Jump to content

Mark.B

Members
  • Content count

    26
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Mark.B

  • Rank
    Newbie
  1. Mark's Terrarium Topic

    Het punt is d
  2. Mark's Terrarium Topic

    Daarom, als je ze de ruimte k
  3. Mark's Terrarium Topic

    Voor de zekerheid er een steunhoekje onderzetten en dan moet dat geen probleem zijn. Op deze site zag ik dat de mensen van reptie farm, "droog zilverzand" gebruiken, is dit ook een goede optie? (neem aan van wel anders gebruiken hunnie het ook niet) Ik gebruik dan straks een uvb-tl lamp + voedings preparaat, ze krijgen dan toch niet te veel uvb of wel? mark.
  4. Mark's Terrarium Topic

    Dat snap ik, het moet enkele centimeters kleiner zijn ivb met het luchtrooster, hier had ik al rekening mee gehouden, maar zonet een beetje te snel getypt
  5. Afkomst

    Tja, op een forum kun je je voordoen zoals je wilt, en soms resulteerd dat in dat volwassen mensen met normaal gesproken een vrij gezond verstand zich gaan gedragen als.. als.. als.. nee, dat is een belediging voor peuters. Echter is dit op lang niet alle grote fora zo, een andere fora waar ik kom (nederlandse game maker comunity) gaat het altijd aardig, en dat forum heeft +/- 750 actieve leden. Mark.
  6. Mark's Terrarium Topic

    Okey, bedankt voor de hulp iedereen. Ik ga voor de maximale maten die in mijn kamer mogelijk is : 120*50*50 Het terrarium word van houten meubelpanelen gemaakt. Er komen 2 schuifruitjes in van 60*50. Er komen 2 ventilatie roosters, 1 onder de ruitjes en 1 op een zeide van het terrarium. Als ondergrond gebruik ik straks speelzand. Ik plaats als verlichting een uv-tl lamp met daar bij 2 spotjes van 40/60 watt (afhankelijk van hoe warm het gaat worden). Ik plaats zowizo een dimmer op het stopcontact. Hoe ik een achterwand ga maken heb ik al gelezen(tegelijm+piepschuim etc..). Ik ben vrij handig, ik las ergens een verhaaltje op dit forum hoe je met een Ytong blok en een bloempot een mooi grotje ga maken, dus dat maak ik ook. En d
  7. Mark's Terrarium Topic

    ik zat zelf inderdaad ook al te denken aan meubelpanelen. waarom een uv tl-lamp ipv een uv spot (ik geef ook vitamine preparaat met D3 erin)? In de stelling past een terra van 120 wel, dus ik denk dat ik daar voor ga. Een vraag over ventilatie voeg ik nu meteen toe : Voldoet een huistuinenkeuken ventilatie schacht zoals ik getekend had? mvg, Mark.
  8. Hallo, volk van het goede leven. Ik ben van plan een terrarium te gaan bouwen samen met me vader. Er komt veel bij kijken en ik heb vast veel vragen, om nou voor elke vraag een topic te openen vind ik persoonlijk onhandig en is tevens irritant voor de overige forum bezoekers. Mijn plan is als volgt : Een houten terrarium van 100/120*50/60*40/50 (de maten staan tussen slashes omdat de maten ongeveer/tussenin zullen liggen afhankelijk van de adviesen die ik krijg). Er zal 1 baardagame in gehuisvest worden. Ik heb een tekening gemaakt en als bijlage toegevoegd(ik ben geen kunstenaar). Ik wou 1 40 watt spotje en 1 40 watt uv spot nemen, is dit genoeg? Welk hout type kan ik het beste gebruiken? (schaam je Mark, dat hoor je te weten, je werkt bij de gamma) mvg, Mark.
  9. Winkel

    zodra het zover is zal ik een advertentie op marktplaats plaatsen, kijken wie er reageerd, dr zit op dit moment een mevrouw in veendam (7 minuten rijden) die nakweek heeft, meschien kan ik mn mamsel daar heen slepen mark.
  10. Afkomst

    Hoi, Anita. Ik weet h
  11. Winkel

    Ik ben mezelf al 2 jaar aan het inlezen over het houden van reptielen dus op de meeste vragen kan ik zelf antwoord geven. Ik zou graag naar een kweker gaan, maar die zitten geloof ik niet in de provincie groningen, of heb ik dit verkeerd? mvg, Mark.
  12. Afkomst

    Echt jammer, lijkt dat mensen hier in "Grunn" (groningen) geen reptielen
  13. Afkomst

    Niemand in de buurt van Hoogezand-Sappemeer? :angry:
  14. Winkel

    Hallo, Volk van het goede leven. Ik had een kort maar krachtige vraag : heeft iemand ervaring met de winkel terraplus in groningen ( www.terraplus.nl ) ? Om me mama over te halen een reptiel te nemen(ze is er een beetje bang voor) wil ik me moeder mee nemen naar een reptielen zaak, maar nu wil ik eventueel daar mijn dieren(mocht ik ze nemen) ook weg halen aangezien ik moeilijk mensen rond groningen kan vinden die nakweek hebben (hierbij meteen een oproepje). mvg, Mark.
  15. Kanibalisme

    hebben jullie wandelende takken gehad of hebben jullie een Extatosoma tiaratum(psg9) gehad? Ik heb het zelf even opgezocht, de E.tiaratum is enkel kanibalistisch tegenover andere soorten wandelende takken, niet tegen eigen soort. mvg, Mark.
×