/ MMA /UFC)
  1. Hoi Gerrit, Geen dank Ik vond ze op een cd terug en dacht misschien vind je het leuk om je diertjes zo terug te zien. Ik moet ook nog ergens foto's hebben dat ze al wat ouders zijn en dat ze dan ook al veel lichter zijn geowrden. Mocht ik ze vinden dan post ik deze ook wel. Groeten Ray.
  2. Hoi Gerrit, Ik heb nog wat oude foto's terug gevonden van jou leucistics toen ze nog jong waren.
  3. Ik denk dat het geen probleem is mits je met gezonde en lichaamlijke goede dieren begint. Zo kweek ik al een aantal jaren ratten en heb daar een lijn bij welke goed inteelt Maar bijvoorbeeld andere ratten die niet ingeteelt zijn zien er toch niet zo mooi en gezond uit als de ingeteelde dieren, Zoals Erwin al aangaf moet je er wel een beetje kijk op hebben en maar niet zo dieren bij elkaar gooien. Het blijft selecteren en nog eens selecteren. Als je tegenwoordig naar veel baardagamen kijkt is het toch wel pet met de lichaamsbouw zoals stompe koppen. hang ogen. enz. Ik denk dat mensen meer de kleur in het oog houden dan de gesteldheid van het baardje zelf. Ik zeg niet dat dit door inteelt alleen komt.
  4. Aanwinst Houten

    Hey dat is een leuke slangetje. het lijkt wel een duiveltje met die hoorntjes
  5. Rode Baardje

    marc ik heb hem juist naar forum gestuurd omdat jij toch wel hele mooie bloods hebt. Ik denk als hij de dieren ziet dat hij snel een keuze zal maken. Gr Ray.
  6. Nog Wat Boa Foto,s Dan :d...

    Nee weet niet meer zo welke dat was. Weet wel dat het een duitse docu was maar daar schiet je niet veel mee op Het geeft overgens wel aan wat een sterke maag ze moeten hebben willen ze ook veren kunen verteren.
  7. Nog Wat Boa Foto,s Dan :d...

    Een dier blijft wel een dier, ook een krekel.. In de natuur zijn wetten... Slangen eten knaagdieren, hagedisjes en vogels.. Op en top roofdieren en vlees eters.. Tijgers en leeuwen idem dito.. Baardagaamen eten bijde insecten en ook knaagdieren zoals pinkies.. Verder eten ze groenten;.. Kan me zeker voorstellen dat mensen niet tegen de waarheid kunnen, en het zielig vind hoe een rat word gewurgt en word veroberd.. EN dan na tijd lekker aan tafel gaat zitten om een stukje vlees te benutigen.. Tja, hoort er 1 maal bij.. Maar tim wat vind je dan van uilen en dergelijke? Sterker nog hans ik heb in docus gezien dat baardagamen in het wild ook vogels met veer en al verschalken. Baardjes eten meer dan wij denken in het wild. .
  8. Nog Wat Boa Foto,s Dan :d...

    Hahaha Of oordopjes in Ik kweekte vanaf 1996 wildkleur baardjes en had toen beste veel jongen elk jaar zodoende kweekte ik de krekels zelf. Ik ben toen ook overgestapt op steppe krekels vanwege het geluid;)
  9. Nog Wat Boa Foto,s Dan :d...

    Oh oke! dan wordt het wat duidelijker Tim. Zie het niet als een aanval van mijn Tim Ik maak de ratten en muizen zelf dood zodat het vlug en pijnloos gaat. Maar voordat dat gebeurd hebben de ratten hier een goed gezond leven en komen aan niets te kort. Dit is ook juist de reden dat ik zelf het voedsel kweek. Ps over het lawaai ben ik het qua krekels niet eens Ik heb jaren zelf krekels gekweekt en er zijn er die minder lawaai maken. Maar er zijn er ook zoals bandkrekels waar je niet vrolijk van word als deze s'nachts door je huis lopen en je wakker houden :angry:
  10. Nog Wat Boa Foto,s Dan :d...

    Oh oke! dan wordt het wat duidelijker Tim. Zie het niet als een aanval van mijn Tim Ik maak de ratten en muizen zelf dood zodat het vlug en pijnloos gaat. Maar voordat dat gebeurd hebben de ratten hier een goed gezond leven en komen aan niets te kort. Dit is ook juist de reden dat ik zelf het voedsel kweek.
  11. Nog Wat Boa Foto,s Dan :d...

    Maar wat wil je nu zeggen?? Dat een krekel of sprinkhaan geen gevoel heeft? Is ratjes of muisjes voeren dan zo erg?? als we kijken wat wij als mens een dierenleed veroorzaken in het algemeen. Als men reptielen /roofdieren /etc als huisdier neemt zul je ze toch moeten voeren. Maar ik denk dat deze discussie weinig zin heeft En ja wat zie ik in een slang?? Laat ik de vraag eens omdraaien wat zie jij in een baardagaam??. Ik waarschijnlijk het zelfde wat jij in baardagaam ziet erwin. Ik ben eigenlijk een algemeen reptielen liefhebber die bij elk reptiel slang etc de schoonheid wel kan zien. zo heeft natuurlijk elke soort wel zijn voordelen en nadelen. Oh ja en een muis of rat is geen paard of koe. Waar moeten we dan de lijn trekken??
  12. Nog Wat Boa Foto,s Dan :d...

    Precies!! Wij hebben toch ook allemaal graag een stukje vlees elke avond Weet wat daaraan vooraf gaat?? Of het dan een reat muis koe paard krekel of wat dan ook is het blijven ook dieren
  13. Groot Verlies

    De eitjes had ze te lang opgehad en heeft ze dan gewoon laten vallen van bovenaf in het terra. Wat de reden hiervan was is niet helemaal duidelijk aangezien de grondlaag uit een dikke (20cm) laag vochtige grond bestaat. Ook had ze hiervoor al op een normale manier legsels gehad. De reden zou kunnen zijn dat het mannetje te opdringerig bleef. Maar niet alle eitjes heeft ze kunnen laten vallen er was er nog eentje binnenin en ze was totaal uitgeput, ook is dit een soort die heel stressgevoelig is en door haar te hanteren en proberen te helpen is ze eronder door gegaan Misschien dat de nakweek dieren wat minder snel gestresst zullen zijn zijn?? Zijn jou dieren wildvang of ook nakweek jo?? Ik denk naar een paar generaties dat de dieren misschien wat meer rustig zijn ook omdat ze in gevangschap opgroeien?? Of ligt dat wa moeilijker bij deze dieren??
  14. Bij de jonge dieren is de binnenkant van de bek en het vlies rond de ogen fel blauw gekleurd. Bij de oudere dieren word deze blauwe kleur donkerder. Maar het blauw blijft inderdaad toch iets aparts om zien. Ik vind ze schitterend om te zien!!
×